Ajax & AZ in Europa

Ajax & AZ in Europa

20-09-2023

De eerste speelronde in de Champions League zit erop, waardoor we ons op deze officiële eerste herfstdag focussen op de Europa League en UEFA Conference League. Hierin zijn alle Nederlandse ogen vanzelfsprekend gericht op de verrichtingen van Ajax en AZ Alkmaar. Ajax speelt in eigen huis tegen Olympique Marseille en hoopt een tot nu toe desastreus seizoen eindelijk weer schwung te geven. AZ Alkmaar reist af naar het verre Bosnië Herzegovina, waarin men speelt tegen Zrinjski Mostar. Weten de Nederlandse teams een goed resultaat neer te zetten in Europa?

Ajax - Olympique Marseille

Liefhebbers van voetbal hebben de laatste dagen het ene na het andere negatieve bericht over Ajax zien passeren. De prestaties tegen FC Twente waren inderdaad om te janken. Toch lijkt iedereen te vergeten dat de ploeg allesbehalve op elkaar is ingespeeld en dat men amper getraind heeft. Vanavond spelen de Amsterdammers in eigen huis tegen Marseille, een ploeg die afgelopen week plotseling afscheid nam van trainer Marcelino. Weet Jean-Pierre Papin de Franse ogen weer dezelfde kant op te krijgen? En geldt ditzelfde voor Maurice Steijn?

Doelpunt Brian Brobbey

Een van de weinige spelers die afgelopen week wist te imponeren in Enschede was Ajax-aanvaller Brian Brobbey. De jongeling werkte zich het snot voor de ogen en scoorde op aangeven van Borna Sosa een keurige spitsengoal. Wij verwachten dat hij ook tegen L’OM een goaltje gaat prikken. Een doelpunt van Brian Brobbey levert je bij bet365 een quotering van 2,87 op.

Check de actuele Europa League quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Draw no Bet - Olympique Marseille

Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen. En dat is nu net niet het moment om een tegenstander van groot formaat te treffen. Hoe je het ook wendt of keert, Marseille is een blijft zo’n tegenstander. Wij verwachten dat de Fransen vandaag aan het langste eind gaan trekken. Wij zetten daarom in op een Draw no Bet voor Olympique Marseille. Dit levert je bij LiveScore Bet een quotering van 1,99 op.

Check de actuele Europa League quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Zrinjski Mostar - AZ Alkmaar

Op de tot nu toe gespeelde wedstrijden van AZ in dit seizoen is vrijwel niets aan te merken. Alleen tegen SK Brann hadden de Noord-Hollanders het even lastig. In de Eredivisie werden de eerste 4 duels van het seizoen allemaal gewonnen, waarbij opvalt dat elke zege met minimaal 2 doelpunten verschil was. Het Bosnische Zrinjski Mostar is het seizoen in de Premier Liga matig begonnen met 6 punten uit 4 duels. Weet AZ Alkmaar de favorietenrol waar te maken en boeken ze die o, zo belangrijke eerste zege in de groepsfase? 

Doelpunt Vangelis Pavlidis

De man in vorm bij AZ Alkmaar is de Griek Vangelis Pavlidis. De aanvaller van beroep scoorde tot nu toe in elke Eredivisie wedstrijd en staat hierdoor inmiddels op 6 treffers in de Nederlandse competitie. Vorig jaar liet de bonkige spits ook in Europa zien van grote waarde te kunnen zijn. Wij verwachten dat hij vandaag tegen het laag geklasseerde Zrinjski Mostar een treffer zal maken. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,40 op.

Check de actuele UEFA Conference League quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

AZ wint zonder tegendoelpunt

Wij denken dat AZ Alkmaar de sterke vorm doortrekt en vanavond een overwinning boekt in de Balkan. In eerste instantie omdat AZ het doorgaans zeer goed doet tegen vergelijkbare tegenstanders. Daarnaast wonnen de Bosniërs geen van de laatste 3 duels en wisten ze al 2 keer op rij niet te scoren. In tegenstelling tot AZ dat juist 2 wedstrijden op rij de ‘0’ wist te houden. Winst voor AZ Alkmaar zonder dat het hierbij een tegendoelpunt incasseert, levert je bij bet365 een quotering van 2,75 op.

Check de actuele UEFA Conference League quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën