Wedden op Wimbledon

Als we het hebben over de grootste sporten van de wereld, dan denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan voetbal, basketbal en atletiek. Hier kan tennis in alle rust aan worden toegevoegd. Ook in Nederland staan er dagelijks duizenden mensen op de baan, waarin iedereen ernaar streeft de nieuwe Richard Krajicek of Roger Federer te zijn. De grote droom van veel tennissers is echter het spelen op Wimbledon, misschien wel het meest prestigieuze tennistoernooi op aarde. Hierdoor wordt wedden op Wimbledon een uiterst populaire bezigheid.


Gokken op Wimbledon is interessant, omdat er een groot aantal wedstrijden wordt gespeeld. Wimbledon is een van de vier Grand Slams, wat betekent dat er zowel in mannen- als vrouwentoernooi 128 deelnemers zijn. Daarnaast zijn er dubbeltoernooien, waaraan jaarlijks 64 deelnemers meedoen. Je kunt je dus goed voorstellen dat er talloze wedstrijden worden gespeeld. Dit maakt inzetten op Wimbledon interessant. Je kunt hierin wedden op de winnaar van een wedstrijd of bijvoorbeeld op de prestaties van spelers en speelsters. Om jou te helpen in het plaatsen van sportweddenschappen op Wimbledon vertellen we je hier in dit artikel meer over.

Gokken op tenniswedstrijden

Tijdens Wimbledon kan jij een groot aantal weddenschappen plaatsen. Met wedden op tennis is het uiteraard niet mogelijk om in te zetten op een gelijkspel, en daardoor kan jij elke wedstrijd inzetten op winst voor een willekeurige speler. We nemen hierin een wedstrijd tussen Rafael Nadal en Daniil Medvedev als voorbeeld. Als jij denkt dat de Spanjaard wint, dan zet je simpelweg in op winst voor Nadal. Als Nadal vervolgens wint, dan win jij jouw inzet die is vermenigvuldigd met de quoteringen.


Ook kan je voorafgaand en tijdens Wimbledon inzetten op de winnaar van het toernooi. Dit gebeurt volgens een outright weddenschap. Middels deze weddenschap heb jij de kans op voorhand van een tennistoernooi als Wimbledon te voorspellen wie het toernooi gaat winnen. Dit kan uiteraard ook als het toernooi al in volle gang is. Toch liggen de quoteringen voorafgaand aan het toernooi regelmatig een stuk hoger. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de resultaten van tennissers in bijvoorbeeld de ATP of WTA-Tour.


Tot slot heb jij tijdens het gokken op Wimbledon de mogelijkheid in te zetten verschillende prestaties van spelers. In het geval van tennis kun je hierbij denken aan het aantal aces dat wordt geslagen of hoeveel games en sets een bepaalde speler gaat winnen. Dit maakt van Wimbledon het ideale toernooi wat betreft het plaatsen van sportweddenschappen.

Wedden op de winnaar van Wimbledon

Een van de meest interessante weddenschappen op Wimbledon is het voorspellen van de winnaar. Dit gebeurt aan de hand van de eerder benoemde outright weddenschap. Hiermee voorspel je op voorhand wie er vandoor gaat met de titel, waarmee jij mogelijk profiteert van zeer interessante quoteringen.

Wie zijn de favorieten?

Uiteindelijk draait het allemaal om de grote winnaar van Wimbledon. Niet voor niets strijden honderden spelers jaarlijks voor de felbegeerde titel op het Centre Court. Hierin komen vaak namen als Novak Djokovic, Daniil Medvedev en bijvoorbeeld Carlos Alcaraz naar voren. Daarnaast mogen we ook zeker de Griek Stefanos Tsitsipas niet onbenoemd laten.


Bij de vrouwen staat er al een lange tijd geen maat op de Poolse Iga Swiatek. De jonge twintiger gaat al een lange tijd aan kop in de WTA-ranking en wist vorig jaar de nodige Grand Slams te winnen. Andere kanshebbers in het vrouwentoernooi zijn Aryna Sabalenka, Jessica Pegula of bijvoorbeeld Caroline Garcia.


Als we kijken naar de winnaars van Wimbledon 2022, dan kan je hieruit opmaken wie weer favorieten voor de nieuwe jaargang zijn. Bij het mannentoernooi was het Novak Djokovic die Nick Kyrgios wist te verslaan. In het vrouwentoernooi ging de titel naar Jelena Rybakina uit Kazachstan. Weten zij hun titel de komende editie te verdedigen? En durf jij daar geld op in te zetten? Dan raden we je aan gebruik te maken van onze Oddsvergelijker, waarin jij dagelijks alle quoteringen van de tenniswedstrijden op Wimbledon kunt vergelijken.

Meer wedopties uitgelegd

Wedden op het prestigieuze Wimbledon is bijzonder interessant. Zoals gezegd zijn er talloze opties en soorten weddenschappen die jij kunt plaatsen. De meest interessante weddenschap is uiteraard het voorspellen van de winnaar van een willekeurige wedstrijd of de winnaar van het algehele toernooi. Daarnaast is er een groot aantal wedmarkten die wedden op tennis over het algemeen zo leuk maken. Hieronder volgt een lijst van wedmarkten die je wat ons betreft absoluut moet proberen:

  1. Winnaar
  2. Aantal games
  3. Correcte Score
  4. Aantal Sets
  5. Set Handicap


Aangezien tennis over een groot aantal games gaat en er op Wimbledon maximaal 5 sets worden gespeeld, is het wedden op het aantal games of aantal sets zeer interessant. Er zijn namelijk spelers die het vooral van hun eigen service moeten hebben, waardoor het aantal tiebreaks flink oploopt. Dit zorgt natuurlijk voor een flink aantal games. Het is daarom belangrijk op de hoogte te zijn van de data en statistieken van spelers, waardoor jij een goede inschatting kunt maken van het aantal games en sets dat wordt gespeeld.

Tot slot zien we op Wimbledon vaak wedstrijden tussen zeer sterke en zeer matige spelers. Door het aanwezige verschil is ook de handicapmarkt zeer interessant. Hierbij zet je in op het verschil in gewonnen games of sets tussen beide spelers.

Beste Wimbledon bookmakers

Het is niet te zeggen bij welke bookmaker jij doorgaans de hoogste quotering ontvangt. Per wedstrijd kan het namelijk verschillen welke bookmaker de hoogste quoteringen aanbiedt. Het is daarom zeer slim om dagelijks gebruik te maken van onze Oddsvergelijker. Via deze tool vergelijk je binnen zeer korte tijd de quoteringen van alle beschikbare wedmarkten. 

 

Om altijd de mogelijkheid te hebben om tegen de hoogste quoteringen te spelen, is het van groot belang dat jij een account bij meerdere bookmakers hebt. Dit zorgt in eerste instantie voor een groot aantal welkomstbonussen die je kunt innen. Daarnaast heb je de optie om direct in te loggen bij het account van de bookmaker met de hoogste quoteringen. Het is wat ons betreft dan ook zonde als je hier geen gebruik van maakt. 

Veelgestelde vragen

Waar kan ik wedden op Wimbledon?

Kan ik gokken op de winnaar van Wimbledon?

Waaruit bestaan welkomstbonussen?

Hoe kom ik aan Free Bets?

Kan ik wedden op Novak Djokovic?