Wie wordt de kampioen van Engeland?

Wie wordt de kampioen van Engeland?

17-05-2024

Vandaag staat de laatste wedstrijd van de Eredivisie en de Premier League op het programma. Wie plaatst zich in Nederland voor de voorronde van de Champions League? En wie wordt er kampioen in Engeland? Wij hebben alvast een plekje gereserveerd op de bank om te genieten van de duels AZ Alkmaar - FC Utrecht, Manchester City - West Ham United en Arsenal - Everton. Ben jij klaar voor de laatste 3 wedtips voor de Nederlandse en Engelse competitie?

AZ Alkmaar - FC Utrecht

Als AZ Alkmaar vandaag wint van FC Utrecht en FC Twente verliest van PEC Zwolle, dan zijn het de Noord-Hollanders die zich als nummer 3 van Nederland voor de voorronde van de Champions League plaatsen. FC Utrecht daarentegen weet al dat ze zich gaan opmaken voor de play-offs voor Conference League voetbal en zal hierdoor ongetwijfeld met een goed gevoel willen aantreden. Flikt AZ Alkmaar het onmogelijk geachte? Of gooit FC Utrecht direct al roet in het eten voor de Alkmaarder?

Meer dan 1,5 schoten op doel - Vangelis Pavlidis

De Griekse AZ-spits Vangelis Pavlidis zal er vandaag ongetwijfeld alles aan doen om zichzelf te kronen tot topscorer van de Eredivisie. Na 33 duels staat de teller op 28, terwijl PSV-spits Luuk de Jong momenteel op 27 doelpunten staat. Wij zien een doelpunt wel gebeuren, maar kiezen vandaag voor meer dan 1,5 schoten op doel. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,92 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Manchester City - West Ham United

Het lijkt erop dat Manchester City de titel afgelopen week binnen heeft gehaald door knap met 0-2 te winnen van angstgegner Tottenham Hotspur. Mede dankzij 2 treffers van Erling Haaland en een waanzinnig optreden van reservedoelman Stefan Ortega, is een zege op West Ham United vandaag genoeg voor het prolongeren van de landstitel. West Ham United is uitgespeeld en weet nu al dat het als 9e gaat worden. Een tegenvaller voor de scheidend trainer David Moyes. Pakken The Citizens vandaag opnieuw de titel?


​Beide teams scoren - JA

We hebben in het verleden vaker gezien dat Manchester City aardig aan het stuntelen is in kampioenswedstrijden. Kan jij je bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Queens Park Rangers en Aston Villa nog herinneren? Uiteindelijk kwam het goed. Toch verwachten wij dat ook West Ham United een doelpunt gaat maken. Al is het alleen maar om de traditioneel lastige kampioenswedstrijden van City in stand te houden. Beide teams scoren - JA levert je bij bet365 een quotering van 1,95 op.

Check de actuele Premier League quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Arsenal - Everton

Even leek het erop alsof Arsenal daadwerkelijk weer eens de Engelse landstitel zou gaan winnen. De 0-1 zege op Manchester United in Manchester gaf The Gunners een enorme boost. En dat in de wetenschap dat concurrent Manchester City nog moest spelen tegen Tottenham Hotspur. Die wedstrijd werd gewonnen door City, waardoor zij de titel volledig in eigen hand hebben. Arsenal speelt vandaag tegen Everton en moet hopen op een wonder in het Etihad Stadium.

​Minder dan 2,5 doelpunten

Ondanks het feit dat Everton 15e staat, kent de ploeg toch een alleraardigst seizoen. Het is namelijk zo dat de Toffees inmiddels 8 punten in mindering hebben gekregen. Anders stond de ploeg uit Liverpool op een gedeelde 10e plek. Opvallend genoeg pakte Everton 13 punten in de laatste 5 duels, waardoor Arsenal het wellicht toch nog lastig krijgt. 7 van de laatste 8 duels van Everton eindigden echter in duels met minder dan 3 doelpunten. Krijgen we vandaag ook een spannend duel te zien? Wij denken van wel! Ook omdat de heenwedstrijd in dit seizoen eindigde in een 0-1 zege voor Arsenal. Minder dan 2,5 doelpunten bij Arsenal - Everton levert je bij bet365 een quotering van 3,20 op.

Check de actuele Premier League quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën