Wedden op de Nations League

Je hebt vast wel eens berichten gelezen in het nieuws over klagende spelers, trainers of journalisten die vinden dat de voetbalkalender te vol zit. Dit onderwerp kwam zeker weer ter sprake tijdens de intrede van de Nations League. Toch werd het toernooi ineens interessant, aangezien Nederland zowaar hoge ogen gooide. Daarnaast zijn de wedstrijden in de Nations League een uitstekend alternatief voor de doorgaans nietszeggende oefeninterlands. Het gevolg: wedden op de Nations League wordt direct een stuk interessanter. Wij vertellen je er alles over.

Gokken op teams/spelers

De Nations League is een relatief nieuw internationaal voetbaltoernooi. Elke editie doen er 55 Europese landen aan mee. Al deze 55 landen zijn verdeeld over de divisies A, B, C en D. De eerste indeling voor deze groep is gebaseerd op de FIFA Wereldranglijst van destijds. Inmiddels kunnen ploegen promoveren en degraderen. Nederland zit al sinds het begin in divisie A, de groepen waar de grootste Europese voetballanden zijn ingedeeld. Uiteraard maken deze wedstrijden van Nederland tegen landen als Frankrijk, Duitsland en bijvoorbeeld Portugal het wedden op de Nations League uiterst interessant.

Gokken op de Nations League kan op talloze manieren. Allereerst kan je wedden op de winnaars van alle wedstrijden. Dit gaat om de 1X2 markt, waarbij jij simpelweg voorspelt welk team na 90 minuten aan het langste eind trekt. Ook kan jij inzetten op het aantal doelpunten, welk land de Nations League wint of bepaalde prestaties van spelers. Dit maakt inzetten op de Nations League daardoor net zo aantrekkelijk als wedden op het WK of wedden op het EK.

Wedden op de winnaar van de Nations League

Een van de leukste weddenschappen is het voorspellen van de grote eindwinnaar. Tijdens de eerste editie van de Nations League ging deze eer naar Portugal, het land dat Nederland in de finale versloeg. Wedden op de winnaar van de Nations League is daarnaast zeer interessant, aangezien de odds voorafgaand aan het toernooi vaak vrij hoog liggen. Daarnaast blijkt dat de grootste favorieten vooralsnog niet thuis geven in het toernooi.

Wie zijn de favorieten?

Als we kijken naar de favorieten voor het winnen van de Nations League, dan zien we dat er elke editie een flink aantal kanshebbers zijn. Hoe kan het ook anders als we spreken van deelname van de grootste Europese voetballanden? Met landen als Frankrijk, België, Spanje, Duitsland, Engeland, Italië, Nederland, Kroatië en bijvoorbeeld Portugal spreken we al snel van zo’n 10 landen die kans maken op de eindzege.


Het valt in ieder geval op dat Nederland vaak sterk presteert in het toernooi. Wat dat betreft kun je prima wedden op Nederland als winnaar van de Nations League. Momenteel is de 3e editie van het toernooi aan de gang. Eerder werd het toernooi gewonnen door het eerder genoemde Portugal en Frankrijk. In 2021 was het namelijk Frankrijk dat met 2-1 de baas was tegen Spanje. Lukt het Nederland om deze editie van de Nations League wel te winnen? En wat voor sportweddenschappen op de Nations League ga jij plaatsen?

Meer wedopties uitgelegd

Het zal je niet verbazen dat er een groot aantal soorten weddenschappen bestaan, eigenlijk altijd wel met wedden op voetbal. Dit geldt ook voor de Nations League. Hieronder volgt daarom een lijst van de 5 meest populaire wedmarkten voor de Nations League:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Winnaar Nations League
  3. Over/Onder doelpunten
  4. Doelpuntenmaker
  5. Dubbele kans


Zoals je ziet is de 1X2 markt nog altijd het meest populair. Er moet gezegd worden dat het voorspellen van wedstrijden in de Nations League redelijk lastig is. Dit komt voornamelijk door het feit dat voetballanden niet altijd met hun sterkste elf spelen. De voetbalkalender is overvol, waardoor trainers van de nationale bonden niet al te veel risico willen nemen met spelers. Zeker met het oog op het altijd dichtbij zijnde EK of WK.


Toch maakt dit het plaatsen van weddenschappen op de Nations League niet minder interessant. Sterker nog, er valt juist veel te winnen. Zeker gezien het feit dat grote landen het nog weleens af laten weten tegen de kleintjes. Niet voor niets werd titelhouder Frankrijk in de Nations League 2023 in een zeer vroeg stadium uitgeschakeld.


Naast de 1X2 markt is het altijd interessant om te wedden op de winnaar van de Nations League. Ook inzetten op het aantal doelpunten is boeiend, aangezien de meeste landen vooral niet te veel weg willen geven. Dit maakt de Over/Onder markt zeer aantrekkelijk. Natuurlijk mag ook de wedmarkt voor doelpuntenmakers niet ontbreken. Is een speler in bijzonder goede vorm bij zijn club? Dan kan deze vorm zomaar worden doorgetrokken in het nationale elftal.

Beste Nations League bookmakers

Gokken op de Nations League is boeiend. Toch blijft het lastig om te zeggen bij welke bookmaker je dit nu het beste kunt doen. Het is namelijk geen uitgemaakte zaak dat je de hoogste quoteringen bij een bepaalde bookmaker krijgt. Quoteringen verschillen nu eenmaal, er wordt gebruik gemaakt van diverse Odds Boosts en bookmakers hebben allemaal hun eigen acties en promoties.


Om die reden is het belangrijk om gebruik te maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Middels deze tool zie je binnen no-time welke bookmaker de beste odds geeft voor de door jou gekozen weddenschap. Zodra je dit ziet, kun je direct naar de desbetreffende bookmaker gaan om jouw weddenschap op de Nations League te plaatsen.


Daarnaast is het slim om een account te hebben bij meerdere bookmakers. Dit zorgt ervoor dat je altijd tegen de hoogste odds kunt spelen, terwijl elke bookmaker jou welkom heet met een geweldige welkomstbonus. Deze welkomstbonussen bestaan vaak uit Free Bets of een stortingsbonus. Mooi meegenomen, toch?

Veelgestelde vragen

Wie heeft de Nations League gewonnen?

Waar wordt de finale van de Nations League 2023 gespeeld?

Waar kan ik wedden op de Nations League?

Kan ik wedden op de topscorer van de Nations League?

Waar vind ik de hoogste quoteringen voor de Nations League?