Darts odds

Wedden op Darts

Iedereen in Nederland heeft ooit gehoord van Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Vooral eerstgenoemde is de man die het darts in Nederland op de kaart heeft gezet. Jaarlijks keken we met z’n allen uit naar de kerstperiode, waarin de toenmalige Embassy werd gespeeld. Tegenwoordig staat dit toernooi bekend als het WK Darts, waarin de beste darters ter wereld strijden om de meest felbegeerde titel van het jaar. Darts wordt echter nog specialer en spannender als je hier de nodige weddenschappen op plaatst. Daarom vertellen wij je met veel plezier meer over wedden op darts.


Naast het WK Darts zit de darts kalender voller dan ooit, waardoor we wekelijks worden getrakteerd op de meest prestigieuze toernooien. Jij hebt hierdoor de mogelijkheid wekelijks weddenschappen af te sluiten op alle wedstrijden en bijbehorende wedmarkten. Om jou hiermee op weg te helpen vertellen we je graag meer over alle mogelijkheden omtrent gokken op darts.

Gokken op darts evenementen

Zoals gezegd zijn we waarschijnlijk allemaal bekend met het grootste darttoernooi ter wereld: het WK Darts. Daarnaast is de Premier League of Darts een toernooi, waarin de 8 beste spelers ter wereld gedurende een langere periode strijden om deze eveneens zeer prestigieuze titel. Interessant voor de Nederlanders onder ons is dat Michael van Gerwen het toernooi inmiddels meerdere keren heeft gewonnen. Naast het WK Darts en de Premier League worden we daarnaast bijna wekelijks getrakteerd op toernooien als het UK Open of de Players Championship.


Tijdens deze toernooien heb je de mogelijkheid talloze weddenschappen te plaatsen op darts. Hierin kun je onder andere inzetten op de winst voor een bepaalde speler. Echter zijn er ook opties over bepaalde prestaties. Denk aan het wedden op het aantal 180’ers of de gemiddelden van bepaalde spelers. Voorafgaand aan een groot toernooi kan jij inzetten op de eindwinnaar of inzetten op de uiteindelijke prestaties van spelers. Het is hierin zeer belangrijk dat jij op de hoogte bent van de vorm van spelers, waardoor je een betere inschatting van de toekomstige prestaties kunt maken.


Hieronder zie je een lijstje van de meest populaire darttoernooien, waarvan jij de meest actuele quoteringen kunt zien in de Oddsvergelijker van OddsBeater:

  1. WK Darts
  2. Premier League of Darts
  3. World Matchplay Darts
  4. Grand Slam of Darts
  5. UK Open Darts

Inzetten op darts toernooien

Net als bij wedden op voetbal vind je de meest interessante weddenschappen bij de grootste darts toernooien op aarde. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat hier de meeste informatie over beschikbaar is en dat je deze toernooien daarnaast eenvoudig op televisie kunt volgen. Het grootste toernooi is uiteraard het WK Darts. Net als bij het WK Voetbal of WK Handbal, strijden de beste darts spelers tijdens het WK Darts om de wereldtitel. Dit toernooi wordt jaarlijks gespeeld in het Alexandra Palace in Londen, waarbij de sfeer ongekende vormen aanneemt.


Het WK Darts begint half december en eindigt vaak in de eerste week van het nieuwe jaar in januari. Niet voor niets zitten er tijdens de finale van dit toernooi jaarlijks miljoenen Nederlanders aan de buis gekluisterd. Voor de Nederlanders is het vooral interessant om te zien dat spelers als Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert steeds hogere ogen gooien. Echter is en blijft het nog steeds de groene sloopkogel uit Vlijmen, Michael van Gerwen, die bijna altijd het beste presteert. Niet voor niets wist hij het toernooi 3 keer te winnen.


Een van de leukste weddenschappen kun je wekelijks plaatsen tijdens de Premier League of Darts. Elke donderdag spelen de 8 beste spelers ter wereld onderling een competitie, waarin er wordt gestreden om zoveel mogelijk punten. Wedden op de Premier League of Darts is daardoor zeer interessant, aangezien er elke speelronde weer een groot aantal weddenschappen beschikbaar is. Niet gek met zoveel topwedstrijden op een avond.

Wedopties uitgelegd

Tijdens het inzetten op darts krijg jij te maken met een groot aantal wedmarkten. Hierin is de meest voor de hand liggende markt de markt waarin je voorspelt wie een wedstrijd wint. Op de Premier League of Darts na kan je alleen een 1 of 2 invullen, aangezien een gelijkspel niet mogelijk is. Een andere zeer interessante wedmarkt is het inzetten op het aantal sets of legs dat wordt gespeeld. Dartswedstrijden gaan vaak om de ‘best of x’, waardoor jij eenvoudig kunt inzetten op meer of minder dan een nader te bepalen aantal sets of legs.


Daarnaast zijn er een aantal zeer interessante markten te noemen, waarin de prestaties van spelers onder de loep worden genomen. Denk hierbij aan het aantal 180’ers dat er wordt gegooid of het beantwoorden van de vraag of er een 9-darter wordt gegooid. Naast het feit dat je met dit gokken op darts goed geld kunt verdienen, zorgt dit er ook nog eens voor dat de spanning ongekende vormen aanneemt.


Hieronder volgt een lijst van de meest populaire wedmarkten als het gaat om wedden op darts:

  1. Winnaar
  2. King of the Oche oftewel de speler die wint, de hoogste uitgooi heeft en de meeste 180's gooit
  3. Set/Games Handicap
  4. Speler met de meeste 180's 
  5. Speler met de hoogste uitgooi

De beste Darts bookmakers

Uiteraard wil jij gebruik maken van de hoogste odds, waarmee jij het meeste geld kunt verdienen. Om je een beeld te geven van de betekenis van odds is het slim om te onthouden dat zeer lage odds een hoge winkans hebben. Hoge odds, met dus hogere potentiële winsten, hebben helaas minder kans van slagen. Toch zitten er ook grote verschillen tussen de quoteringen die alle bookmakers voor dezelfde selecties aanbieden.


De oplossing hiervoor is de Oddsvergelijker van OddsBeater. Met deze tool zie jij binnen een oogopslag bij welke bookmaker jij de hoogste quoteringen voor jouw weddenschap ontvangt. Zo kan het zijn dat je bij bet365 een quotering van 1,50 voor winst van Michael van Gerwen, terwijl Unibet hier 1,60 voor aanbiedt. Je begrijpt uit dit voorbeeld dat je veel beter bij Unibet kunt spelen, aangezien je hier simpelweg meer kunt verdienen.


Om altijd bij de beste bookmaker te kunnen spelen raden wij je daarom aan een account bij meerdere bookmakers te hebben. Hierdoor switch je snel tussen jouw accounts en speel je altijd tegen de hoogste odds met de hoogst mogelijke winsten. Daarnaast profiteer je bij het aanmaken van accounts bij meerdere bookmakers ook vaker van interessante welkomstbonussen.

Tips en advies voor darts weddenschappen

Hieronder volgen een aantal tips zodat jij een beter sportwedder kunt worden:

Speel alleen met geld wat je kunt missen

Hetplaatsen van sportweddenschappen op darts brengt risico’s met zich mee. Jespeelt namelijk met echt geld. Om hier op een verantwoorde manier mee om tegaan raden wij aan alleen te spelen met geld dat je eventueel kunt missen. Dekans is namelijk aanwezig dat een weddenschap verloren gaat. Daarom is hetverstandig om jouw emoties uit te schakelen. Geniet ‘gewoon’ van eendartswedstrijd met een klein beetje extra spanning. 

Gebruik de data in jouw voordeel

Daarnaast vinden wij het handig om op de hoogte te zijn van bepaalde prestaties van spelers. Zo kun je zeer eenvoudig online uitzoeken wat het gemiddelde aantal 180’ers van een bepaalde speler per wedstrijd is. Zo krijg je een beeld of een weddenschap een grote of kleine kans van slagen heeft. Bookmakers willen hier nog weleens naast zitten, waardoor je zomaar van zeer aangename odds kunt profiteren.

Zoek altijd de beste odds

Tot slot raden we iedereen aan gebruik te maken van onze Oddsvergelijker. Hiermee speel jij altijd tegen de hoogste odds en laat je niet onnodig geld lopen. Deze tool van OddsBeater werkt zo eenvoudig dat je een dief van je eigen portemonnee bent als je hier niet mee in zee gaat.

Veelgestelde vragen

Is wedden op darts veilig?

Waar vind ik de beste darts odds?

Kan ik geld verdienen met inzetten op darts?

Wat is een combi weddenschap?

Kan ik inzetten op de wereldkampioen darts?