Veel voetbal op Bevrijdingsdag

Veel voetbal op Bevrijdingsdag

05-05-2023

Ondanks dat Nederland vandaag Bevrijdingsdag viert, wordt er gewoon gevoetbald in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Op het hoogste niveau van Nederland zien we de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Volendam, terwijl de meest in het oog springende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Telstar en Willem II gaat. Tot slot richten we ons op de Bundesliga. Hier neemt het Nederlands getinte Bayer Leverkusen het in eigen huis op tegen 1. FC Köln. Ben jij klaar voor 3 nieuwe wedtips?

RKC Waalwijk - FC Volendam

Na een onderbreking van 2 weken wordt er vanavond gelukkig weer gevoetbald in de Eredivisie. Op deze vrijdagavond is het de beurt aan RKC Waalwijk en FC Volendam, de nummer 9 en 14 van de competitie. Vooral voor thuisploeg RKC Waalwijk is dit een ongekende luxe, aangezien het een lange tijd geleden is dat zij in het linkerrijtje zijn geëindigd. De play-offs lijken enigszins uit zicht, waardoor de Brabanders het seizoen ontspannen kunnen uitspelen. FC Volendam moet daarentegen absoluut uitkijken, aangezien ze maar 2 puntjes boven de mogelijk dodelijke 16e plek staan. Hierdoor is een overwinning meer dan welkom voor de oranjehemden.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Michiel Kramer

Ondanks de flinke zeperd tegen AZ Alkmaar van 2 weken geleden, is aanvaller Michiel Kramer de laatste weken van grote waarde voor RKC Waalwijk. Hij scoorde 5 keer in zijn laatste 4 duels in de Eredivisie, waardoor het met de vorm van de aanvaller wel snor zit. Drie van deze goals vielen in het eigen Mandemakers Stadion, waardoor wij verwachten dat hij het vandaag tegen het povere FC Volendam ook zeker weer gaat proberen. In plaats van een doelpunt kiezen we voor meer dan 1,5 schoten op doel, een lijn die de aanvaller de laatste weken meerdere malen heeft behaald. Meer dan 1,5 schoten op doel van Michiel Kramer levert je bij Circus een quotering van 3,00 op.

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

Telstar - Willem II

Willem II kent een prima tweede seizoenshelft. Er werd maar 1 van de laatste 14 duels verloren, waardoor de Tilburgers ongetwijfeld met een zeer sterk gevoel richting de play-offs gaan. Vandaag spelen ze op bezoek bij Telstar, de nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie. Na 3 nederlagen op rij werden de laatste 2 duels nipt met 1-0 gewonnen, waardoor het met de gemoedstoestand wel goed zit. Wint Willem II voor de 7e keer in 8 wedstrijden? Op papier zijn ze in ieder geval de grote favoriet.

Doelpunt Elton Daniël Kabangu

De speler in vorm bij Willem II is de Belgische aanvaller Elton Daniël Kabangu. De rappe buitenspeler scoorde in elk van zijn laatste 3 wedstrijden, waardoor het met de vorm wel goed zit. Wij zijn van mening dat je ook tegen Telstar kunt scoren, als je dat in de voorbije weken hebt laten zien tegen De Graafschap, NAC Breda en TOP Oss. Maakt Kabangu zijn 12e van het seizoen? Wij verwachten van wel. Een doelpunt van Elton Daniël Kabangu levert je bij Jacks.nl een quotering van 3,55 op.

Check de actuele KKD odds in onze Oddsvergelijker.

Bayern Leverkusen - 1. FC Köln

Voor de laatste wedtip van vandaag gaan we richting de Bundesliga. Hierin speelt nummer 6 Bayer Leverkusen in eigen huis tegen nummer 11 1. FC Köln. Voor Leverkusen is het een seizoen met 2 gezichten. Een Champions League is eigenlijk net te hoog gegrepen, maar wel staat de ploeg in de halve finale van de Europa League. Hierin nemen de Duitsers het op tegen AS Roma, de ploeg die Feyenoord onlangs uitschakelde. Het seizoen van de 1. FC Köln lijkt als een nachtkaars uit te gaan. En dat terwijl het seizoen aanvankelijk erg rooskleurig leek. Doet het Leverkusen van Bakker en Frimpong nog een laatste gooi naar een Champions League plek?

Meer dan 2,5 doelpunten

Wedstrijden van beide ploegen zijn de laatste weken bijzonder doelpuntrijk. Zo vielen er in de 5 duels in de BayArena maar liefst 19 doelpunten. Dit is een gemiddelde van net geen 4 goals per wedstrijd. Voor de bezoekers uit Keulen zijn het vooral de laatste 3 duels die zeer veel doelpunten bevatten. Met uitslagen als 6-1, 1-3 en 1-3 lijken de wedstrijden van Die Geißöcke Effzeh zeer aantrekkelijk. Wij gaan opnieuw voor een dergelijke wedstrijd met minimaal 3 goals, net als in de heenwedstrijd (1-2 voor Leverkusen). Meer dan 2,5 doelpunten levert je bij Unibet een quotering van 1,77 op.

Check de actuele Bundesliga odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën