Dortmund op bezoek in Eindhoven

Dortmund op bezoek in Eindhoven

20-02-2024

Vanavond is het eindelijk zover! We gaan kijken hoe het avontuur van PSV in de Champions League wordt hervat. De Eindhovenaren zijn bij de laatste 16 van het toernooi beland en nemen het hierin op tegen het Duitse Borussia Dortmund. Tegelijkertijd staat er in Milaan een zeer interessante wedstrijd tussen Inter Milan en Atlético Madrid op het programma. Ondertussen speelt Manchester City in de Premier League een inhaalwedstrijd tegen Brentford. Kortom, ingrediënten genoeg voor een geweldige voetbalavond. 

PSV - Borussia Dortmund

Vanavond keert Donyell Malen terug in het stadion waar hij zijn doorbraak kende. Met zijn Borussia Dortmund reist hij namelijk af naar het Philips Stadion om hier een goed resultaat te boeken. PSV gaat onbedreigd op het kampioenschap af en heeft dinsdag februari al maandenlang met rood omcirkeld in de agenda. Wel kunnen de Brabanders de borst nat maken, aangezien ze een tegenstander in vorm treffen. Dortmund presteert de laatste weken weer wat beter in de Bundesliga en is hierdoor opgeklommen naar de 4e plek. Weet PSV een goed resultaat neer te zetten in deze wedstrijd?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Niclas Füllkrug

Donyell Malen zit momenteel in een sterke periode voor zijn club. Toch is het vooral de Duitser Niclas Füllkrug die de aandacht de laatste weken keer op keer op zich weet te vestigen. De aanvaller scoorde 6 keer in zijn laatste 5 Bundesliga wedstrijden en verkeert hierdoor in bloedvorm. Ook in de Champions League weet de speler inmiddels wat scoren is, gezien zijn treffer tegen Newcastle United. Wij verwachten misschien geen doelpunt, maar wel een schot op doel van de spits. Meer dan 0,5 schoten op doel van Füllkrug levert je bij bet365 een quotering van 1,66 op. 

Check de actuele Champions League odds in onze Oddsvergelijker. 

Inter Milan - Atlético Madrid

Voor Diego Simeone staat er een zeer interessant weerzien op het programma. De succesvolle Argentijnse oefenmeester reist met zijn Atlético Madrid af naar Milaan om daar tegen zijn oude ploeg te spelen. Dat dit een lastig karwei gaat worden, bewijst Inter Milan de laatste weken keer op keer. De ploeg van Stefan de Vrij neemt elke week afstand van de concurrentie en lijkt net als PSV eenvoudig naar de Scudetto te koersen. Atlético Madrid, de ploeg van Memphis Depay, presteert enigszins wisselvallig, maar won afgelopen weekend wel overtuigend met 5-0 van Las Palmas. Met onder andere een treffer van de ingevallen Nederlander. 

Minder dan 2,5 doelpunten

Inter Milan in eigen huis in de Champions is, in tegenstelling tot wedstrijden in de Champions League, vaak redelijk degelijk te noemen. In de laatste 4 thuisduels in San Siro scoorden de Italianen 4 doelpunten en kreeg het er 1 tegen. Weinig goals dus. De laatste 2 onderlinge ontmoetingen tussen beide ploegen? Inderdaad, 2 duels met minder dan 3 treffers. Om die reden verwachten wij een afwachtend duel met minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,81 op.

Check de actuele Champions League odds in onze Oddsvergelijker. 

Manchester City - Brentford

We eindigen deze Champions League met een duel in de Engelse Premier League. Regerend landskampioen Manchester City heeft namelijk een wedstrijd tegoed en hoopt hiermee dichter bij koploper Liverpool te komen. Dit alles moet gebeuren in het Etihad Stadium tegen Brentford. De bezoekers kregen afgelopen week met 1-4 klop van Liverpool en zag er achterin zeer matig uit. Bovendien was het de zoveelste wedstrijd waarin de doelpunten als warme broodjes over de toonbank gingen. Krijgen we vanavond opnieuw een spektakel van jewelste te zien?

Meer dan 3,5 doelpunten 

Wij verwachten een duel met een flinke waterval aan doelpunten. Zo vielen er alleen al in de laatste 4 duels van Brentford 19 treffers, een gemiddelde van 4,75 doelpunten per duel. Aangezien City tot op het bot gemotiveerd zal zijn om weer eens uit te halen na het gelijke spel tegen Chelsea, gaan wij opnieuw voor een wedstrijd met minimaal 4 treffers. Net zoals tijdens het recent gespeelde heenduel in het Venue Gtech Community Stadium (1-3 winst City). Meer dan 3,5 doelpunten levert je bij Jacks.nl een quotering van 1,94 op. 

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën