Minister Dekker wil illegaal aanbod op korte termijn beëindigen

Minister Dekker wil illegaal aanbod op korte termijn beëindigen

20-09-2021

Minister Sander Dekker, de persoon die verantwoordelijk is voor het dossier Wet Kansspelen op Afstand, heeft vandaag een document gepubliceerd genaamd 'Invulling handhavingsbeleid Ksa' waarin hij de Kansspelautoriteit verzoekt het handhavingsbeleid te intensiveren per 1 oktober.

Eerder communiceerden wij al dat vanaf 1 oktober er veel gaat veranderen in de Nederlandse kansspelmarkt. Vanaf dat moment zullen de eerste aanbieders een licentie krijgen voor het aanbieden van online kansspelen zoals wedden op sport, casino, poker en bingo. Dat betekent dat er een legaal aanbod zal zijn en dat de vele aanbieders zonder een licentie zich op een illegaal speelveld begeven. Daar wil minister Sander Dekker iets aan doen.

'Cowboys' moeten worden aangepakt

Illegale aanbieders die zich actief en specifiek richten op de Nederlandse markt, eerder door minister Sander Dekker 'cowboys' genoemd, moeten in zijn ogen onverkort en met prioriteit worden aangepakt door de Kansspelautoriteit. Ook andere aanbieders die zich zonder vergunning niet actief richten op de Nederlandse markt, maar wel Nederlandse spelers bedienen, moeten het illegale aanbod per 1oktober staken. Dat is althans de visie van de minister.

Dit verzoek is nu ingediend bij de Kansspelautoriteit en dit zal worden uitgewerkt in een handhavingsbeleid. Welke gevolgen dit gaat hebben voor bestaande aanbieders die nog geen licentie zullen krijgen op 1 oktober zal op korte termijn duidelijk worden. De minister geeft in het document aan dat als illegale aanbieders de activiteiten staken, spelers de gelegenheid gegeven moet worden om een positief saldo op de spelersrekening uit te keren. Wees dus niet bang dat je je geld gaat kwijt raken!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën