Ajax tegen Aston Villa

Ajax tegen Aston Villa

07-03-2024

Weet Ajax vandaag een goede uitgangspositie neer te zetten in de achtste finale van de Conference League? Dat is de grote vraag die al dagen rondom de Johan Cruijff Arena hangt. Eindelijk viel er weer eens wat te lachen na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht. Vandaag komt Aston Villa, de nummer 4 van de Premier League, op bezoek. Naast Ajax - Aston Villa staat er nog een aantal mooie affiches op het programma in de Europa League. Wij bereiden je voor op AS Roma - Brighton & Hove Albion en Sparta Praag - Liverpool. Uiteraard voorzien van fraaie, hopelijk winstgevende, wedtips. 

Ajax - Aston Villa

Toen Ajax zag dat Aston Villa uit de koker kwam, hadden de Amsterdammers ongetwijfeld op een iets minder goede tegenstander gehoopt. The Villans kennen het beste seizoen in jaren en maken zowaar nog kans op Champions League voetbal. Het verhaal van Ajax is bekend. Het is een seizoen om snel te vergeten. Toch gloeide er weer hoop aan de horizon, nadat men tegen FC Utrecht liet zien de boel defensief wel op orde te kunnen hebben. Maar hoe verloopt dit tegen de Engelsen?

Meer dan 3,5 doelpunten

Wij hebben de verwachting dat we een uiterst aantrekkelijk duel gaan zien. Aston Villa scoort er de laatste weken op los in Engeland, terwijl de amusementswaarde bij wedstrijden van Ajax over het algemeen ook van grote kwaliteit is. Een 4-2 en 3-2 overwinning van Aston Villa op Nottingham Forest en Luton Town doet ons vermoeden dat er vandaag ook minimaal 4 doelpunten gaan vallen. Net zoals in 3 van de laatste 4 Europese duels van Ajax. Meer dan 3,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 2,33 op.

Check de actuele Conference League odds in onze Oddsvergelijker. 

AS Roma - Brighton & Hove Albion

Stadio Olimpico is vanavond het strijdtoneel van de Europa League wedstrijd tussen AS Roma en Brighton & Hove Albion. AS Roma hebben we allemaal na penalty’s zien winnen van Feyenoord, waardoor deze wedstrijd wellicht een kleine zure lading heeft. Zeker ook omdat het Brighton & Hove Albion was dat Ajax eerder dit jaar flink pijn deed. Op papier is dit een wedstrijd om van te smullen, aangezien beide ploegen redelijk veel aanvallende intenties hebben. Bovendien is het een aantrekkelijk duel voor de Nederlanders door de aanwezigheid van Rick Karsdorp, Dean Huijsen en onder anderen Bart Verbruggen. 

Winst AS Roma 

Als we kijken naar de huidige vorm van beide ploegen, dan kunnen we niets anders concluderen dan dat AS Roma de favoriet is. De Romeinen kennen een aardige opmars onder de nieuwe trainer Daniele de Rossi en wonnen 6 van de laatste 7 duels in de Italiaanse Serie A. De Engelsen doen het echter beduidend minder en wonnen maar 1 van de laatste 5 officiële duels. Wij denken daarom dat de ervaring van AS Roma The Seagulls de das om gaat doen. Winst voor AS Roma levert je bij Circus een quotering van 2,25 op. 

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 

Sparta Praag - Liverpool

Een andere wedstrijd in de achtste finale van de Europa League is die tussen Sparta Praag en Liverpool. Sparta Praag gaat momenteel fier aan kop in de Tsjechische competitie, terwijl Liverpool de koppositie in de Premier League ternauwernood behield door een late 0-1 overwinning op bezoek bij Nottingham Forest. Liverpool is bij uitstek de favoriet om de Europa League te winnen, aangezien ze simpelweg de club met de grootste naam zijn. Weten ze vandaag al af te rekenen met de Tsjechen? 

Meer dan 0,5 schoten op doel - Lukáš Haraslín

Een van de beste spelers van de Tsjechische competitie is Lukáš Haraslín. De 27-jarige Slowaak kent een fantastisch seizoen en scoorde als middenvelder al 10 keer in 18 gespeelde wedstrijden. Zo wist hij in 3 van zijn laatste 4 duels het net te vinden. We weten allemaal dat Liverpool vandaag de favoriet is, maar toch hebben we de verwachting dat Sparta Praag ook tot kansjes gaat komen. Wij denken dat Lukáš Haraslín meer dan 0,5 schoten op doel gaat lossen. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,62 op. 

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën