Wedden op de Premier League Darts

Met vrienden in de voetbalkantine of lekker op de bank na een dagje werken. Gedurende veel donderdagen in het jaar ervaar je het heerlijke gevoel van een avondje Premier League Darts. Een avond waarop de beste darters ter wereld samen komen en onderling een competitie spelen. Met kanshebbers als Michael van Gerwen, Jonny Clayton, Gerwyn Price en Peter Wright zijn er jaarlijks weer talloze wereldtoppers die een gooi naar de titel doen. Reden genoeg voor jou om te wedden op de Premier League Darts, een van de mooiste sportcompetities ter wereld.

Gokken op individuele darters

De Premier League Darts is een toernooi, waarin de 8 beste spelers ter wereld onderling een toernooi spelen. Hierin verzamelen zij week in week uit punten voor de ranglijst, waar uiteindelijk finales worden gespeeld. De speler die de finales weet te winnen, kroont zichzelf tot de winnaar van de Premier League of Darts. De opzet van het toernooi is recent veranderd. Waar spelers eerst op elke donderdagavond 1 of 2 wedstrijden speelden, is er nu een knock-outsysteem. Verlies je als speler in de kwartfinale? Dan is de donderdag direct voorbij en worden er geen punten verdiend.


Tijdens elke wedstrijd kan jij wedden op de winnaar van deze partij. Daarnaast heb je de optie om weddenschappen te plaatsen op diverse prestaties van spelers. Denk hierbij aan het voorspellen van het aantal 180’ers dat er wordt gegooid of de marge die er is tussen het aantal gewonnen legs. Aangezien het voornamelijk om wedstrijden tussen absolute wereldtoppers gaat, maakt dit het wedden op de Premier League Darts een absolute belevenis.


Elke speelronde plaats je weddenschappen op de Premier League Darts om hier een leuk zakcentje mee te verdienen. Het is daarom slim om de huidige vorm van spelers goed in het oog te houden, zodat je een beter beeld hebt van de mogelijke uitslagen. Speelt een Michael van Gerwen in vorm tegen een Nathan Aspinall die al 3 wedstrijden op rij heeft verloren? Dan weet je dat je hoge ogen kunt gooien met een handicap weddenschap.

Wedden op de winnaar van de Premier League Darts

Tegenwoordig geeft elke aanbieder van gokken op darts jou de mogelijkheid om een weddenschap op de winnaar van de Premier League Darts te plaatsen. Hiermee voorspel je voorafgaand aan de speelronde of aan het toernooi wie er met de zege vandoor gaat. Zet jij alles in op de eindoverwinning van Michael van Gerwen?

Wie zijn de favorieten?

Gokken op de Premier League Darts is leuk omdat het een diverse bezigheid is. Natuurlijk zet je elke wedstrijd opnieuw in op de mogelijke winnaar. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, is het van groot belang dat je een idee hebt van wie de favorieten voor de winst zijn. Vroeger kon je voorafgaand aan het toernooi al direct de naam van Phil Taylor invullen. De inmiddels gestopte Engelsman won het toernooi uiteindelijk 6 keer.


Opvallend genoeg is de Nederlander Michael van Gerwen sinds het toernooi van 2022 ook op dit aantal eindoverwinningen beland. Ook de groene sloopkogel uit Vlijmen won de Premier League of Darts 6 keer, waardoor hij ook dit jaar weer tot de favorieten behoort. Andere kanshebbers voor de titel zijn Gerwyn Price, WK Darts winnaar Michael Smith en Nathan Aspinall.


Durf jij in te zetten op de winnaar, voordat het toernooi daadwerkelijk is begonnen. Plaats dan een outright weddenschap, een van de leukste opties als we het hebben over gokken op de Premier League Darts. Wie is jouw favoriet?

Meer wedopties uitgelegd

Inzetten op de Premier League Darts is zoals gezegd zeer divers. Zo maak je gebruik van een groot aantal verschillende wedmarkten die het plaatsen van deze weddenschappen op darts zeer divers maken. De populairste wedmarkt is en blijft het voorspellen van de winnaar van een wedstrijd. Er is echter meer. Hieronder vind je een lijst van de 5 meest populaire wedmarkten voor de Premier League of Darts:

  1. Winnaar
  2. Meeste 180's
  3. Asian Handicap
  4. Spelers met de hoogste uitgooi
  5. Set handicap


Aangezien het in de Premier League Darts gaat om de speler die als eerste een bepaald aantal legs wint, is het inzetten op het aantal gespeelde legs in een wedstrijd zeer interessant. Zeker als de leider van het klassement het opneemt tegen hekkensluiter. Hierin is het goed mogelijk dat er bijzonder weinig legs worden gespeeld.


Ook het voorspellen van de speler met de meeste 180'ers is een zeer interessante wedmarkt. Voor sommige darters is dit echt een specialiteit en sommige darters variëren leveren met een triple 19 . Zie jij grote verschillen tussen spelers en verwacht je een ruime zege of nederlaag? Dan zijn de Asian- en Set handicaps zeer interessant voor jou.

Beste Premier League Darts bookmakers

De beste Premier League Darts bookmakers zijn lastig benoemen. Wil je toch direct weten bij welke bookmaker je de hoogste quoteringen vindt? Maak dan gebruik van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Via deze tool zie je direct bij welke bookmaker een overwinning van Michael van Gerwen jou het meest oplevert. Uiteindelijk speel je toch om de grootst mogelijke winsten binnen te halen?


Belangrijk hierin is dat je een account bij meerdere bookmakers aanmaakt. Stel dat jij bij Unibet speelt en je krijgt 1,80 voor een overwinning voor Michael van Gerwen. Vervolgens zie je in de Oddsvergelijker dat dezelfde overwinning je bij bet365 een quotering van 1,95 oplevert. Dan is het niet meer dan logisch dat je bij bet365 wilt spelen. Maak daarom een account aan bij meerdere bookmakers, profiteer altijd van de hoogste odds en geniet tegelijkertijd van een warm welkom middels een lucratieve welkomstbonus.

Veelgestelde vragen

Wie won de Premier League Darts het vaakst?

Waar kan ik wedden op de Premier League Darts?

Hoeveel geld wint de winnaar van de Premier League Darts?

Wordt de Premier League Darts in Nederland gespeeld?

Kan ik wedden op Michael van Gerwen?