Blijft Ajax boven AZ?

Blijft Ajax boven AZ?

05-05-2023

Vanavond gaat Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena proberen om de crisis enigszins op te lossen door van AZ Alkmaar te winnen. Een lastige opgave, aangezien ook AZ nog strijdt voor de felbegeerde 2e plek. Daarnaast zien we dat nummer 2 PSV de lastige uitwedstrijd tegen Sparta speelt. Een must-win voor PSV, aangezien Ajax en AZ de Eindhovenaren in de nek hijgen. Tot slot kiezen we voor de Italiaanse topper tussen AC Milan en Lazio Roma. Welke van de twee ploegen doet bijzonder goede zaken voor een plek in de Champions League? Wij analyseren de wedstrijden en geven je 3 wedtips.

Ajax – AZ 

We trappen af met de op het oog mooiste wedstrijd van de dag. Het Ajax van (nu nog) John Heitinga speelt thuis tegen AZ Alkmaar en gaat proberen om PSV onder druk te houden voor een plek in de voorronde voor de Champions League. Er moet namelijk gewonnen worden, een opgave die allesbehalve makkelijk is tegen de halve finalist van de Conference League. Eerder dit jaar ging Ajax onderuit in Alkmaar, hetgeen een voorbode was van een dramatische reeks in topwedstrijden van de Amsterdammers. Weet Ajax vandaag wel te winnen of wint AZ ook dit jaar in Amsterdam? 

Asian Handicap +0,5 - AZ Alkmaar

Ondanks dat Ajax vandaag thuis speelt, verwachten wij dat de Amsterdammers niet gaan winnen. De laatste weken werd maar weer eens duidelijk dat er sprake is van los zand, terwijl AZ de laatste weken juist weer weet te winnen. Wij hebben het idee dat de druk Ajax net even te hoog wordt en dat momenteel alles fout gaat wat er fout kan gaan. Om die reden, plus de uitslagen van de meest recente ontmoetingen, gaan wij voor een Asian Handicap +0,5 voor AZ Alkmaar, waarbij de ploeg uit Alkmaar minimaal gelijkspeelt. Een Asian Handicap +0,5 voor AZ levert je bij Jack’s een quotering van 2,48 op.  

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

Sparta – PSV

Het is de laatste weken Hosanna bij zowel Sparta als PSV. Sparta presteert ongelooflijk en staat momenteel op een 5e positie. PSV daarentegen versloeg Ajax tweemaal, waardoor Eindhoven even leek op de stad waar zojuist het kampioenschap was binnengehaald. Vandaag spelen beide teams tegen elkaar op Het Kasteel. Vooral de belangen voor de Brabanders zijn gigantisch te noemen, aangezien zij de overwinning op Ajax zomaar weer kunnen ‘verspelen’ al mocht er vandaag worden verloren van de Rotterdammers. Sparta won onlangs knap van AZ en Heerenveen en pakte een puntje uit bij Twente. Aan vorm geen gebrek dus. Wint PSV deze op het oog lastige uitwedstrijd? 

Beide teams scoren – JA 

Net als bij een gemiddeld brommer examen bij het CBR, zijn er ook voetbalwedstrijden waarbij je bepaalde vragen met 100% zekerheid beantwoordt. Oké, 99% dan. Wij denken namelijk dat beide ploegen vanavond het net gaan vinden. Ten eerste omdat Sparta thuis zo goed als altijd scoort. Ten tweede omdat PSV onlangs tegen NEC Nijmegen en FC Volendam liet zien bijzonder veel moeite te hebben met het houden van de ‘0’ in uitwedstrijden. Beide ploegen scoorde 2 doelpunten tegen de Eindhovenaren. Reden genoeg om ook vandaag voor Beide teams scoren te gaan. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,69 op.  

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

AC Milan - Lazio Roma

We besluiten deze Weekend Preview van de Zaterdag met een topper in Italië. Nummer 2 van de Serie A, Lazio Roma, gaat namelijk op bezoek bij AC Milan. Laatstgenoemde zal ongetwijfeld met de gedachte bij de halve finale in de Champions League zitten. Hierin spelen de rossoneri aanstaande woensdag tegen aartsrivaal Inter Milan. Echter zal er vanavond gewonnen moeten worden, aangezien een 6e positie simpelweg ruim onvoldoende is om volgend jaar opnieuw Champions League te spelen. Lazio Roma doet het keurig met de 2e positie en heeft momenteel de beste positie om het Miljardenbal van 2023-2024 te behalen. Houdt Milan de zenuwen voor woensdag in bedwang? Of wint Lazio deze strijd der giganten? 

Meer dan 0,5 schoten op doel - Luis Alberto 

De gever van misschien wel de mooiste assist van het jaar is de Spanjaard Luis Alberto van Lazio Roma. Naast zijn fabelachtige techniek laat de middenvelder vaak zien over voldoende doelgerichtheid te beschikken. Dit is goed af te lezen aan zijn statistieken wat betreft het schieten op doel. In 4 van zijn laatste 5 duels loste hij namelijk constant minimaal 1 schot op doel. Wij denken dat hij dat vandaag opnieuw gaat doen. Meer dan 0,5 schoten op doel van Luis Alberto levert je bij bet365 een quotering van 3,25 op.  

Check de actuele Serie A odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën