Champions League en GAE tegen RKC

Champions League en GAE tegen RKC

18-04-2023

Vanavond staat voornamelijk in het teken van de kwartfinales van de UEFA Champions League. Bayern München staat voor de schier onmogelijke opgave om de 0-3 nederlaag tegen het ontketende Manchester City goed te maken. Ook zien we de return van Inter Milan tegen Benfica. De Italianen wonnen vorige week met 2-0 in Lissabon, waardoor de wedstrijd ronduit gespeeld lijkt. Daarnaast zien we een inhaalwedstrijd tussen Eredivisie-middenmoters Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk op het schema. Zien we vanavond nog een verrassing in Europa? En zet RKC Waalwijk haar Europese ambities voort? Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Bayern München - Manchester City 

Het rommelt in München. Ondanks dat het feit dat de Zuid-Duitsers onder Julian Nagelsmann een redelijk tot goed seizoen draaiden, werd de jonge Duitser op staande voet ontslagen. Amper een dag later stond Thomas Tuchel aan het roer. Dit is een beslissing die vooralsnog niet echt lekker uitpakt. Bayern balanceert op het randje van uitschakeling in de Champions League, terwijl het in de Bundesliga ook niet bepaald soepel loopt. Manchester City daarentegen staat als een huis. Wedstrijd op wedstrijd wordt met meerdere doelpunten verschil beslist, waardoor de Premier League en de Champions League nog altijd voor het oprapen liggen. Weet de ploeg van Pep Guardiola de 3-0 nederlaag met succes te verdedigen? 

Minder dan 1,5 doelpunten - Bayern München  

Sinds jaar en dag blinkt Bayern München uit als het gaat om aanvallende intenties en doelpunten. De laatste 4 wedstrijden wil het echter niet lukken. Zo werden er in de laatste 400 minuten maar 3 doelpunten gemaakt. Manchester City daarentegen draait als een tierelier en behaalt de ene na de andere grote overwinning. Aangezien het achterin ook goed georganiseerd is bij de Engelsen, verwachten wij dat Der Rekordmeister ook vandaag niet al te veel scoort. Wij gaan voor minder dan 1,5 doelpunten van de ploeg van Matthijs de Ligt. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 1,71 op.  

Inter Milan – Benfica 

Net als gisteren, zien we ook vanavond een ploeg uit Milaan in de kwartfinale in actie. Inter Milan speelde vorige week een degelijke wedstrijd in het Lissabon, waarin het uiteindelijk met 2-0 wist te winnen van het sterk geachte Benfica. Toch lijkt het ook enigszins te rommelen bij de koploper van de Portugese Primeira Liga. Roger Schmidt en consorten zien FC Porto alsmaar dichterbij komen. Of kan As Águias nog verrassen tegen het eveneens tobbende Inter Milan? Niet voor niets zijn de Nerazzurri al 5 wedstrijden op rij zonder zege in de Serie A.  

Minder dan 2,5 doelpunten 

Net als bij Bayern München, valt ook de productiviteit van Benfica op. En niet in positieve zin. Waar het seizoen lange tijd alleen maar klinkende overwinningen kende, gingen de laatste 3 wedstrijden verloren. Daarbij valt op dat de Portugezen maar 2 keer scoorden in de laatste 4 gespeelde duels. Aangezien het bij Inter Milan niet veel beter gaat, kan het niet anders dat we een wedstrijd zonder veel doelpunten mogen verwachten. Dat is dan ook de enige reden dat wij voor minder dan 2,5 doelpunten gaan. Minder dan 2,5 doelpunten tijdens Inter Milan - Benfica levert je bij LivescoreBet een quotering van 1,89 op.  

Check de actuele Champions League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk

Door het slechte weer van een tijd geleden, wordt er tijdens het Champions League geweld ook gevoetbald in de Eredivisie. In de Adelaarshorst ontvangt Go Ahead Eagles het sterk presterende RKC Waalwijk. De bezoekers uit Brabant maken nog alle kans op het bereiken van de play-offs, een prestatie van wereldformaat. Gek genoeg moeten de Eagles van René Hake met hun 12e positie nog achterom kijken. De voorsprong op nummer 16 FC Emmen bedraagt ‘maar’ 5 punten. Aangezien het in voetbal soms vreemd kan lopen en Emmen soms gekke sprongen maakt, is het verstandig als Kowet vanavond minimaal een puntje pakt. Wil dit lukken tegen de ploeg van de ploeg van de vertrekkende trainer Oosting? 

Meer dan 0,5 schoten op doel - Michiel Kramer 

Een van de meest opvallende voetballers op de Nederlandse velden is Michiel Kramer. De boomlange aanvaller van RKC Waalwijk scoorde vorig weekend 2 keer tegen FC Groningen, waardoor Europees voetbal nog altijd lonkt voor de Waalwijkers. Wij denken dat RKC Waalwijk eenvoudig mee kan in het spel van Go Ahead Eagles en zeker met aanvallende intenties naar Deventer afreist. Het kan haast niet anders dat Kramer hierbij wordt betrokken, waardoor een schot op doel het minimale is wat wij verwachten. Meer dan 0,5 schoten op doel van Michiel Kramer levert je bij Unibet een quotering van 1,75 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën