Wedden op de Copa del Rey

De meest spannende voetbalwedstrijden in binnen- en buitenland worden vaak in de bekertoernooien gespeeld. Dit geldt ook absoluut voor de Spaanse Copa del Rey. Het bekertoernooi van Spanje wordt al sinds 1902 gespeeld en kent een roemrijke geschiedenis. Over het algemeen kennen bekertoernooien vaak een groot aantal verrassingen, waardoor wedden op de Copa del Rey zeer interessant is.


Naast het wedden op losse wedstrijden heb je nog veel meer mogelijkheden voor het plaatsen van interessante weddenschappen. Zo kun je onder andere wedden op de prestaties van spelers of wie het toernooi uiteindelijk wint. Of wat te denken van een weddenschap op het aantal doelpunten dat er in een willekeurige wedstrijd worden gemaakt.


Wat dat betreft biedt gokken op de Copa del Rey genoeg opties voor de gemiddelde wedder. Om dit wedden nog lucratiever te maken is het slim om gebruik te maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Via deze uiterst handige tool profiteer jij altijd van de hoogste quoteringen en zorg je ervoor dat jouw winsten wellicht door het dak gaan. Want zeg nu eens eerlijk, je bent hier toch omdat je geld wilt winnen?

Gokken op teams/spelers

Als we het hebben over het inzetten op wedstrijden in het Spaanse bekertoernooi, dan denk je waarschijnlijk al snel aan weddenschappen op FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid. Goed nieuws, dit is absoluut mogelijk. Maar wat de Copa del Rey nu leuk maakt is het wedden op de minder grote clubs die het opnemen tegen de topteams.


Je begrijpt dat de odds zeer hoog liggen als een ploeg uit de Segunda División het opneemt tegen een ploeg uit La Liga. Toch gebeurt het elk jaar dat ploegen van het hoogste niveau in Spanje worden uitgeschakeld door laagvliegers. Zo was een ploeg luisterend naar de naam Intercity, onlangs bijna te sterk voor FC Barcelona (3-4). Daarbij wil je niet weten wat jij had kunnen winnen als Intercity daadwerkelijk had gewonnen en jij had hierop ingezet.


Naast het inzetten op wedstrijden van teams, heb je ook de optie om in te zetten op spelersmarkten. Denk hierbij aan makers van doelpunten of het aantal schoten op doel van een willekeurige speler. Er zijn genoeg data beschikbaar die jou kunnen helpen met het uitzoeken van de juiste informatie. En omdat bookmakers nog weleens zitten te slapen, kan het zomaar zijn dat je een bizar hoge quoteringen krijgt voor een speler die al 4 wedstrijden op rij heeft gescoord.

Wedden op de winnaar van de Copa del Rey

Als we kijken naar de winnaars van de Copa del Rey, dan valt op dat FC Barcelona de grote koploper is. De Catalanen wonnen het toernooi al 31 keer. De laatste keer was overigens onder trainer Ronald Koeman, die toentertijd met 4-0 te sterk was voor Athletic de Bilbao. Het leuke aan het voorspellen van de winnaar van de Copa del Rey is overigens dat je dit tijdens elk moment van het toernooi kunt doen.

Wie zijn de favorieten?

Als we de statistieken mogen geloven, dan is FC Barcelona jaarlijks de grote favoriet om het Spaanse bekertoernooi te winnen. Zij wonnen het toernooi simpelweg het vaakst. Real Madrid, een andere grootmacht uit Spanje wist het toernooi relatief weinig te winnen. Opvallend genoeg verloren zij finales veel vaker dan dat zij deze wisten te winnen. In totaal heeft dit geleid tot 19 eindoverwinningen.

Buiten topclubs als FC Barcelona en Real Madrid zijn er vanzelfsprekend nog meer grote teams die een gooi doen naar de eindzege. Hierin valt vooral de geschiedenis van een ploeg als Athletic de Bilbao op. De Basken wonnen het toernooi 23 keer en mogen zich hierdoor absolute cupfighters noemen.

Naast de genoemde ploegen kan het altijd zijn dat er een grote verrassing plaatsvindt. Zo wisten ploegen als Levante en Real Mallorca de Copa del Rey ook al eens te winnen. Het is en blijft daarom altijd gokken als jij besluit te gaan inzetten op het Spaanse bekertoernooi. Eén ding is en blijft duidelijk: gokken op de Copa del Rey kan ervoor zorgen dat jouw speelsaldo tot grote hoogte stijgt.

Meer wedopties uitgelegd

Zoals gezegd, er zijn zoveel verschillende weddenschappen te vinden bij de bookmakers, maar we hebben ze nog lang niet allemaal benoemd. De meest populaire weddenschappen zijn:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Doelpuntenmaker
  3. Dubbele kans
  4. Outright winnaar Copa del Rey
  5. Topscorer Copa del Rey​


Wedden op de Copa del Rey is bijzonder divers. Buiten de 5 bovenstaande wedmarkten heb je namelijk nog veel meer mogelijkheden. Het is is natuurlijk leuk om te wedden op het aantal schoten van een speler als Karim Benzema of Robert Lewandowski. Zorg er daarbij voor dat je altijd op de hoogte bent van de prestaties van dit soort spelers. Lossen deze twee spelers bijvoorbeeld wekelijks 3 schoten in La Liga, dan kun je ervan uitgaan dat ze dit in de Copa del Rey opnieuw zullen proberen. Dat maakt het wedden op voetbal nog een stukje leuker!


Een andere interessante wedmarkt is de handicapmarkt. Hierin geef je ploegen een voor- of nadeel, waardoor grotere uitslagen gewenst zijn. Met ploegen uit La Liga die het zomaar op zouden kunnen nemen tegen ploegen van het 4e niveau is het natuurlijk niet vreemd om een uitslag als 5-0 te verwachten. Echter kan het spoken in het bekertoernooi en weet je nooit 100% zeker wat er gaat gebeuren.

Beste Copa del Rey bookmakers

Iedereen die plezier haalt uit het plaatsen van sportweddenschappen heeft zijn of haar eigen voorkeur. De een heeft simpelweg een goed gevoel bij bet365, terwijl de ander liever Unibet gebruikt voor het wedden op sport. Een goed gevoel is natuurlijk belangrijk. Wel raden wij je aan goed onderzoek te doen naar de bookmakers die je van de hoogste winsten kunnen voorzien. Naast een flinke portie plezier, speel je toch om leuke winsten te behalen.


Een goede manier om uit te vogelen welke bookmaker het beste bij jou past, is door gebruik te maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Hiermee zie jij binnen een oogopslag welke bookmaker jou van de hoogste quoteringen kan voorzien. Het is een zeer eenvoudige tool die er eenvoudig voor zorgt dat jij geen dief van je eigen portemonnee wordt door te spelen tegen odds die eigenlijk veel hoger kunnen zijn.


Het is daarom slim een account aan te maken bij meerdere bookmakers, zodat jij altijd de mogelijkheid te wedden bij de bookmaker die via onze Oddsvergelijker de hoogste odds aanbiedt. Veel makkelijker gaat het niet worden, hoor!

Veelgestelde vragen

Kan ik wedden op de winnaar van de Copa del Rey?

Waar vind ik de hoogste odds?

Kan ik live wedden op de Copa del Rey?

Hoe kom ik aan Free Bets?

Is wedden op voetbal veilig?