Een heerlijke zondag vol voetbal!

Een heerlijke zondag vol voetbal!

09-02-2024

Zin in een middagje op de bank? Dan heb je geluk, want van 14.30 tot 21.45 uur zit je gebakken met Nederlands voetbal. We trappen af in het Abe Lenstra stadion waar Ajax op bezoek gaat bij SC Heerenveen. Behoudt Ajax de druk op FC Twente? Daarnaast staat vanavond de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta op het programma. Tot slot kijken we even over de grens, waarbij de wedstrijd tussen West Ham United en Arsenal waarschijnlijk de mooiste is. Hier komen de wedtips!

SC Heerenveen - Ajax

In Friesland speelt Ajax vandaag tegen SC Heerenveen, een wedstrijd die de laatste jaren steeds vaker een prooi voor de Amsterdammers is. Ajax heeft zich aardig opgekrabbeld en staat inmiddels zo dicht bij AZ Alkmaar en FC Twente dat plaatsing voor de Champions League ineens weer tot de mogelijkheden behoort. SC Heerenveen wist in 2024 nog niet te winnen en snakt hierdoor naar de 3 punten. Lukt het ze vandaag om het Ajax lastig te maken?

Doelpunt Luuk Brouwers

De in Helmond geboren Luuk Brouwers kent een uitstekend seizoen voor SC Heerenveen. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder scoorde al 6 keer, waaronder een doelpunt tegen Ajax en 3 doelpunten in zijn laatste 2 duels. Wat dat betreft zullen de goden hem vandaag zomaar eens gunstig gezind kunnen zijn. Ook omdat Ajax zelden de ‘0’ houdt. Wij denken dat Luuk Brouwers een gaatje vindt in de defensie en een goaltje maakt. Een doelpunt van Luuk Brouwers levert je bij Unibet een quotering van 6,75 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Feyenoord - Sparta Rotterdam

We gaan snel door naar Rotterdam, de stad die vanavond het toneel is van de derby tussen Feyenoord en Sparta. Waar Feyenoord afgelopen week de halve finale van de beker haalde en zich een stabiele nummer 2 in Nederland mag noemen, gaat het Sparta de laatste weken allesbehalve voor de wind. De Spangenaren zijn afgezakt naar de 9e plek en pakten maar 1 punt uit de laatste 3 duels. En dat is niet best met Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en PEC Zwolle als tegenstanders. Worden het simpele 3 punten voor Feyenoord?

Minder dan 2,5 doelpunten

Als we de recente statistieken van beide ploegen onder de loep nemen, dan valt op dat scoren lastig blijkt te zijn in het jaar 2024. Sparta maakte pas 3 doelpunten in de 4 gespeelde duels, terwijl Feyenoord er 6 maakte in 5 duels. Om die reden kunnen wij ons niet anders voorstellen dat we een wedstrijd met weinig doelpunten voorgeschoteld gaan krijgen. Wij kiezen daarom voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,80 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

West Ham United - Arsenal

We eindigen deze Zondag Preview met de Londense derby tussen West Ham United en Arsenal. Arsenal deed vorige week uitstekende zaken in de strijd om de titel door in eigen huis met 3-1 van Liverpool te winnen. West Ham United zit in een zogeheten vormdip en won geen van de laatste 6 duels. Toch staan The Hammers nog altijd op een keurige 7e plek. Wel dienen ze snel punten te behalen met het oog op Europees voetbal en concurrenten die in vorm beginnen te raken. Wie wint deze fantastische derby in de Engelse hoofdstad?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Martin Ødegaard

Je hebt weleens van die spelers die het vaak goed doen tegen een willekeurige tegenstander. Martin Ødegaard is zo’n speler die West Ham als een graag geziene gastheer heeft. De Noor maakte namelijk in de laatste 2 wedstrijden in het London Stadium een doelpunt. Nou moet gezegd worden dat Ødegaard sowieso een dijk van een seizoen speelt. Wij denken dat hij vandaag opnieuw minimaal 1 schot op doel lost. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,81 op.

Check de actuele Premier League quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën