Ajax op bezoek in Birmingham

Ajax op bezoek in Birmingham

14-03-2024

Aan Ajax vandaag de loodzware klus om de kwartfinale van de Europa UEFA Conference League te bereiken. De Amsterdammers reizen met een 0-0 tussenstand in de achterzak naar Birmingham voor de return tegen Aston Villa. Tegelijkertijd staan er in de Europa League een aantal zeer fraaie potjes op het programma. De mooiste wedstrijden wat ons betreft zijn Atalanta Bergamo - Sporting Lissabon en Rangers - Benfica. Wij bereiden je voor op deze 3 duels en geven je 3 wedtips.

Aston Villa - Ajax 

We beginnen met het kwakkelende Ajax. Telkens als de Amsterdammers een goed resultaat boeken, lijkt het lek weer boven. Na de 2-0 zege op FC Utrecht en het 0-0 gelijkspel tegen Aston Villa was er zowaar weer hoop aan de horizon. Tot het 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard, waarna de Amsterdammers weer in zak en as zaten. Aston Villa deed het trouwens nog slechter en ging met 0-4 onderuit in eigen huis tegen Tottenham Hotspur. Kan Ajax vandaag verrassen? Of is dit de laatste Europese wedstrijd van de Amsterdammers in het huidige, teleurstellende seizoen?

Beide team scoren - JA

Wij denken dat Ajax het bijzonder gaat hebben op Villa Park. Toch mag je een club als Ajax nooit onderschatten en laten ze bijna wekelijks zien dat ze in aanvallend opzicht het nodige klaar kunnen spelen. Daarnaast laat het verleden, behalve de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, zien dat de recordkampioen van Nederland het vaak goed doet op Engelse bodem. Om die reden gaan wij voor een wedstrijd waarin beide teams scoren. Villa krijgt er namelijk niet voor niets 4 om de oren. Beide teams scoren - JA levert je bij bet365 een quotering van 1,80 op. 

Check de actuele Conference League odds in onze Oddsvergelijker. 

Atalanta Bergamo - Sporting Lissabon

In het noorden van Italië mag Teun Koopmeiners weer laten zien waarom de hele Italiaanse top achter hem aan zit. De oud-middenvelder van AZ Alkmaar verbleef naar verluidt nog uren in Turijn na het 2-2 gelijkspel met Juventus om hier een eventuele overstap voor elkaar te krijgen. Gezien zijn eerste doelpunt in het Allianz Stadium mogen we dit absoluut niet uitsluiten. Samen met zijn Atalanta Bergamo speelt hij vandaag de terugwedstrijd tegen de koploper van Portugal, Sporting Lissabon. In Portugal eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Vliegt er vandaag nog een Portugese ploeg uit?

Doelpunt Teun Koopmeiners

Tijdens Europese wedstrijden zijn het vaak de grote mannen die opstaan. De grote man bij Atalanta Bergamo is op dit moment bij uitstek de Nederlander Teun Koopmeiners. Hij scoorde al 10x in de Serie A en weet zijn stempel meer en meer te drukken voor de Italiaanse subtopper. Wij denken dat hij vandaag opnieuw een grote rol gaat spelen en minimaal een treffer voor zijn rekening gaat nemen. Een doelpunt van Teun Koopmeiners levert je bij Circus een quotering van 4,00 op. 

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 

Rangers - Benfica

Natuurlijk weten we dat gigantische ploegen als Liverpool en AS Roma vandaag spelen. Hun wedstrijden lijken echter al gespeeld te zijn, waardoor we ons liever focussen op duels waar het nog spannend is. Een van die duels is Rangers tegen Benfica. Vorige week eindigde de heenwedstrijd in een 2-2 gelijkspel waar vooral de Portugezen van zullen balen. Ga er maar aan staan, een bezoekje aan Ibrox. Rangers presteert lekker en gaat sinds jaren weer aan kop in de Schotse Premier League. Weten zij het grote Benfica uit te schakelen?

Doelpunt Cyriel Dessers

Het klinkt wellicht onwaarschijnlijk, maar een van de spelers die extreem goed in vorm is en nog altijd in de Europa League aanwezig is, is Cyriel Dessers. De Belg die we allemaal kennen vanuit de Eredivisie presteert lekker voor de Rangers en scoorde 4 keer in zijn laatste 3 thuiswedstrijden. Een puike prestatie van de oud-Feyenoorder. Wij verwachten een duel met veel doelpunten, waaronder een van Dessers. Dit levert je bij Circus een quotering van 3,30 op. 

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 


logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën