De laatste kans voor FC Groningen

De laatste kans voor FC Groningen

21-04-2023

Ook op deze 22e april pikken we speciaal voor jou de mooiste nationale en internationale wedstrijden uit. We geven je bij elke wedstrijd 1 wedtip, waarbij wij overtuigd zijn van de kans van slagen. Mits de statistieken ons in de steek laten natuurlijk. Vandaag gaat FC Groningen voor z’n laatste kans om lijfsbehoud te realiseren. De Groningers nemen het in eigen huis op tegen NEC Nijmegen. In Engeland ontvangt het Liverpool van Cody Gakpo degradatiekandidaat Nottingham Forest. Kan Liverpool de 1-6 zege op Leeds United een goed vervolg geven? We sluiten deze Weekend Preview van de zaterdag af in de Bundesliga. De goed presterende Donyell Malen neemt het hier met zijn Borussia Dortmund op tegen Eintracht Frankfurt.

FC Groningen - NEC Nijmegen

Wie voorafgaand aan dit seizoen had voorspeld dat FC Groningen er momenteel zo beroerd voor zou staan, zou voor gek worden verklaard. Toch staat de Trots van het Noorden op de rand van de afgrond en is het een voor twaalf. De achterstand op de iets veiligere 16e plek is inmiddels 8 punten. En dat met nog 5 wedstrijden op het speelschema. Vanavond neemt de ploeg van trainer Dennis van der Ree het op tegen NEC Nijmegen. De ploeg van Rogier Meijer is veilig en lijkt eigenlijk wel uitgespeeld. Dit was onder andere goed te zien aan de zeer matige 1-4 thuisnederlaag tegen grote rivaal Vitesse. Weet FC Groningen het onderin nog enigszins spannend te maken? Of valt het doek bijna voor de volle 100% vanavond?

Minder dan 2,5 doelpunten 

In 6 van de laatste 8 uitwedstrijden van NEC Nijmegen vielen er maximaal 2 doelpunten. Een resultaat dat we ook zagen in de eerdere onderlinge ontmoeting van beide ploegen dit seizoen. In thuiswedstrijden van FC Groningen vielen er in de 4 van de laatste 6 duels maximaal 2 doelpunten per wedstrijd. Gezien de enorme spanningen, het feit dat Jasper Cillessen iets heeft goed te maken na vorige week en een regelmatig gebrek aan doelpunten, verwachten wij opnieuw een wedstrijd met minder dan 3 doelpunten. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Jacks.nl een quotering van 1,96 op.

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

Liverpool - Nottingham Forest

We gaan snel door naar de Premier League. De stap van de Euroborg naar Anfield Road is nu eenmaal snel gemaakt. Liverpool kent zoals bekend een belabberd seizoen. Toch richtte The Reds afgelopen weekend de rug door met 1-6 van Leeds United te winnen. Opvallend genoeg werd Manchester United onlangs ook met 7-1 verslagen na een zeer matige reeks. Wat dat betreft blinkt de ploeg van Jürgen Klopp vooral uit in wisselvalligheid. Tegenstander Nottingham Forest was eerder dit seizoen met 1-0 te sterk voor Liverpool. Dit leek een opmaat naar iets moois, ware het niet dat de Tricky Trees momenteel op een gevaarlijke 18e plek staan. Er moeten punten worden gehaald, te beginnen in Liverpool. Gaat Nottingham Forest stunten? 

Meer dan 1,5 schoten op doel - Mohamed Salah 

Ondanks dat Liverpool een rampseizoen kent wist Mohamed Salah er toch alweer 15 in te prikken. Ook tegen Leeds United scoorde de Egyptenaar als vanouds 2 doelpunten. Net als de rest van de wereld verwachten ook wij van Oddsbeater dat Liverpool vanavond veruit de favoriet is. Wij verwachten dan ook een groot aantal kansen voor de thuisploeg. Kansen waar Salah zoals zo vaak bij betrokken is. Ondanks dat een doelpunt van de sterspeler zeer voor de hand ligt, kiezen wij een andere weddenschap. Wij gaan voor meer dan 1,5 schoten op doel. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,88 op.  

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt

Ondanks de wedstrijd van Bayern München tegen Mainz, richten wij ons vandaag op grote concurrent Borussia Dortmund. Deze toch altijd sympathieke club kent in Donyell Malen een Nederlander die lekker in vorm is. De doelpunten vallen weer als vanouds en samen met Sébastien Haller vormt de rappe buitenspeler een lekker koppeltje. Dortmund zelf verzuimde vorige week om op gelijke hoogte te komen met Bayern, aangezien er in de allerlaatste seconde van de wedstrijd tegen Stuttgart werd gelijkgespeeld. Vandaag neemt Dortmund het in eigen huis, voor het oog van Die Gelbe Wande, op tegen Europa League winnaar Eintracht Frankfurt. Voor beide ploegen geldt, gezien de belangen, niets minder dan een overwinning. Behouden Die Dorten de druk op Der Rekordmeister? 

Doelpunt Donyell Malen 

Nationalistisch zoals we zijn verwachten wij een doelpunt van Donyell Malen. De ex-PSV’er scoorde in zijn 4 Bundesliga wedstrijden en lijkt dan eindelijk zijn 30 miljoen uit te gaan betalen. Gezien de doelpunten in het Signal Iduna Park ook dit jaar weer als warme broodjes over de toonbank gaan, verwachten wij dat Malen hierin zijn aandeel gaat hebben. Zeker omdat Frankfurt al 8 uitwedstrijden niet wist te winnen en de laatste 6 wedstrijden op vreemde bodem steeds minimaal 2 tegengoals kreeg. Een doelpunt van Donyell Malen levert je bij bet365 een quotering van 3,40 op.  

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën