Feyenoord en Ajax moeten winnen

Feyenoord en Ajax moeten winnen

22-02-2024

We laten het Champions League geweld weer even voor wat het is en pakken door met de Europa League en Conference League. Het is de taak aan Feyenoord en Ajax om de Nederlandse hoop hoog te houden, waarbij zij moeten afrekenen met AS Roma en Bodø/Glimt. Een op papier lastige taak, aangezien winnen in Stadio Olimpico lastig genoeg is. Of wat te denken van een wedstrijd op kunstgras onder winterse omstandigheden? Wij bereiden je voor op AS Roma - Feyenoord en Bodø/Glimt - Ajax en geven je in totaal 4 wedtips.

AS Roma - Feyenoord

Het is de zoveelste keer in korte tijd dat Feyenoord afreist naar Rome om hier een wedstrijd in een Europees toernooi af te werken. Vorig jaar kruisten de wegen van AS Roma en Feyenoord al in de Europa League, terwijl de Rotterdammers dit seizoen al tegen Lazio Roma speelden in de groepsfase van de Champions League. In Rotterdam eindigde de heenwedstrijd tussen beide ploegen in een 1-1 gelijkspel, waardoor Feyenoord vanavond moet winnen om door te gaan. Een lastige opgave tegen een ploeg die in steeds betere vorm verkeert. Kan de ploeg van Arne Slot voor een kleine stunt zorgen?

Beide teams scoren - JA

Wij hebben de indruk dat Feyenoord vanavond een kleine kans maakt op een goed resultaat. Duidelijk is wel dat Feyenoord hiervoor minimaal een keer moet scoren. Iets wat wij dan ook verwachten van de regerend landskampioen van Nederland. Ook omdat AS Roma in 4 van de laatste 5 thuisduels in de competitie een tegendoelpunt om de oren kreeg. Om die reden denken wij dat beide teams vandaag op het scorebord verschijnen. Beide teams scoren levert je bij LeoVegas een quotering van 1,76 op. 

Doelpunt Romelu Lukaku

Vorige week hebben we gezien dat Romelu Lukaku altijd in staat is om een doelpunt te maken. Dit flikte de ijzersterke Belgische aanvaller dit seizoen overigens veelvuldig in de Europa League. In de groepsfase was hij met name in thuiswedstrijden in bloedvorm, waardoor hij zowel tegen Servette, Slavia Praag en Sheriff wist te scoren. Wij denken dat Lukaku vandaag opnieuw een doelpunt maakt. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,55 op.

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 

Bodø/Glimt - Ajax

Vorige week hebben veel aanhangers van Ajax met het schaamrood op de kaken zitten kijken naar de verrichtingen van hun club. De Amsterdammers werden het eerste uur redelijk zoek gespeeld door de kampioen van Noorwegen. Iets wat eigenlijk nooit en te nimmer mag gebeuren bij de recordkampioen van Nederland. Het is dat er in de slotfase nog 2 treffers vielen. Hierdoor maakt Ajax in principe nog alle kans om de volgende ronde van de Conference League te bereiken. 

Meer dan 3,5 doelpunten

Wedstrijden van Ajax zijn voor de neutrale toeschouwer vaak een lust voor het oog. Niet door het sprankelende spel, maar wel door de open wedstrijd die de kijkers veelal wordt geboden. Zo ook vorige week in de Johan Cruijff Arena, waarin uiteindelijk 4 treffers vielen. Als we kijken naar de laatste uitwedstrijden van Ajax, dan zien we dat er in de laatste 9 duels op vreemde bodem maar liefst 49 doelpunten vielen. Dit is een gemiddelde van 5,2(!) doelpunten per wedstrijd. Om die reden durven wij het wel aan om in te zetten op meer dan 3,5 doelpunten, een weddenschap die winnend was in 8 van de laatste 9 uitduel van Ajax. Meer dan 3,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 2,06 op. 

Doelpunt Brian Brobbey

Ondanks het feit dat het achterin bij Ajax nog altijd een ongecontroleerd zooitje is, scoren de Amsterdammers er in principe flink op los. Daarnaast is er eigenlijk maar één speler die echt in vorm verkeert. En dat is natuurlijk Brian Brobbey, de nog altijd jonge aanvaller die het ene na het andere doelpunt maakt. Wij denken dat Ajax ook vanavond gaat scoren, waarbij Brobbey minimaal een doelpunt voor zijn rekening neemt. Een treffer van Brian Brobbey in het koude Noorwegen levert je bij bet365 een quotering van 3,00 op. 

Check de actuele Conference League odds in onze Oddsvergelijker

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën