Een hoge quotering voor Sparta!

Een hoge quotering voor Sparta!

17-03-2023

Op deze mooie zaterdag bereiden we je weer voor op een prachtige nieuwe voetbaldag in binnen- en buitenland. In Nederland bereiden we je voor op de wedstrijd tussen FC Emmen en het sterk presterende Sparta Rotterdam. De mooiere wedstrijden spelen zich vandaag echter in het buitenland af. Zo gaat Tottenham Hotspur op bezoek bij Southampton en zien we in Duitsland de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en 1. FC Köln. We vertellen je meer over de huidige vorm van de teams, interessante statistieken en geven je uiteraard 3 mooie wedtips die jij kunt toevoegen aan de wedstrookjes.

FC Emmen - Sparta Rotterdam

We trappen af met een wedstrijd uit de Nederlandse Eredivisie. Hierin ontvangt FC Emmen het verrassend goede Sparta Rotterdam. De Kasteelheren staan op een zeer verdienstelijke 6e positie en hijgen nummer 5 FC Twente bijzonder hard in de nek. Onlangs werd er in eigen huis met 0-3 verloren van FC Utrecht, waardoor Sparta weer even met beide beentjes op de grond belandde. De twee wedstrijden hierna werden vervolgens weer met 4-1 en 3-1 gewonnen, waardoor de stabiliteit bij de ploeg van Maurice Steijn direct weer terug was. FC Emmen won vorige week met 2-0 van Excelsior, waardoor de Drentenaren inmiddels weer van de gevreesde 16e en 17e plek af zijn. Echter is het verschil nihil en moet FC Emmen deze wedstrijd simpelweg winnen. Zet Sparta de huidige vorm door? Of brengt FC Emmen ploegen als FC Groningen, Excelsior en Cambuur nog meer in de problemen?

Draw no Bet – Sparta 

Als we kijken naar de huidige prestaties van Sparta, dan kunnen we er niet omheen dat de Rotterdammers de favoriet zijn. Opvallend is dat Sparta eigenlijk alle wedstrijden tegen gelijkwaardige teams weet te winnen. Zo waren de laatste tijd alleen Ajax, PSV en FC Utrecht te sterk. Een 1-4 overwinning op bezoek bij Excelsior is hier overigens een sterk voorbeeld van. FC Emmen wist vorige week na 7 wedstrijden zonder overwinningen weer eens te winnen en heeft het nog steeds lastig. Om die reden zien we meer kansen op een overwinning voor Sparta. Om enige zekerheid in te bouwen, gaan wij voor een draw no bet voor de Spangenaren. Een draw no bet voor Sparta tegen FC Emmen levert je bij bet365 een quotering van 1,90 op.  

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

Southampton - Tottenham Hotspur

Als we denken aan de ploegen Southampton en Tottenham Hotspur, dan gaan de gedachten snel uit naar Gareth Bale. De inmiddels gestopte Welshmen maakte in het verleden furore voor beide ploegen en groeide hierdoor uit tot een absolute wereldspeler. Dit is echter verleden tijd. Vandaag de dag staat Southampton op een degradatieplaats, terwijl Tottenham Hotspur nog altijd kans maakt op een plek in de Champions League. The Saints staan helaas voor hen op een teleurstellende 20e plek, waardoor er zomaar eens een einde kan komen aan een jarenlange deelname aan de Premier League. Echter is de achterstand op de veilige 17e plek maar 2 puntjes. Hiervoor moeten er wel snel puntjes worden behaald. Lukt dit tegen de Spurs? 

Beide teams scoren – JA 

Soms is het interessant om de geschiedenis van beide ploegen eens goed onder de loep te nemen. Als we dit doen bij de meest recente wedstrijden tussen Southampton en Tottenham Hotspur, dan valt er direct een ding op. Er wordt veel gescoord door beide ploegen. Om dit concreet te maken werden er in 15 van de laatste 16 onderlinge ontmoetingen doelpunten gemaakt door beide teams. Een beide teams scoren - JA ligt hier daardoor voor de hand. Beide teams scoren - JA levert je bij bet365 een quotering van 1,95 op.  

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

Borussia Dortmund - 1. FC Köln

We sluiten deze Weekend Preview van de zaterdag af in de Duitse Bundesliga. Hier gaat nummer 12 1. FC Köln op bezoek bij nummer 2 Borussia Dortmund. De ploeg van Donyell Malen kende een meer dan prima reeks, maar werd onlangs zowaar uitgeschakeld in de Champions League. Daarnaast kwam er een einde aan een reeks van 8 overwinningen op een rij. Hierdoor hebben de geelhemden zich weer gemeld in de strijd om de titelreeks, waarin ze momenteel 2 punten achterstand hebben op koploper Bayern München. 1 FC Köln kende een zeer sterke start van het seizoen, maar is inmiddels afgezakt naar het rechterrijtje. Er werd inmiddels alweer 4 wedstrijden op rij niet gescoord, waardoor het momenteel erg magertjes is in Keulen. Sterker nog, als men zo doorgaat hoeven we ook degradatie niet uit te sluiten. Pakt Dortmund de draad weer op? 

Minder dan 0,5 doelpunten - 1. FC Köln. 

Zoals gezegd wil het voorin amper lukken bij de 1. FC Köln. De ploeg van Baumgart heeft inmiddels al 364 minuten niet gescoord, waardoor een overwinning van Dortmund flink voor de hand ligt. Zeker als je in eigen huis maar liefst 25 punten uit de laatste 7 wedstrijden weet te pakken. Wij denken vooral dat Dortmund gaat winnen, maar geven je de tip om in te zetten op opnieuw geen doelpunt van 1. FC Köln. Minder dan 0,5 doelpunten voor 1. FC Köln levert je bij Jack’s een quotering van 2,32 op.  

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën