De achtste finale van de Afrika Cup

De achtste finale van de Afrika Cup

29-01-2024

De laatste maandag van januari is begonnen en met alle plezier helpen we jou verder met het plaatsen van jouw favoriete sportweddenschappen. Vandaag wed je onder andere op Jong PSV tegen Willem II, de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Over de grens zien we dat het AS Roma van Rick Karsdorp en Dean Huijsen het opneemt tegen Salernitana. Tot slot richten we ons op de achtste finale van de Afrika Cup met het duel tussen gastheer Ivoorkust en titelverdediger Senegal. Hier komen de 3 wedtips!

Jong PSV - Willem II

De kans wordt met de week groter dat Willem II volgend jaar weer actief is op het hoogste niveau van Nederland. De Tilburgers hebben nog altijd een flinke voorsprong op plek 3, maar moeten wel opletten dat ze niet net als vorige week kostbaar puntenverlies leiden. In eigen huis kwamen de Brabanders namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Vanavond speelt Willem II opnieuw tegen een beloftenploeg, ditmaal die van PSV. Weet Willem II de derby tegen Jong PSV te winnen?

Meer dan 3,5 doelpunten

We weten niet wat er aan de hand is met Jong PSV, maar elke wedstrijd van de laatste weken lijkt wel op een grote circusact. Uitslagen als 0-5, 2-1, 2-2, 2-2, 2-2 en 4-2 laten zien dat het met het amusement van wedstrijden van de jonge Eindhovenaren wel snor zit. Om die reden gaan wij vandaag opnieuw voor veel treffers. Minimaal 4 om precies te zijn. Tevens een lijn die in 60% van de laatste uitduels van Willem II winstgevend was. Meer dan 3,5 doelpunten levert je bij LeoVegas een quotering van 2,30 op. 

Check de actuele Keuken Kampioen Divisie odds in onze Oddsvergelijker. 

Salernitana - AS Roma

In Italië is het aan AS Roma om zo snel mogelijk nog iets van het seizoen te maken. De aankomende tegenstander van Feyenoord in de Europa League ontdeed zich recentelijk van succescoach José Mourinho en wordt nu geleid door legende Daniele de Rossi. Toeval of niet, de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer werd direct gewonnen. Vandaag lijkt een zege ook voor de hand te liggen, aangezien de gedoodverfde degradatiekandidaat Salernitana de tegenstander is. De ploeg uit Salerno staat 20e en ging alweer 4 wedstrijden op rij onderuit. 

Beide teams scoren - JA

Wij denken vandaag dat zowel Salernitana als AS Roma op het scorebord verschijnen. AS Roma wist al 7 wedstrijden op rij niet de ‘0’ te houden. Daarnaast zijn de laatste 4 duels van Salernitana stuk voor stuk duels waarin deze weddenschap winnend zou zijn. Bij AS Roma geldt dit voor de laatste 3 duels. De laatste 2 onderlinge duels? Ook die eindigden in een wedstrijd waarin beide ploegen scoorden. Beide teams scoren - JA levert je bij Circus een quotering van 2,10 op. 

Check de actuele Serie A odds in onze Oddsvergelijker.

Senegal - Ivoorkust

In Yamoussoukro, een van de grootste steden van Ivoorkust, speelt Senegal vandaag de achtste finale van de Afrika Cup tegen gastland Ivoorkust. Het mag opvallend genoemd worden dat Ivoorkust nog in het toernooi zit, gezien de 1-0 nederlaag tegen Nigeria en de kansloze 4-0 nederlaag tegen Equatoriaal-Guinea. Senegal doorliep de groepsfase op slippers en won van zowel Gambia, Kameroen als Guinee. Welke ploeg plaatst zich vandaag voor de kwartfinale van dit fantastische landentoernooi?

Winst Senegal

Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat Senegal vandaag de grote favoriet is. Ze zijn de regerend Afrikaans kampioen, kenden een aardig WK in Qatar en bereikten zonder puntverlies de laatste 16. In tegenstelling tot Ivoorkust, dat kansloos onderuit ging Equatoriaal-Guinea. Absoluut geen hoogvlieger, toch? Ondanks het thuisvoordeel verwachten wij daarom toch een zege voor het Senegal van Sadio Mané. Dit levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,35 op. 

Check de actuele Afrika Cup odds in onze Oddsvergelijker.


logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën