De Europa League finale

De Europa League finale

30-05-2023

Het is tijd voor de eerste finale van het voetbalseizoen. In de Puskas Arena in Boedapest zijn het namelijk Sevilla en AS Roma die gaan strijden om de Europa League titel. Voor Sevilla is het de zoveelste keer dat ze in de finale van het toernooi staan, aangezien zij het toernooi de afgelopen 9 jaar maar liefst 4(!) keer wisten te winnen. AS Roma won vorig jaar de UEFA Conference League door Feyenoord te verslaan en kan dus voor de tweede keer op rij een Europese titel op naam schrijven. Iets waarbij de hulp van José Mourinho absoluut van pas komt.

Sevilla, de cupfighter 

Halve finalist 1 is er eentje die we de afgelopen jaren vaker hebben gezien. Sevilla is namelijk de ploeg die ‘bijna altijd’ wint, zodra men meedoet aan de Europa League. Dit jaar leek het allemaal echter uit te draaien op een rampzalig seizoen. In Spanje staan de Andalusiërs op een matige 11e positie, terwijl uitschakeling in het toernooi ook meerdere malen voor de hand lag. Toch staat de ploeg waar het staat en strijden zij voor de 7e winst in de Europa League, een absoluut record. 

Het AS Roma van Mourinho 

Over AS Roma kunnen we redelijk kort en bondig zijn. De ploeg van Mourinho bereikte de finale opnieuw op een redelijke luizenmanier, aangezien er in en tegen Leverkusen amper werd gevoetbald. Toch is en blijft dit een manier om aan het langste eind te trekken, aangezien Mourinho altijd weer met een prijs boven zijn hoofd staat. Ook voor AS Roma is het een wisselvallig seizoen. De ploeg staat 6e in Italië, maar kan dus wel een van de grootste Europese clubprijzen pakken.  

Winst Sevilla 

Als we de bookmakers mogen geloven, dan zit er bijzonder weinig verschil tussen beide teams. Toch verwachten wij dat Sevilla het toernooi gaat winnen. Natuurlijk is het tegen een ploeg die lastig verliest met hulp van de capriolen van de Portugese oefenmeester. Echter speelde Sevilla deze eeuw 6 finales om de Europa League, waarbij alle 6 de wedstrijden werden gewonnen. Om die reden gaan wij voor winst van Sevilla. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,80 op. 

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Lucas Ocampos

Lucas Ocampos is en blijft een van de meest besproken spelers van het seizoen. De Argentijnse aanvaller begon het seizoen bij Ajax, de ploeg waar hij amper minuten voor maakte. In Spanje leefde de voetballer compleet op en is hij een van de belangrijkste spelers van de selectie. Buiten zijn goals lost hij met grote regelmaat schoten op doel. Waardevolle schoten, aangezien deze bet inmiddels een hoop geld heeft opgeleverd. Wij gaan opnieuw voor meer dan 0,5 schoten op doel van Lucas Ocampos, een weddenschap die onlangs tegen Juventus 2 keer winnend was. Meer dan 0,5 schoten van Ocampos levert je bij bet365 een quotering van 2,10 op.  

NAC Breda - FC Emmen 

Heb je het over de Europa League, dan denk je waarschijnlijk niet snel aan NAC Breda en FC Emmen. Toch spelen beide ploegen vandaag tegen elkaar in de halve finale van de play-offs voor een plek in de Eredivisie. NAC Breda kende een zeer matige start van het seizoen, waarna er na de jaarwisseling ineens bijzonder veel punten werden gehaald. Dit leidde tot een plek in de nacompetitie, waarin MVV Maastricht vorige week eenvoudig werd uitgeschakeld. Het werd 5-1 over 2 wedstrijden. Voor FC Emmen start de strijd tegen degradatie nu echt. Kunnen zij de ploeg van Peter Hyballa alvast een tik geven?

Asian Handicap + 0,5 - NAC Breda

Wij verwachten dat FC Emmen vandaag niet gaat winnen. Het is sowieso duidelijk dat ploegen uit de Eredivisie vaak grote moeite hebben met wedstrijden in de play-offs. Daarnaast verloor FC Emmen de laatste 4 wedstrijden, terwijl NAC Breda juist in bloedvorm verkeert. De laatste 2 duels werden knap gewonnen, waardoor wij denken dat de Brabanders vandaag niet gaan verliezen. Dit leidt tot een Asian Handicap +0,5 voor NAC Breda en levert je bij Holland Casino Online een quotering van 1,65 op.  

Check de actuele Eredivisie Play-Offs odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën