Wedden op Roland Garros

Als we het hebben over een sportland bij uitstek, dan kunnen we niet om Frankrijk heen. Neem alleen de Tour de France en de successen van het Franse nationale voetbalteam als voorbeeld. Ook op het gebied van tennis vindt jaarlijks een van de grootste toernooien in Frankrijk plaats. We hebben het natuurlijk over Roland Garros, het grootste graveltoernooi op aarde. Roland Garros is samen met het Australian Open, Wimbledon en het US Open onderdeel van de 4 Grand Slams. Wil jij wedden op Roland Garros? Wij vertellen je er alles over in onderstaand artikel.

Gokken op individuele tennissers

Elk jaar rond de maand juni begint Roland Garros, gelegen onder de rook van Parijs. Hier wordt een mannen- en vrouwentoernooi gespeeld, waar 128 spelers aan meedoen. Daarnaast vinden er diverse dubbeltoernooien plaats, waardoor we kunnen spreken van honderden deelnemers aan het grootste tennistoernooi van Frankrijk. Vanzelfsprekend heb jij voldoende opties om te gokken op Roland Garros.


Inzetten op Roland Garros kan op veel verschillende manieren. De meest voor de hand liggende weddenschap is het voorspellen van winnaars van wedstrijden. Ten eerste is er altijd een winnaar, aangezien een gelijkspel simpelweg onmogelijk is in het tennis. Naast het voorspellen van een winnaar van een wedstrijd heb jij ook opties om te wedden op de prestaties van spelers. Zo kan je onder andere wedden op het aantal aces van spelers of het aantal games of sets dat een speler gaat winnen.


Tot slot is er jaarlijks een kans om te wedden op landenteams in het tennis. Bij de mannen gaat dit om de Davis Cup, terwijl de vrouwen strijden om de Fed Cup. Buiten het dubbelspel is dit de enige vorm in het tennis, waarbij in teams wordt gespeeld. Ben jij inmiddels klaar om te wedden op deze geweldige Grand Slam in Frankrijk?

Wedden op de winnaar van Roland Garros

Tijdens Roland Garros gaat het eigenlijk om maar één ding: welke speler of speelster wint de grote finale? Natuurlijk heb jij de mogelijkheid om te wedden op de winnaar van Roland Garros. Dit doe je middels een outright weddenschap, waarbij jij voorafgaand of tijdens het toernooi geld inzet op de tennisser of tennisster die volgens jou de titel pakt.

Wie zijn de favorieten?

Zeg je Roland Garros, dan zeg je Rafael Nadal. De Spaanse tennisser, die nog altijd actief is, is recordhouder als het gaat om het winnen van een bepaalde Grand Slam. Nadal won Roland Garros maar liefst 14 keer. Daarnaast wist hij ook de rest van de Grand Slams te winnen, waardoor hij op 22 eindzeges staat in de 4 grootste tennistoernooien op aarde.


Nadal is echter een stuk ouder en wordt vaker geveld door blessures, waardoor de kans op een nieuwe eindzege een stuk kleiner wordt. Toch is hij nog altijd de titelverdediger. Andere favorieten zijn uiteraard Novak Djokovic, Casper Ruud of bijvoorbeeld Carlos Alcaraz. Als we kijken naar het vrouwentoernooi dan zien, dan zien we dat de Poolse Iga Swiatek momenteel titelhouder is. Deze gigant in het vrouwentennis staat bovenaan de WTA-ranking na een ongekend seizoen. Concurrenten zijn de Amerikaanse Coco Gauff en bijvoorbeeld Aryna Sabalenka.


Durf jij te wedden op de winnaar van Roland Garros? Houd de vorm van de deelnemers en topspelers goed in de gaten en probeer hier een goede inschatting van te maken. Zo zijn er altijd spelers die extreem goed of juist matig presteren op gravel. Dit kan jou helpen met het bepalen van de beste weddenschappen op Roland Garros.

Meer wedopties uitgelegd

Wedden op tennis is zeer divers. Er zijn talloze wedmarkten die jou helpen met het bepalen van de voor jou beste weddenschap. Dit geldt uiteraard ook voor Roland Garros. Als jij wilt inzetten op Roland Garros, dan zie je waarschijnlijk als eerst de Winnaar. Hierin voorspel je simpelweg wie een bepaalde wedstrijd gaat winnen. Naast het voorspellen van de winnaar kan jij altijd voorspellen hoeveel games er worden gespeeld. Ook hierin is het belangrijk dat je op de hoogte bent van statistieken van bepaalde spelers. Speelt een speler regelmatig tiebreaks? Dan weet je dat het aantal games flink oploopt.


Andere populaire wedmarkten voor gokken op Roland Garros zijn de Correcte Score en Set Handicap. Daarnaast kan je in het tennis wedden op verschillende sets. Dit is goed te vergelijken met het wedden op voetbal, waarbij je wedt op resultaten in de eerste en tweede helft. Dit maakt het plaatsen van weddenschap op Roland Garros zeer interessant en mogelijk zeer winstgevend. Hieronder volgt een lijst van de 5 populairste wedmarkten voor Roland Garros:

  1. Winnaar
  2. Aantal games
  3. Correcte Score
  4. Set Handicap
  5. Game Handicap

Beste Roland Garros bookmakers

Inzetten op Roland Garros is mogelijk zeer lucratief. Met behulp van interessante quoteringen en jouw inzet, heb jij kans om grote winsten binnen te halen. Wel is het belangrijk hierin het onderste uit de kan te halen. Dit begint met het kiezen van de beste bookmakers. Helaas is het niet te zeggen welke bookmaker het beste is met betrekking tot Roland Garros of het wedden op tennis. Toch is er een hulpmiddel dat jou zeer snel kan laten zien bij welke bookmaker je het beste kunt spelen: de Oddsvergelijker.


Het is daarom aan te raden een account aan te maken bij meerdere bookmakers. Dit geeft jou altijd de optie om in te loggen bij de bookmaker met de hoogste odds, waardoor jij speelt voor de hoogst mogelijke winsten. Want waarom zou je bij bookmaker A spelen, terwijl je bij bookmaker B veel meer kunt winnen? Daarnaast biedt spelen bij meerdere bookmakers ook meer welkomstbonussen. Daar wil iedereen toch gebruik van maken?

Veelgestelde vragen

Kan ik wedden op de winnaar van Roland Garros?

Is wedden op tennis veilig?

Waar kan ik wedden op Roland Garros?

Kan ik wedden op Grand Slams?

Waar wordt Roland Garros gespeeld?