Wedden op de NBA

Waar het in het wedden op voetbal vooral om de Premier League, Champions League en de Eredivisie gaat, draait het in het basketbal voornamelijk om de NBA. Dit is by far de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Het is de competitie waar legendes als Michael Jordan, LeBron James en Stephen Curry zijn geboren. De 30grootste teams van Amerika komen samen en worden verdeeld over de Eastern- enWestern Conference. Uiteindelijk kennen beide divisies een winnaar, waarna ereen grote finale op het programma staat. We hoeven je dan ook niet te vertellen dat wedden op de NBA interessant is. 


Tijdens gokken op de NBA kun jij altijd inzetten op teams die volgens jou bepaalde wedstrijden gaan winnen. Dit gaat in dit geval om de winnaar markt. Daarnaast heb je de mogelijkheid in te zetten op prestaties van spelers, zoals bijvoorbeeld het voorspellen van de Most Valuable Player van het NBA-seizoen. Om jou verderop weg te helpen wat betreft het plaatsen van sportweddenschappen op de NBAhelpen wij je via dit artikel graag verder.

Gokken op teams/spelers

Tijdens inzetten op de NBA heb jij de mogelijkheid te wedden op een groot aantal verschillende markten. Zo kan je in eerste instantie altijd wedden op elke wedstrijd die gedurende het NBA-seizoen wordt gespeeld. Ook tijdens de finales heb jij weer de mogelijkheid talloze weddenschappen te plaatsen. Hierin kan het gaan om het inzetten op de winnaar van een losse wedstrijd of het plaatsen van een outright weddenschap, waarin je voorspelt wie er vandoor gaat met de eindzege.


Waarschijnlijk heb je op voorhand een redelijk idee over de kwaliteit van alle NBA teams. Basketbal liefhebbers weten namelijk allemaal dat teams als de Golden State Warriors, de Boston Celtics en de Cleveland Cavaliers grote teams zijn die allen kans maken op de eindzege. Daarnaast zijn er nog veel outsiders als Miami Heat, Los Angeles Lakers of bijvoorbeeld Milwaukee Bucks.


Naast het inzetten op prestaties van teams, kun je bij wedden op basketbal ook weddenschappen plaatsen op de prestaties van spelers oftewel de player props. Denk hierbij aan het aantal punten dat een speler per wedstrijd scoort of het aantal driepunters dat er raak wordt geschoten. Daarnaast kan je tijdens de meeste wedstrijden voorspellen welke speler wordt verkozen als MVP, de meest waardevolle speler van een wedstrijd.

Wedden op de winnaar van de NBA

Een van de meest interessante weddenschappen op de NBA is het voorspellen van de eindwinnaar. Hierin voorspel jij voorafgaand of tijdens het toernooi welk team er volgens jou met de titel vandoor gaat. Voorafgaand liggen de quoteringen van bepaalde teams vaak een stukje hoger, aangezien je tijdens een seizoen al redelijk kunt inschatten welke teams wel of geen kans maken.

Wie zijn de favorieten?

Elk seizoen laten de bookmakers weer zien wie volgens hen de grote favorieten zijn voor het binnenhalen van de NBA titel. Zo ook dit seizoen. Als we de bookmakers mogen geloven, dan hebben de Boston Celtics en de Phoenix Suns de grootste kans. Echter zegt dit op voorhand nog helemaal niets over de uiteindelijke uitslag. Zo zien we in 2023 dat de Denver Nuggets extreem goed presteren in de Western Conference en zomaar kans maken op een plek in de finales. Ditzelfde kan worden gezegd van de Memphis Grizzlies.


In de Eastern Conference zien we dat de Milwaukee Bucks, finalist in 2021, opnieuw hoge ogen gooien. Zoals enigszins verwacht doen ook de Boston Celtics het meer dan prima, waardoor het zomaar kan zijn dat zij hun titel van 2022 gaan verdedigen. Opvallend is dus dat er teams tussen de huidige kanshebbers zitten die op voorhand niet direct als mogelijke kampioen werden gezien. Het is daarom slim om je zowel voorafgaand als tijdens het toernooi te verdiepen in de selecties van alle spelers, waardoor je een beter beeld van de mogelijkste winstkansen hebt.

Meer wedopties uitgelegd

Tijdens het plaatsen van een weddenschap heb jij de mogelijkheid in te zetten op verschillende wedmarkten. Hieronder volgt een lijst van de meest populaire weddenschappen:

  1. Winnaar
  2. Puntentotaal
  3. Asian Handicap
  4. Even/Oneven
  5. Player Props


Zoals je in de bovenstaande lijst ziet, is en blijft de populairste weddenschap op de NBA het voorspellen van de winnaar. Dit is simpelweg de meest overzichtelijke weddenschap, waarbij het aan jou is geld in te zetten op de winnaar van een bepaalde wedstrijd. Een tweede zeer interessante weddenschap is het voorspellen van het aantal punten dat er wordt gescoord in een wedstrijd. Soms zijn er nu eenmaal teams die bijna altijd over de 100 punten gaan. Dit soort statistieken zijn zeer slim om bij te houden, zodat jij een sterke inschatting kunt maken van een willekeurige wedstrijd.


Natuurlijk zijn er ook teams met een groot kwaliteitsverschil die tegen elkaar spelen. Hierdoor wordt de Asian Handicap markt zeer interessant. Ook de Even/Oneven moet benoemd worden. Dit is meestal een 50/50 markt, aangezien het zeer lastig te voorspellen is of er een even of oneven aantal punten worden gescoord. Tot slot is het zeer interessant de player props in de gaten te houden. Hierin draait het voornamelijk om het voorspellen van de prestaties van spelers.

De beste NBA bookmakers

Het leven had een stuk eenvoudiger geweest als er een bookmaker zou zijn die altijd de hoogste odds biedt. Echter verschilt dit constant, waardoor het bijzonder slim is om gebruik te maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Hierin kan jij zeer snel zien bij welke bookmaker jij de hoogste quoteringen vindt voor de door jou geselecteerde weddenschap. Zo kun je met behulp van deze tool momenteel alle quoteringen in de NBA wat betreft de winnaar en Asian Handicap wedmarkt binnen een oogopslag zien.


Doordat de beste quoteringen steeds bij andere bookmakers te vinden zijn, is het slim om een account bij meerdere bookmakers te hebben. Op deze manier heb jij altijd de optie om bij de bookmakers met de hoogste odds te spelen. Daarnaast profiteer je altijd van de leukste welkomstbonussen, die veelal bestaan uit stortingsbonussen en Free Bets. Daar wordt toch elke wedder blij van?

Veelgestelde vragen

Is inzetten op de NBA legaal?

Kan ik wedden op de winnaar van de NBA?

Kan ik bij basketbal gokken op de MVP?

Waar kan ik het beste basketbal weddenschappen plaatsen?

Kan ik live wedden op basketbal?