Basketbal odds

Wedden op basketbal

Integenstelling tot voetbal, hockey en bijvoorbeeld handbal, is basketbal eentikkeltje minder populair in Nederland. Toch kan deze sport worden beschrevenals een van de grootste sporten op aarde. Neem de NBA in Amerika als voorbeeld.Tijdens deze misschien wel meest waardevolle competitie op aarde zijn tallozegrootheden wereldberoemd geworden. Wat te denken van Michael Jordan, KobeBryant en bijvoorbeeld Shaquille O'Neal?


Doordatde sport zo groot is in de Verenigde Staten en andere landen, heb jij tallozemogelijkheden om te wedden op basketbal. Aangezien het plaatsen vansportweddenschappen sinds 2021 legaal is in Nederland, beleef jij ongetwijfeldveel plezier tijdens het uitzoeken van jouw favoriete weddenschappen. Om joueen handje te helpen vertellen we je in dit artikel over alles over inzetten opbasketbal.

Gokken op basketbal competities

Net als gokken op voetbal, tennis of darts is het plaatsen van weddenschappen op basketbal zeer divers. Noem een Nederlandse bookmaker en de kans is zeer groot dat zij talloze basketbal weddenschappen aanbieden. De meest voor de hand liggende competitie is uiteraard de eerder genoemde NBA. Elke seizoen weer kom jij ogen tekort wat betreft het spektakel dat deze competitie biedt.


Echter zijn er nog talloze andere competities en toernooien waarop jij kunt inzetten. Wat te denken van de Euroleague, de Euro Cup of bijvoorbeeld de FIBA Champions League? Daarnaast kan je wedden op de meest uiteenlopende nationale competities van over de gehele wereld. Dit gaat van de Argentijnse LNB tot de Poolse Energet Basket Liga. Dit toont aan dat er aan opties absoluut absoluut geen gebrek is. Wel raden wij je ten zeerste aan alleen weddenschappen te plaatsen op competities waarover veel bekend is. Zo weet je waar je mee bezig bent en is het eenvoudig om informatie te achterhalen.


Dit zijn de vijf meest populaire basketbalcompetities:

 1. NBA
 2. BNXT League
 3. Liga ACB
 4. NCAA
 5. Euroleague

Inzetten op basketbaltoernooien

In de vorige alinea heb jij gelezen over 5 van de grootste basketbalcompetities op aarde. Naast deze vaderlandse competities zijn er echter ook een groot aantal toernooien die jaarlijks op de agenda staan. Goed nieuws voor jou, aangezien dit betekent dat jij nog meer weddenschappen kunt plaatsen. Ook hiervoor geldt dat we je aanraden voornamelijk in te zetten op basketbaltoernooien waar enige informatie over te vinden is. Mocht jij bijvoorbeeld in willen zetten op de prestaties van bepaalde spelers, dan is het makkelijker hier iets over te vinden voor de Euroleague dan over het nationale bekertoernooi van Noord-Macedonië.


Een van de mooiste basketbaltoernooien op de wereld is uiteraard de Olympische Spelen. Dit toernooi, dat eens in de vier jaar wordt gespeeld, is het toneel van de beste landenteams op aarde. Hierin is Team USA veelal de grote favoriet, omdat dit nu eenmaal het land is waar de beste basketballers ter wereld spelen.


Naast prestaties van teams op grote toernooien, is het vaak ook interessant om te kijken naar de prestaties van spelers. Wat te denken van de Most Valuable Player (MVP) van een wedstrijd of toernooi. Ook is het interessant om in te zetten op het minimale aantal punten dat een speler of team behaald tijdens een willekeurige wedstrijd op een basketbaltoernooi. Tijdens deze spelersmarkten zijn zeer interessante odds te vinden.


Dit zijn de vier meest populaire basketbaltoernooien:

 1. Euroleague
 2. EuroCup
 3. FIBA Champions League
 4. Olympische Spelen

Wedopties uitgelegd

Net als bij wedden op voetbal of bijvoorbeeld darts heb jij bij gokken op basketbal meer mogelijkheden dan alleen het voorspellen van de winnaar. Zo kan het zeer interessant zijn om te voorspellen wat het aantal doelpunten van een willekeurig team in een wedstrijd wordt. Daarnaast kan je ook inzetten op het verschil in punten tussen de twee teams die op het veld staan. Een andere zeer interessante weddenschap is het voorspellen of er een even of oneven aantal punten worden behaald door beide teams.


We hebben het je eerder verteld, maar wedden op de prestaties van spelers is ook tijdens basketbal zeer populair. Zo kan je voorafgaand aan het seizoen wedden aan de speler die volgens jou het meest waardevol gaat zijn in de NBA. Vorig jaar ging deze titel naar Nikola Jokic. Indien jij voorafgaand aan het seizoen had ingezet op de MVP titel voor de Servische basketballer, dan had jij een zeer aangenaam geldbedrag gewonnen.


Dit zijn de vier meest populaire wedmarkten:

 1. Winnaar
 2. Puntentotaal
 3. Asian Handicap
 4. Even/Oneven
 5. Player Props

De beste basketbal bookmakers

Wij snappen maar al te goed dat jij wilt spelen tegen de beste odds. Dit wil zeggen dat jij wil spelen voor de hoogste potentiële winsten. Hierin ben je afhankelijk van de quoteringen die per bookmaker verschilt. Er is geen bookmaker die overal en altijd de hoogste odds biedt. Een alternatief zou zijn om bij elke bookmaker te achterhalen wat hun quotering voor een bepaalde weddenschap is. Echter heeft OddsBeater een tool ontworpen die jou net even dat laatste zetje geeft, zodat jij te allen tijde tegen de hoogste odds speelt. En dus met de hoogste potentiële winsten.


We hebben het natuurlijk over de Oddsvergelijker van OddsBeater. Noem een willekeurige basketbalwedstrijd die wereldwijd gespeeld wordt en jij kunt erop wedden. Echter kun je met behulp van de Oddsvergelijker direct zien bij welke bookmaker je moet zijn om altijd tegen de hoogste odds te spelen. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw favoriete basketbal weddenschap op te zoeken in de Oddsvergelijker, waarna jij direct weet naar welke bookmaker jij je moet begeven.

Tips en advies voor basketbal weddenschappen

Hieronder volgen een aantal tips zodat jij beter kunt wedden op basketbal:

Focus op bankroll management

Het is belangrijk om op een verantwoordelijke manier met jouw geld om te gaan. Om die reden is bankroll management cruciaal als jij een betere sportwedder wilt worden. Wij hebben een artikel geschreven over bankroll management, waaruit jij precies kunt opmaken hoe jij dit voor elkaar krijgt.

Speel zonder emotie

We weten allemaal dat het plaatsen van sportweddenschappen de nodige emoties kan oproepen. Blijdschap bij een fijne winst of teleurstelling wanneer er in de laatste minuut een doelpunt wordt gemaakt. Probeer jezelf daarom altijd te realiseren dat niemand de uitslag van tevoren weet en dat je dus met teleurstellingen om moet gaan. Besef je dit goed, zodat je altijd rustig blijft en geen overhaaste en stomme beslissingen neemt.

Onderzoek de data

Een zeer interessante wedmarkt bij basketbal is de spelersmarkt oftewel de player props. Hierin plaats jij weddenschappen op de prestaties van spelers. Hierdoor is het slim om op de hoogte te zijn van de prestaties die spelers in het huidige seizoen neerzetten. Scoort een speler gemiddeld 15 punten per wedstrijd, dan weet je dat het niet slim is om in te zetten op die speler die zomaar 25 punten scoort.

Veelgestelde vragen

Kan ik wedden bij meerdere bookmakers?

Vanaf welke leeftijd mag ik inzetten op basketbal?

Zijn alle bookmakers betrouwbaar?

Kan ik rijk worden met gokken op basketbal?

Kan ik wedden op de NBA?