Ajax en AZ moeten winnen

Ajax en AZ moeten winnen

05-10-2023

Aan Ajax en AZ Alkmaar vandaag de taak om de matige resultaten van twee weken geleden goed te maken. Met name de nederlaag van de Alkmaarders in Bosnië was dramatisch te noemen. Vandaag neemt de nummer 2 van de Eredivisie het op tegen het Poolse Legia Warschau. Ajax, dat in een spectaculair duel niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel tegen Olympique Marseille, reist vandaag naar Griekenland af om het op te nemen tegen AEK Athene. Wij geven je wedtips voor deze Hollandse potjes, terwijl we je ook nog trakteren op een kleine tip voor Marseille - Brighton & Hove Albion.

AEK Athene - Ajax

In de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League speelt Ajax vandaag om 18.45 uur tegen de Griekse kampioen AEK Athene. Ajax kent tot nu toe het meest rommelige seizoen ooit en leek afgelopen weekend eindelijk weer eens een zege te boeken. Ware het niet dat een nare blessure van de keeper van RKC Waalwijk roet in het eten gooide. AEK Athene draait overigens ook niet al te lekker. De Grieken gingen afgelopen maandag met 2-0 onderuit tegen OFI Kreta. Hierdoor staat de regerend landskampioen op een teleurstellende 5e positie. Wint AEK Athene na Brighton ook van Ajax?

Asian Handicap +0,5 - Ajax

Ondanks het feit dat Ajax nog verre van lekker draait, verwachten wij niet dat de Amsterdammers vandaag gaan verliezen. Positievelingen ontdekten een kleine stijgende lijn tegen RKC, waarbij we AEK ook absoluut niet moeten overschatten. Zo stond afgelopen weekend, met alle respect, Tom van Weert in de spits van de hoofdstedelingen. Wij gaan voor een Asian Handicap +0,5 voor Ajax. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,75 op. 

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 

AZ Alkmaar - Legia Warschau

Ook voor AZ Alkmaar staat vandaag de tweede groepswedstrijd op het programma. Echter wel in de Conference League. De Noord-Hollanders spelen in eigen huis tegen Legia Warschau, de huidige nummer 2 van de Poolse Ekstraklasa. De Polen boekten twee weken geleden een zeer knappe zege in de Poolse hoofdstad door Aston Villa met 3-2 te verslaan. AZ ging rampzalig met 4-3 onderuit tegen Zrinjski Mostar na een ruime 3-0 voorsprong. In de competitie gaat het de Alkmaarders echter nog altijd voor de wind. Weet AZ de rug te rechten en deze wedstrijd wel te winnen?

Doelpunt Vangelis Pavlidis

Al 7 competitieduels op rij weet de Griek Vangelis Pavlidis het net te vinden. Een ongekend aantal goals voor de beresterke aanvaller van de ploeg van trainer Pascal Jansen. Zo wist hij ook te scoren in zijn laatste 3 thuisduels. Wij verwachten vandaag een wedstrijd met de nodige doelpunten, waarbij Pavlidis ongetwijfeld op het scorebord belandt. Een doelpunt voor Vangelis Pavlidis tegen Legia Warschau levert je bij bet365 een quotering van 2,05 op. 

Check de actuele Conference League odds in onze Oddsvergelijker. 

Olympique Marseille - Brighton & Hove Albion

We sluiten deze Donderdag Preview af met de andere wedstrijd in de Europa League poule van Ajax. Hierin ontvangt Olympique Marseille het bijzonder presterende Brighton & Hove Albion. De Engelsen wisselden dit seizoen ongekend knappe prestaties af met dramatische nederlagen. Zo werden ze wekenlang de hemel in geprezen, maar verloren ze wel thuis met 2-3 van AEK Athene. Bovendien verloor de ploeg van Joël Veltman afgelopen weekend met 6-1 van Aston Villa. L’OM is ook nog zoekende en staat momenteel op een teleurstellende 12e plek in de Ligue 1. Er werden inmiddels al 5 wedstrijden op rij niet gewonnen. 

Meer dan 3,5 doelpunten

We hoeven er niet omheen te draaien dat beide ploegen veelal wedstrijden spelen met veel goals. Zo vielen erg in de laatste 3 duels van de Fransen maar liefst 16 doelpunten, een gemiddelde van 5,33 doelpunten per duel. Ook de statistieken van Brighton spreken voor zich. Daar vielen 21 doelpunten in de laatste 5 duels, een gemiddelde van 4,2 doelpunten per wedstrijd. Wij gaan daarom vol voor een wedstrijd met minimaal 4 goals. Meer dan 3,5 doelpunten tijdens Olympique Marseille tegen Brighton & Hove Albion levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,25 op. 

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën