Wordt Feyenoord vandaag kampioen?

Wordt Feyenoord vandaag kampioen?

14-05-2023

De grote vraag van vandaag is of Feyenoord zich tot kampioen van Nederland kroont. In de eigen Kuip neemt de Stadionploeg het op tegen Go Ahead Eagles, waarbij een overwinning genoeg is voor de 16e landstitel in de geschiedenis. Nummer 3 Ajax speelt vandaag tegen FC Groningen, de ploeg die vorige week officieel degradeerde uit de Eredivisie. De Amsterdammers staan er redelijk beroerd voor en moeten winnen om nog enige druk op PSV uit te blijven oefenen. Weet Ajax voor het eerst in 3 duels weer eens te scoren in de competitie? Ondanks het grote aanbod in de Premier League, pakken we tot slot de kampioenswedstrijd van FC Barcelona beet. Winnen zij op bezoek bij stadsgenoot Espanyol, dan is ook Barcelona kampioen!

Pak €300 als Feyenoord kampioen wordt!

Voordat we beginnen met onze wedtips hebben wij nog een tip die wij niet achterwege kunnen laten. De bookmakers zijn weer als gekken aan het stunten met aanbiedingen voor nieuwe spelers, dus als je nog niet overal een account hebt, dan is dit je kans! In dit artikel lees je hoe je met een schamele inzet van €4 maar liefst €300 kunt verdienen als Feyenoord vandaag wint en dus kampioen wordt. Die kans kun je niet laten liggen!

Feyenoord - Go Ahead Eagles

Feyenoord kent een seizoen om nooit te vergeten. In Europa is prima gepresteerd, terwijl de Rotterdammers tegen ieders verwachting het kampioenschap zullen gaan vieren. Dit alles is 100% zeker, wanneer Feyenoord vandaag van Go Ahead Eagles wint. Deze overwinning lijkt overigens een zekerheid, aangezien de ploeg uit Deventer nergens meer voor speelt. Daarnaast won Feyenoord al 11 wedstrijden op rij in eigen land, waardoor een stunt van de ploeg van René Hake eigenlijk een utopie is. Eindigt Feyenoord het seizoen in stijl en zetten zij een monsterscore neer? Of blijft het tot de laatste minuut spannend?

Meer dan 1,5 schoten op doel - Santiago Giménez

Wij verwachten opnieuw een topprestatie van de Mexicaan Santiago Giménez. De spits verkeert in bloedvorm en was trefzeker in zijn laatste 8 duels voor zijn club. Ook in de met 2-0 gewonnen wedstrijd bij Excelsior scoorde hij weer 2 keer. Door zijn bizarre doelgerichtheid loste hij vanzelfsprekend ook een groot aantal schoten op doel. In het gros van zijn laatste duels waren dit er vaak minimaal 2, waardoor wij vandaag gaan inzetten op opnieuw minimaal 2 schoten op doel van de topaankoop. Meer dan 1,5 schoten op doel van Santiago Giménez levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,28 op.

FC Groningen - Ajax

Regerend landskampioen Ajax gaat vandaag op bezoek bij het inmiddels gedegradeerde FC Groningen. De Trots van het Noorden moet het tot ieders verbazing volgend jaar op een niveautje lager laten zien, waardoor voor hen alleen de eer nog op het spel staat. Voor Ajax staat er veel meer op het spel, aangezien zij nog vechten om de laatste hoop op de tweede plek. Hier moet echter wel een wonder voor gebeuren, aangezien het de laatste weken wéér crisis in de hoofdstad is. En dat terwijl grote concurrent PSV de overwinningen aaneen rijgt. Lukt het Ajax om de doorgaans lastige uitwedstrijden tegen FC Groningen te winnen?

Beide teams gaan scoren

Wij denken dat Ajax vandaag aan het langste eind gaat trekken, maar dat FC Groningen wel scoort. Het is het verhaal van het seizoen van de ploeg van John Heitinga. Tegen welke relatief kleine club er ook wordt gespeeld, de kans op een tegendoelpunt is aanzienlijk. In de laatste 4 uitduels werden er namelijk 6 goals geïncasseerd. Wij verwachten dat Groningen nog strijdbaar is en dat ze het publiek ongetwijfeld willen verwennen met een doelpunt. Reden genoeg om voor beide teams scoren te gaan. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,95 op.

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

Espanyol - FC Barcelona

We sluiten deze week af met de wedstrijd tussen Espanyol en FC Barcelona, twee ploegen uit de hoofdstad van Catalonië. Voor FC Barcelona is het de dag waarop ze zich na jaren van falen weer tot kampioen van Spanje kunnen kronen. Een overwinning op de nummer 19 van La Liga is hiervoor voldoende. De rangschikking van thuisploeg Espanyol laat daarin direct zien dat er ook voor hen nog genoeg op het spel staat. Om degradatie te voorkomen moeten er punten gepakt worden in de resterende 5 duels. Flikt Xavi het en wordt hij landskampioen met ‘zijn’ FC Barcelona?

Barcelona wint zonder tegendoelpunt

Wij verwachten niet anders dan een zege van FC Barcelona. Wat echter vooral opvalt is het aantal clean sheets dat Barcelona dit seizoen weet te pakken. Marc André ter Stegen hield dit seizoen namelijk al 25 keer de ‘0’. Een bizarre statistiek die ons doet vermoeden dat ook nummer 19 Espanyol niet gaat scoren. Zeker omdat het in de laatste 6 duels alleen Rayo Vallecano lukte om een gat in de Catalaanse verdediging te vinden. Barcelona dat wint zonder tegendoelpunt en hiermee het 27e kampioenschap veiligstelt levert je bij Circus een quotering van 2,60 op.

Check de actuele La Liga odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën