Cody Gakpo on fire

Cody Gakpo on fire

10-03-2023

We pakken de Previews gewoon weer op deze zaterdag 11 maart. Vandaag pakken we een wedstrijdje uit de Eredivisie, Premier League en de Serie A. In Nederland focussen wij ons vooral op de wedstrijd tussen AZ Alkmaar en FC Groningen, terwijl Engeland voor ons in het teken staat van Liverpool dat op bezoek gaat bij AFC Bournemouth. In Italië staat er een zeer leuke wedstrijd op het schema, aangezien het Nederlands getinte Atalanta Bergamo op bezoek gaat bij koploper Napoli. Wij geven je als vanouds 3 wedtips en hopen je hiermee op weg te helpen naar waanzinnige winsten!

AZ Alkmaar - FC Groningen 

Waar het voor AZ Alkmaar zonnige weken zijn, kan FC Groningen ook deze week weer flink aan de bank. Waar vorige week de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma stond, reist de Trots van het Noorden deze week af naar Alkmaar. Een lastig potje voor de Groningers, aangezien AZ deze wedstrijd ongetwijfeld met veel vertrouwen begint. Je wint namelijk niet voor niets met 2-1 op bezoek bij het sterk geachte Lazio Roma. Dit geeft de Alkmaarse burgers moed. Iets dat de ploeg van Pascal Jansen toch al had, aangezien ook de laatste 2 wedstrijden in de Eredivisie gewonnen werden. Voor FC Groningen is het alle hens aan dek. De concurrentie treft elkaar en ze kunnen zich eigenlijk geen enkel puntverlies meer permitteren. Kan FC Groningen stunten tegen AZ? 

Minder dan 2,5 doelpunten 

Wij verwachten dat FC Groningen het net als vorige week tegen Feyenoord achterin potdicht gaat proberen te houden. In De Kuip lukte dit vrij aardig, wat uiteindelijk resulteerde in een 1-0 nederlaag. Ze hebben wellicht het geluk dat AZ al meer met de gedachte bij de thuiswedstrijd tegen Lazio zit. Hierdoor denken wij dat het een stroeve wedstrijd gaat worden, waarin de Groningers het ongetwijfeld zo lang mogelijk op 0-0 willen houden. Wij gaan daarom voor minder dan 2,5 doelpunten tijdens AZ - FC Groningen, een uitkomst die in 5 van de laatste 7 onderlinge ontmoetingen goed was. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Unibet een quotering van 2,33 op.  

Check de actuele Eredivisie quoteringen in onze Oddsvergelijker.

AFC Bournemouth – Liverpool

Wat hebben we vorige week intens genoten van de galavoorstelling die Liverpool vorige week gaf tijdens de tweede helft tegen Manchester United. The Reds versloegen The Mancunians met 7-0, waarin een zeer grote rol was weggelegd voor het aanvallende trio bestaande uit Gakpo, Salah en Nunez. Vandaag is echter misschien wel een grotere test voor Liverpool, aangezien ze dit seizoen al zo vaak goede met mindere resultaten weten af te wisselen. Gelukkig mag de ploeg van Jürgen Klopp vandaag bezoek bij een laagvlieger in de vorm van AFC Bournemouth. De thuisploeg staat op een 20e plek, waardoor Liverpool veruit de favoriet zijn. Zeker omdat Champions League voetbal weer voor het oprapen ligt. Weet Liverpool de 7-0 winst op Man Utd een goed vervolg te geven? 

Doelpunt Cody Gakpo 

Wat hebben we vorige week genoten van onze landgenoot Cody Gakpo. De in Eindhoven geboren aanvaller leverde een wereldprestatie en nam zijn Liverpool bij de hand door de 1-0 en 3-0 voor zijn rekening te nemen. Wij verwachten dat Gakpo het ook vandaag tegen laagvlieger Bournemouth gaat laten zien en minimaal 1 doelpunt gaat maken. De kans is namelijk levensgroot dat het eenrichtingsverkeer gaat zijn in het Vitality Stadium. Een doelpunt van Cody Gakpo levert je bij Jack's een quotering van 2,65 op. 

Napoli - Atalanta Bergamo 

De mooiste wedstrijd van het weekend in de Serie A is die tussen Napoli en Atalanta Bergamo. Het gaat hier om de nummer 1 tegen de nummer 6, waardoor duidelijk is dat Napoli vandaag de favoriet is. Opvallend is echter dat Napoli vorige week in eigen huis van Lazio Roma verloor. Dit was een zeldzaamheid dit seizoen, aangezien Napoli dit seizoen niet eerder verloor in eigen huis. Atalanta Bergamo zit in een zeer matige fase. Er werd maar 1 wedstrijd van de laatste 6 Serie A wedstrijden gewonnen. Zorgelijker is dat er maar liefst 4 van deze potjes verloren gingen. Dit geeft de ploeg van Koopmeiners, de Roon en Hateboer ongetwijfeld weinig vertrouwen, waardoor een plek in de Champions League van volgend jaar een utopie begint te lijken. Kan Atalanta zich herpakken? Of zet Napoli een nieuwe stap richting de Scudetto? 

European Handicap -1 – Napoli 

Wij hebben zo gigantisch veel vertrouwen in Napoli, dat wij verwachten dat ze de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo ‘gewoon’ gaan winnen. Aangezien de ploeg uit Bergamo zo’n matige reeks op de mat legt, zien wij Napoli zelfs met ruime cijfers winnen. Niet voor niets waren de laatste 4 overwinningen van Napoli er 4 waarin er met meer dan 2 doelpunten verschil werd gewonnen. Wij gaan daarom voor een European handicap van -1 voor Napoli, waarbij de ploeg van Spalletti met een virtuele 1-0 achterstand begint. Een European Handicap -1 voor Napoli levert je bij bet365 een quotering van 2,75 op. 

Check de actuele Serie A quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën