Kan PSG de achterstand omdraaien?

Kan PSG de achterstand omdraaien?

07-05-2024

Vandaag staat alles in het teken van de return in de halve finale van de Champions League tussen PSG en Borussia Dortmund. De Duitsers leiden met een 1-0 voorsprong dankzij het doelpunt van Niclas Füllkrug, maar zullen ongetwijfeld niet ontspannen naar Parijs afreizen. De 1-0 zege was niet geheel verdiend, aangezien de Parijzenaren een aantal aardige kansen kregen. Toch blijft de Champions League de Champions League en hebben we wel gekkere dingen gezien. Wij bereiden je voor op deze strijd in de halve finale en trakteren jou op 3 wedtips. 

PSG opnieuw kampioen van Frankrijk

Het mag geen verrassing meer zijn, maar Paris-SG kroonde zich onlangs opnieuw tot kampioen van Frankrijk. De ploeg uit de Franse hoofdstad heeft inmiddels 70 punten verzameld na 31 duels en is niet meer bij te houden. En eerlijk gezegd zegt dit meer over de rest. De kampioen wist dit seizoen namelijk 11(!) duels niet te winnen in de Ligue 1. In de Champions League wordt daarom meer gevraagd dan de prestaties in eigen land. De sjeiks hopen dat de ploeg eindelijk eens de cup met de grote oren weet te winnen, maar moet dus winnen van Dortmund. Anders komt er ook in het seizoen 2023-2024 weer een einde aan die o, zo grote titelaspiraties.

Nummer 5 van Bundesliga naar Champions League finale?

Wie de ranglijst in de Bundesliga eens onder de loep neemt kan zich waarschijnlijk niet voorstellen dat Borussia Dortmund met een been in de finale van de Champions League staat. Het gaat namelijk allesbehalve vlot voor de West-Duitsers. Oké, er werd afgelopen weekend met 5-1 gewonnen van FC Augsburg. Maar een 5e plek in Duitsland is simpelweg onder de maat voor Die Dorten. Hiermee lijkt het erop dat Dortmund alleen Champions League voetbal kan afdwingen als met het Miljardenbal zelf weet te winnen. Ze leiden in ieder geval met 1-0! Hier komen de wedtips:

Doelpunt Gonçalo Ramos

Wij denken dat de Portugees Gonçalo Ramos vandaag een belangrijke rol gaat spelen. Waar alle ogen vanzelfsprekend zijn gericht op Kylian Mbappe, scoort de peperdure ex-aanvaller van Benfica er de laatste tijd lustig op los. Vier goals in de laatste vier thuisduels is namelijk een hele mooie prestatie en reden genoeg om weer in te zetten op een doelpunt van Ramos. Een nieuwe treffer van Ramos levert je bij LeoVegas een quotering van 2,43 op. 

Beide teams scoren - NEE

Soms is het leuk om lekker met de statistieken mee te gaan. En dat is iets wat wij vandaag gaan doen. Het blijkt namelijk dat beide ploegen 7 keer tegen elkaar speelden in het verleden. In 5 van deze duels was er maar 1 ploeg die tot scoren kwam. Het blijkt tevens dat beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd zijn. Wij denken daarom dat er vandaag maar 1 team op het scorebord belandt. Beide teams scoren - NEE levert je bij bet365 een quotering van 2,38 op. 

Meer dan 0,5 schoten op doel - Bradley Barcola

Een van de smaakmakers van Paris-SG is Bradley Barcola. De 21-jarige aanvaller kent dit jaar zijn doorbraak en scoorde in de laatste competitiewedstrijd die de Parijzenaren speelden. Daarnaast loste hij in 3 van zijn laatste 4 duels minimaal 1 schot op doel. Opvallend genoeg deed hij dit ook veelal in de Champions League. Wij denken dat hij vanavond opnieuw getergd gaat zijn om het net te vinden. Meer dan 0,5 schoten op doel van Bradley Barcola levert je bij Jacks.nl een quotering van 1,98 op. 

Check de actuele Champions League odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën