Dendert Sparta door?

Dendert Sparta door?

12-05-2023

De maand mei vliegt als een raket voorbij en dat betekent dat Sparta Rotterdam steeds dichter bij de wedstrijden om Europees voetbal komt. Vandaag gaat de nummer 6 van de Eredivisie op bezoek bij FC Volendam, de ploeg die alle zeilen bij moet zetten om degradatie te voorkomen. In Engeland gaat nummer 3 Newcastle op bezoek bij Leeds United, de ploeg van Struijk en Summerville die zich ernstig zorgen moeten maken om degradatie. We sluiten de Preview af in Duitsland, waar Borussia Dortmund de op het oog interessante wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach speelt. Flikt Malen het weer? Wij vertellen je er alles over in onze gloednieuwe voorbeschouwing.

FC Volendam - Sparta

We beginnen in de Eredivisie met de wedstrijd tussen nummer 14 FC Volendam en nummer 6 Sparta. Waar beide ploegen voorafgaand aan het seizoen werden gezien, blijkt uit de praktijk dat Volendam het naar behoren doet en dat Sparta een seizoen van grote klasse kent. De play-offs voor Europees voetbal zijn allang binnen, terwijl de ploeg van Wim Jonk uit Volendam nog maar 2 puntjes boven de gevaarlijke plek nummer 16 staat. In september van het vorige jaar won Sparta op het eigen Kasteel met 4-0 van FC Volendam. Gaat de ploeg in het oranje op eerherstel en zetten ze een nieuwe stap richting handhaving.

Draw no bet - FC Volendam

Opvallend aan de wedstrijden van FC Volendam is de ongekende vorm in thuiswedstrijden. Geloof het of niet, maar 6 van de laatste 8 wedstrijden in het eigen Kras Stadion werden gewonnen. De andere twee wedstrijden in Noord-Holland eindigden in een gelijkspel, terwijl alleen PSV zeer moeizaam wist te winnen. Om die reden verwachten wij dat Sparta vandaag niet gaat winnen. Ondanks de zware tegenstand werden de laatste 2 duels niet gewonnen. Wij gaan voor een klein risico door in te zetten op een draw no bet voor FC Volendam. Wint FC Volendam, dan is het kassa. Eindigt de wedstrijd in een gelijkspel? Dan krijg je jouw inzet terug. Een draw no bet voor FC Volendam levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,20 op.

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

Leeds United - Newcastle United

De nummer 3 van de Premier League, Newcastle United, gaat vandaag op bezoek bij nummer 19 Leeds United. De verschillen tussen beide clubs kunnen bijna niet groter zijn, aangezien Newcastle United op Champions League voetbal afstevent, terwijl Leeds United momenteel op degraderen staat. In de laatste 6 duels in Engeland werd maar 1 puntje behaald, waardoor er momenteel weinig vertrouwen zal heersen in hart van Engeland. Newcastle kreeg vorige week de deksel op de neus in de thuiswedstrijd tegen Arsenal, waardoor zij zich net als Manchester United zorgen maken om het opstomende Liverpool. De voorsprong op de nummer 5 bedraagt nog maar 3 puntjes. Wel hebben The Magpies nog 1 wedstrijd tegoed.

Minder dan 2,5 doelpunten

Wij gaan vandaag voor een wedstrijd met niet al te veel doelpunten. De laatste 3 onderlinge wedstrijden tussen beide ploegen leverden geen enkele keer meer dan 2 goals op, waarbij de eerdere ontmoeting in dit seizoen zelfs in een brilstand eindigde. Ook zien we dat Leeds United in geen enkele van de laatste 6 duels meer dan 1 keer wist te scoren. Wij gaan voor een redelijk voorzichtige wedstrijd van de thuisploeg, waarbij Newcastle er lastig doorheen komt. Resulterend in een uitslag met minder dan 3 goals. Meer dan 2,5 doelpunten levert je bij Unibet een quotering van 2,35 op.

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach

We sluiten deze Weekend Preview van de zaterdag af in de Bundesliga. De strijd om het kampioenschap ligt nog volledig open. Bayern München speelt vandaag thuis tegen Schalke 04, terwijl Borussia Dortmund streekgenoot Gladbach ontvangt. Wij kiezen voor de laatste wedstrijd. Met nog 3 speelronden te gaan staat Bayern één punt voor op Dortmund, de ploeg die de laatste 10 thuisduels in de Bundesliga allemaal wist te winnen. Een thuiswedstrijd tegen de nummer 11 van de Bundesliga die maar 1 keer won in de laatste 17(!) uitwedstrijden lijkt ervoor te gaan zorgen dat de ontknoping in de Bundesliga echt pas in de laatste 2 wedstrijden wordt beslist. Haalt Dortmund opnieuw ruim uit?

Meer dan 1,5 schoten op doel - Jude Bellingham

Jude Bellingham laat de laatste jaren zien dat hij een van de beste spelers op de Duitse velden is. Niet voor niets worden de geruchten over een overgang naar Real Madrid steeds heftiger. De laatste 3 duels van de Engelsman voor Dortmund loste hij steevast 2 of meer schoten op doel. Daarbij was hij ook 3 keer trefzeker in deze 3 duels. Wij kiezen vandaag voor een wedstrijd met meer dan 1,5 schoten op doel van Jude Bellingham. Dortmund is thuis ongelooflijk aanvallend en dominant, waardoor we een karrevracht aan kansen verwachten. Zeker gezien de 6-0 overwinning van vorig jaar. Meer dan 1,5 schoten op doel van Jude Bellingham levert je bij bet365 een quotering van 3,50 op.

Check de actuele Bundesliga odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën