Een druk programma op vrijdag

Een druk programma op vrijdag

28-04-2023

Enigszins hersteld van een uiterst gezellige Koningsdag met vrienden, vriendinnen en een flinke pot bier? Dan gaan we er stiekem van uit dat je het vanavond rustig aan doet. En dat komt als gelegen, aangezien de verrassende koploper van de Bundesliga, Borussia Dortmund, vanavond in actie komt. De ploeg uit het Ruhrgebied gaat op bezoek bij laagvlieger VfL Bochum Daarnaast zien we een bijna volledige speelronde in de Keuken Kampioen Divisie, waarbij Heracles zich vanavond kan verzekeren van promotie naar de Eredivisie. Wij hebben de mooiste potjes van de dag uitgekozen en geven meer dan genoeg inspiratie voor jouw wedstrookjes.

Heracles Almelo - Jong PSV

Vorige week vierde PEC Zwolle de promotie naar de Eredivisie door met 1-1 gelijk te spelen tegen Almere City. Hierdoor liep Heracles Almelo twee puntjes uit op de ploeg uit Flevoland, waardoor ook zij zeer dichtbij promotie zijn. Mochten de Heraclieden vanavond winnen, dan zijn ook zij ook verzekerd van een seizoen op het hoogste niveau van Nederland. Dit moet gebeuren tegen Jong PSV, de beloftenploeg uit Eindhoven voor wie niets meer op het spel staat. De laatste 3 duels gingen allemaal verloren, waardoor een plek in het rechterrijtje het hoogst haalbare lijkt. Wint Heracles Almelo en promoveren zij naar de Eredivisie? Wij verwachten van wel.

European Handicap -1 - Heracles Almelo

Wij verwachten vanavond een voetbalfeest in Almelo. Heracles speelde dit seizoen al talloze mooie wedstrijden in eigen huis, waarin het met grote regelmaat flink wist uit te halen. Gezien het feit dat er niets op het spel staat voor Jong PSV, verwachten wij niet al te veel tegenstand. Om die reden gaan wij voor een wedstrijd waarin de thuisploeg met meer dan 2 doelpunten verschil gaat winnen. Net als de 0-3 overwinning eerder dit seizoen tijdens het onderlinge treffen in Brabant. Een European Handicap -1 voor Heracles Almelo levert je bij Jacks.nl een quotering van 1,74 op.

Check de actuele Keuken Kampioen Divisie odds in onze Oddsvergelijker.

TOP Oss - Almere City

Naast PEC Zwolle en Heracles Almelo, kent Almere City een geweldig seizoen. Na een zeer matige start heeft Alex Pastoor de boel flink op de rit, waardoor een plek in de play-offs al binnen is. Van de laatste 12 duels werd er maar 1 wedstrijd verloren, waardoor de Flevolanders vanavond vanzelfsprekend de grote favoriet zijn. Zeker omdat tegenstander TOP Oss al 7 wedstrijden zonder overwinning zit. Zo werd er afgelopen weekend zeer kansloos met 4-0 verloren op bezoek bij Willem II. De 19e plek op de ranglijst spreekt boekdelen en daarom spreken wij van een absoluut rampseizoen voor de ploeg uit Brabant.

Winst Almere City

Wij denken dat Almere City deze wedstrijd ‘gewoon’ gaat winnen. Het verschil in vorm van beide ploegen hebben we hierboven behandeld en laat zien dat we kunnen spreken van twee uitersten. Een ploeg die al weken niet wint en een ploeg die al maanden niet verliest. Om die reden kunnen we niet anders concluderen dat een weddenschap op winst van Almere City het meest voor de hand ligt. Weet Almere City nummer 2 Heracles Almelo nog eenmaal onder druk te zetten? Wij verwachten in ieder geval drie punten voor de Zwarte Schapen. Winst voor Almere City levert je bij Circus een quotering van 1,69 op.

Check de actuele Keuken Kampioen Divisie odds in onze Oddsvergelijker.

VfL Bochum - Borussia Dortmund

Borussia Dortmund verrast momenteel vriend en vijand door aan de leiding te gaan in de Duitse Bundesliga. De meeste mensen zullen hierin zeggen dat dit vooral aan het falen van Bayern München ligt. Dit is gedeeltelijk waar, terwijl Dortmund toch echt 12 van de laatste 15 duels wist te winnen. Hierin werd alleen de wedstrijd tegen Der Rekordmeister verloren. Met nog 5 duels op het speelschema hebben Die Dorten het kampioenschap op deze manier in eigen hand. Vanavond spelen ze tegen VfL Bochum, de nummer 15 van de Bundesliga. Zij pakten maar 2 puntjes uit de laatste 4 duels en kregen afgelopen weekend een flinke klap van Wolfsburg. De oud-ploeg van Kevin Hofland en Wout Weghorst was met 1-5 te sterk in het Vonovia Ruhrstadion.

Doelpunt Donyell Malen

Het mag een flinke verrassing zijn, maar de grote man bij Dortmund is momenteel Donyell Malen. De rappe Nederlandse buitenspeler scoorde afgelopen weekend 2 keer tegen Eintracht Frankfurt en zorgde hiermee voor de 5e opeenvolgende wedstrijd waarin hij scoorde. Dit betekent dat hij 6 keer scoorde in zijn laatste 5 potjes. Wij verwachten vanavond een aanvallend Dortmund tegen een uit vorm zijnd VfL Bochum. Met uiteraard een doelpuntje van Malen. Een goal van Donyell Malen levert je bij bet365 een quotering van 2,75 op.


logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën