FC Volendam tegen Fortuna Sittard

FC Volendam tegen Fortuna Sittard

17-03-2023

We laten het Europese voetbal weer even achter ons en gaan ons opmaken voor het weekend dat voornamelijk in het teken staat van De Klassieker. Aanstaande zondag gaat koploper Feyenoord op bezoek bij Ajax, waardoor heel voetbal liefhebbend ongetwijfeld om 14.30 uur klaar zit om dit fijne potje te aanschouwen. Voordat het zover is, hebben we gelukkig nog twee andere voetbaldagen met zeer interessante potjes. Te beginnen op deze vrijdagavond. Vandaag behandelen we FC Volendam - Fortuna Sittard, PEC Zwolle - NAC Breda en Nottingham Forest - Newcastle. We hopen uiteraard weer op een succesvol weekend vol goede tips!

FC Volendam - Fortuna Sittard

De 26e speelronde van de Eredivisie begint vandaag met de wedstrijd tussen twee ploegen waar het intern een beetje borrelt. In Volendam staat de boel al maanden flink op scherp, terwijl Fortuna Sittard-trainer Velasquez ook een klein beetje op zijn tellen moet passen. Opvallend aan deze onrust is dat beide ploegen het eigenlijk meer dan prima doen. Fortuna staat op een keurige 11e plek, terwijl het aan het begin van het seizoen leek alsof Fortuna zou gaan degraderen. FC Volendam, degradatiekandidaat nummer 1, staat op een 14e plaats en doet het eigenlijk prima. Zo werd er vorige week bijvoorbeeld pas heel erg laat verloren in de Rotterdamse Kuip. Blijft FC Volendam voor de 6e thuiswedstrijd op rij ongeslagen? Of trekken de Limburgers hun sterke vorm in uitwedstrijden door?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Daryl van Mieghem

De grote man in vorm bij FC Volendam is Daryl van Mieghem. De kleine aanvaller was de afgelopen 4 wedstrijden 4 keer trefzeker. Vorige week zette hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong in de Kuip, en tegen FC Emmen en Vitesse was het in totaal 3x raak. In een wedstrijd waarin FC Volendam waarschijnlijk lekker aanvallend voor de dag komt, verwachten wij dat van Mieghem ook vanavond weer voor het nodige gevaar gaat zorgen. Wij gaan voor minimaal 1 schot op doel. Meer dan 0,5 schoten op doel van Daryl van Mieghem levert je bij Jack’s een quotering van 1,76 op.

PEC Zwolle - NAC Breda

We gaan snel door naar de Keuken Kampioen Divisie. Hierin neemt koploper PEC Zwolle het in eigen huis op tegen NAC Breda. Waar PEC Zwolle een aantal zeer knappe resultaten op rij heeft geboekt, kreeg NAC Breda afgelopen maandag de deksel op de neus. In eigen huis werd namelijk met 2-6 verloren van het laag geklasseerde Jong Ajax. PEC Zwolle wil ongetwijfeld zo snel mogelijk zeker zijn van promotie. Momenteel hebben de Zwollenaren een voorsprong van 15 punten op de nummer 3, waardoor het eigenlijk niet meer mis kan gaan. Lukt het PEC om ook van NAC te winnen? En kan NAC zich enigszins herpakken?

Meer dan 3,5 doelpunten

Wij gaan vandaag voor een lekkere wedstrijd met veel goals. In de laatste 6 duels van PEC Zwolle vielen er minimaal 4 doelpunten. Voor NAC Breda gebeurde dit in 4 van de laatste 5 duels. Dit laat ons zien dat beide ploegen regelmatig flink op schot zijn en hier en daar ook nog weleens een tegendoelpunt incasseren. Wij gaan daarom vol vertrouwen voor een wedstrijd met meer dan 3,5 doelpunten. Dit levert je bij Holland Casino een quotering van 2,10 op.

Check de actuele KKD odds nu in onze Oddsvergelijker.

Nottingham Forest - Newcastle United

We maken tot slot een klein overstapje naar de andere kant van de Noordzee. Hier gaat het sterk presterende Newcastle United op bezoek bij Nottingham Forest. Newcastle United staat op een zeer verdienstelijke 5e positie, terwijl de ploeg uit Nottingham het ook zeker niet verkeerd doet. De promovendus staat op een knappe 14e positie, maar moet zeker onder zich blijven kijken. De voorsprong op nummer 18 AFC Bournemouth bestaat namelijk uit maar 2 punten. Na een zeer matige reeks van Newcastle United waarin zij veel punten verloren tegen directe concurrenten, werd er afgelopen weekend weer eens gewonnen. Nottingham Forest wist alweer 5 Premier League wedstrijden op rij te winnen. Kunnen The Magpies nummer 4 Tottenham Hotspur weer onder druk zetten? Of neemt Nottingham voor even afstand van de degradatiezone?

Minder dan 2,5 doelpunten

Newcastle United ondergaat zoals gezegd een zeer goed seizoen. Hierin staat het vooral achterin bijzonder sterk, waardoor er een zeer lange reeks is geweest met weinig tegengoals. Het is dan ook zeer weinig voorgekomen dat Newcastle meer dan 2 goals tegen heeft gekregen. Nottingham Forest is daarentegen een ploeg die niet per se uitblinkt in het scoren van goals. Dit leidt tot interessante statistieken. Zo vielen er in 8 van de laatste 9 Premier League wedstrijden minder dan 3 doelpunten. Voor Nottingham Forest geldt dat er in 7 van de laatste 9 thuisduels minder dan 3 doelpunten vielen. Om die reden gaan wij vandaag voor minder dan 2,5 doelpunten tijdens Nottingham Forest tegen Newcastle United. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,81 op.

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën