De nummer één tegen de nummer twee

De nummer één tegen de nummer twee

17-02-2023

We gaan ons opmaken voor een heerlijke voetbal zaterdag. De Eredivisie staat vandaag voornamelijk in het teken van Feyenoord tegen AZ, de nummer 1 en 2 van de Eredivisie. Daarnaast zien we in Engeland het treffen tussen het bijzonder sterk presterende Newcastle United en zwakke broeder Liverpool. We sluiten de Preview af met een mooie wedstrijd in de Duitse Bundesliga, aangezien Bayern München op bezoek gaat in Gladbach. We vertellen je meer over de huidige stand van zaken bij alle teams en geven je 3 wedtips. test

Feyenoord – AZ

Hoe kan het ook anders dat we aftrappen met de koploper van de Eredivisie. Een enigszins gehavend Feyenoord neemt het vanavond in de eigen Kuip op tegen naaste achtervolger AZ Alkmaar. Beide ploegen kennen een geweldig seizoen. Zo zijn zowel Feyenoord als AZ nog vol in de race om het kampioenschap, terwijl zij ook volgende week weer in actie komen in Europa. Een grote aderlating voor Feyenoord is de schorsing van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü. Hij pakte zijn zoveelste gele kaart en moet deze belangrijke wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Kan AZ Alkmaar hiervan profiteren? 

Meer dan 0,5 schoten op doel - Sven Mijnans 

Vorige week maakte Sven Mijnans zijn competitiedebuut in eigen huis. Tegen Excelsior, de wedstrijd die AZ Alkmaar met 5-0 wist te winnen, was direct een potje waarin de kersverse aankoop zijn visitekaartje wist af te geven. Hij maakte 2 doelpunten en kwam in totaal tot een aantal van 3 schoten op doel. Wij denken dat hij vandaag opnieuw een plek bij de eerste ’11’ krijgt en minimaal 1 keer op doel gaat schieten. Meer dan 0,5 schoten op doel van Sven Mijnans levert je bij Jack’s een quotering van 3,55 op.  

Newcastle United – Liverpool 

De Premier League kent sinds afgelopen woensdag een nieuwe koploper. Manchester City wist met 3-1 te winnen op bezoek bij toenmalig lijstaanvoerder Arsenal en gaat na lange tijd weer aan de leiding op het hoogste niveau van Engeland. Een ploeg die daar normaal gesproken ook zou moeten staan is Liverpool. De ploeg van Jürgen Klopp staat echter op een 9e plek. Tegenstander van vandaag, Newcastle United, plukt duidelijk de vruchten van de recente overname en is terug te vinden op de 4e positie. Een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op Champions League voetbal. Vandaag spelen beide ploegen tegen elkaar op St James’ Park. Weet Liverpool eindelijk weer eens te winnen op vreemde bodem?

Minder dan 2,5 doelpunten

Newcastle blinkt dit jaar uit in het verdedigen. Ze krijgen amper tegendoelpunten te verwerken, wat direct de grootste reden is dat ze zo hoog op de ranglijst staan. Opvallend is dat er in 5 van de laatste 6 wedstrijden in Newcastle bijzonder weinig goals vielen. Sowieso hield Newcastle 5 x de ‘0’, terwijl de tegenstander ook weinig aan bod kwam. Een andere interessante statistiek is het aantal doelpunten in de laatste 4 potjes: dit waren er 4. Wij denken dat er vandaag ook zuinig aan wordt gedaan, waardoor er minder dan 2,5 doelpunten gaan vallen. Dit levert je bij LivescoreBet een quotering van 2,05 op.

Check de actuele Premier League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

​Borussia Mönchengladbach - Bayern München

​We sluiten deze Weekend Preview van de Zaterdag af met de wedstrijd tussen Borussia Mönchengladbach en Bayern München. Dit gaat om de nummer 10 en 1 van de Duitse Bundesliga. De bezoekers uit München kennen een zeer sterke reeks en wisten doordeweeks met 1-0 te winnen op bezoek bij Paris-SG. Tegenstander Gladbach staat eigenlijk lager dan we van hen mogen verwachten, maar wist in het verleden meermaals een zeer goed resultaat te boeken in thuiswedstrijden tegen Der Rekordmeister. Zo wonnen de West-Duitsers vorig jaar met 5-0! Kunnen zij dit kunstje herhalen?

Bayern München & Beide teams scoren

​De huidige vorm van Bayern München doet ons verwachten dat zij ‘gewoon’ van Gladbach gaan winnen. De huidige nummer 10 van de Bundesliga ondergaat een ongekend wisselvallig seizoen. Zo kwamen zij 2 weken geleden niet verder dan een 0-0 gelijkspel in eigen huis tegen hekkensluiter Schalke 04. Bij Bayern zien we dat het in aanvallend opzicht weer goed zit. Wel krijgen ze in de Bundesliga de laatste tijd regelmatig een tegendoelpunt te verwerken. Een gegeven dat bijna altijd wel gebeurt in wedstrijden tegen Borussia Mönchengladbach. Daarom denken wij dat Bayern gaat winnen, waarbij allebei de teams gaan scoren. Dit levert je bij TOTO een quotering van 2,25 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën