Een degradatiekraker in Engeland

Een degradatiekraker in Engeland

19-02-2024

Na een enerverend voetbalweekend met moeizame wedstrijden voor Ajax, AZ Alkmaar, Feyenoord en FC Twente pakken we deze week gewoon weer door. Te beginnen op deze maandagavond waarop we interessante duels zien in de Premier League, La Liga en de Primeira Liga. In Engeland speelt Everton de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace, terwijl in Spanje de mooie pot tussen Athletic de Bilbao en Girona op het programma staat. We sluiten deze Maandag Preview af met het duel tussen Moreirense en Sporting Lissabon. Uiteraard allemaal voorzien van een fraaie wedtip.

Everton - Crystal Palace

Op deze 19e van februari beginnen we in de Premier League.  Hier strijden de nummer 18 en 16 tegen degradatie. Voor Everton zou dit een hard gelach zijn, aangezien ze eerder dit seizoen keihard gestraft werden met 10 punten in mindering. Daarnaast moeten we zeggen dat de resultaten van de afgelopen tijd er absoluut niet om liegen. In de laatste 5 duels maakte The Toffees 4 doelpunten en behaalde men 4 punten. Te weinig voor een ploeg die zichzelf zo graag terug ziet in de subtop. En Crystal Palace? Met 4 nederlagen in de laatste 5 duels gaat het voor de Londenaren niet veel beter. 

Minder dan 2,5 doelpunten

Wij hebben vanavond zeer lage verwachtingen wat betreft de amusementswaarde. Beide ploegen speelden dit kalenderjaar al 2 keer eerder tegen elkaar, waarbij het vooral ontbrak aan doelpunten. Na een 0-0 gelijkspel in de FA Cup, bezorgde André Gomes in de replay Everton de zege door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Om deze reden gaan wij vandaag opnieuw voor een duel met weinig doelpunten. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 1,70 op. 

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker. 

Athletic de Bilbao - Girona

Van de degradatiezone in Engeland gaan we snel door naar de subtop in de Spaanse La Liga. Girona kreeg vorige week een ongenadig harde tik te verwerken in de 0-4 nederlaag op bezoek bij Real Madrid. Hierdoor kunnen de titelaspiraties weer even de ijskast in. Aan de andere kant zag de ploeg van Daley Blind koploper Real Madrid dit weekend dure punten verspelen op bezoek bij Rayo Vallecano. Wat dat betreft zorgt een zege in Baskenland voor een achterstand van 3 punten. Een lastige opgave overigens, aangezien Athletic de Bilbao een sterk seizoen draait en momenteel op de 5e plek bivakkeert. Wie is vanavond de sterkste?

Asian Handicap +0,5 - Girona

We hebben dit seizoen eerder gezien dat Girona wel een tikje kan incasseren. Zo boekte de verrassing van het seizoen 6 zeges op rij na de kansloze 0-3 thuisnederlaag tegen Real Madrid dit seizoen. Wij denken daarom dat Girona vandaag sterk voor de dag zal komen en niet gaat verliezen. Zoals ze ook in de thuiswedstrijd tegen Bilbao een puntje pakte. Wij gaan daardoor voor een Asian Handicap +0,5 voor Girona, een weddenschap die je bij bet365 een quotering van 2,01 oplevert. 

Check de actuele La Liga odds in onze Oddsvergelijker. 

Moreirense - Sporting

We sluiten deze Maandag Preview af in Portugal. Hier gaat Sporting Portugal op bezoek bij subtopper Moreirense. Sporting staat er momenteel uitstekend voor, mogen we wel stellen. De oud-ploeg van Bas Dost heeft 3 verliespunten minder dan rivaal Benfica en kan hierdoor vanavond weer op gelijke hoogte komen met de koploper. Bovendien heeft Sporting hierna nog een wedstrijd tegoed. Wel is Moreirense een tegenstander die je niet mag onderschatten. Zeker in thuiswedstrijden presteert de ploeg uitstekend. Weet Sporting dit klusje te klaren?

Doelpunt Trincão

Sporting scoort er de laatste weken flink op los. 26 treffers in de laatste 5 duels is namelijk een bizar aantal. Een groot aandeel is hierin weggelegd voor een oud-speler van Barcelona, luisterend naar de naam Trincão. De 24-jarige Portugees scoorde in zijn laatste 5 competitieduels en ondergaat hierdoor een uitstekend seizoen. Wij verwachten dat Sporting ook vanavond het net meerdere malen weet te vinden, met minimaal 1 treffer van Trincão. Dit levert bij Circus een quotering van 2,70 op. 

Check de actuele Primeira Liga odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën