Een clash in de subtop

Een clash in de subtop

23-02-2023

Het Europese voetbal van deze week zit er weer op en opnieuw gaan we ons klaarmaken voor een uiterst interessante speelronde in alle grote competities van Europa. Daarom gaan we ons vandaag weer opmaken voor een ouderwets avondje vrijdagavondvoetbal. Zoals zo vaak staat deze voornamelijk in het teken van het Nederlandse voetbal, waarbij we vaak een uitstapje naar het buitenland maken. Vandaag ontvangt Sparta Rotterdam concurrent FC Utrecht, gaat Telstar op bezoek bij nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie Heracles Almelo en zien we in Engeland de wedstrijd tussen Fulham en Wolverhampton Wanderers. Wij bereiden je voor op deze 3 wedstrijden en geven je 3 wedtips.

Sparta - FC Utrecht

We trappen af met de wedstrijd tussen de nummer 6 en 7 van de Nederlandse Eredivisie. Hierin is Sparta uiteraard de grote verrassing. Niemand had voorafgaand dit seizoen gedacht dat Sparta in dit stadium van het seizoen op deze plek zou staan, terwijl FC Utrecht het liefst nog wat hoger zou staan. Sparta was tot vorige week 10 wedstrijden ongeslagen, waarna zij met 4-0 verloren van Ajax. FC Utrecht is ook lekker bezig en pakte vorige week knap een punt tegen PSV. Welke ploeg doet bijzonder goede zaken om een plek in de play-offs?

Meer dan 2,5 doelpunten

Als we kijken naar de vorm van beide ploegen in thuis- en uitwedstrijden, dan kan je eigenlijk niet anders concluderen dat Sparta deze wedstrijd gaat winnen. Sparta is al 9 thuiswedstrijden op rij ongeslagen, terwijl FC Utrecht maar 1 van de laatste 5 wedstrijden op vreemde bodem wist te winnen. Opvallend aan de onderlinge wedstrijden tussen beide ploegen is dat er veel wordt gescoord. Zo vielen er in de laatste 4 wedstrijden telkens 3 of meer goals, met een totaal gemiddelde van 4 goals per wedstrijd. Om die reden gaan wij vandaag voor meer dan 2,5 doelpunten tijdens Sparta - FC Utrecht. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,97 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Heracles Almelo - Telstar

We gaan gauw door naar de Keuken Kampioen Divisie. Hierin ontvangt de nummer 2 van de competitie, Heracles Almelo, nummer 9 Telstar. Voor beide ploegen is dit een positie waarmee ze tevreden kunnen zijn, aangezien Heracles zo snel mogelijk naar de Eredivisie wil en Telstar bijzonder blij kan zijn met een plekje in het linker rijtje. Heracles is echter wel bijzonder wisselvallig en wisselt zeer ruime overwinning af met troosteloze nederlagen. Telstar blinkt uit in degelijkheid en pakte 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden. Kan Telstar verrassen in Overijssel?

European Handicap -1 - Heracles Almelo

Het lijkt misschien vreemd als je het bovenstaande hebt gelezen, maar wij hebben vanavond veel vertrouwen in een goed resultaat van Heracles Almelo. Eerder dit seizoen hebben ze al talloze keren laten zien ontzettend uit te kunnen halen in eigen huis. Niet voor niets werden ploegen als FC Dordrecht en Jong FC Utrecht met 8-1 en 6-1 naar huis gestuurd. Wij hebben het vermoeden dat Heracles ook vandaag weer ruim gaat winnen. Te meer als we kijken naar het eerdere resultaat tussen beide ploegen eerder dit seizoen. Toen was Heracles met 3-0 te sterk in Velsen-Zuid. Een European Handicap -1, waarin Heracles met twee doelpunten verschil wint, levert je bij bet365 een quotering van 2,50 op.

Check de actuele KKD quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Fulham - Wolverhampton Wanderers

We sluiten deze Vrijdag Preview af met de wedstrijd in de Premier League tussen Fulham en Wolverhampton Wanderers. Het betreft de nummer 6 en 15 van de competitie, waarbij vooral de positie van Fulham enorm opvalt. The Cottagers ondervinden een waanzinnig seizoen en stevenen op dit moment af op Europees voetbal. Het Portugees getinte Wolves staat op een zeer teleurstellende 15e plek en verloor afgelopen weekend in eigen huis van AFC Bournemouth. Dit was dé kans om afstand te nemen van de degradatiezone. Op dit moment staan de Oranjehemden namelijk nog maar 3 punten voor nummer 18 West Ham United.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Willian

Een van de grotere spelers van Fulham is de Braziliaan Willian. We hebben het hier niet over zijn lengte, maar wel over zijn ongekende techniek. De oud-speler van Chelsea en Arsenal schittert dit jaar voor een andere ploeg uit Londen en komt met grote regelmaat uit in de vijandelijke 16. Hij wist in 4 van de laatste 5 wedstrijden minimaal 1 schot op doel te lossen. In de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers, waarin Fulham de favoriet is, verwachten wij ook minimaal 1 schot op doel van de 34-jarige aanvaller. Meer dan 0,5 schoten op doel van Willian levert je bij Jack's een quotering van 2,08 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën