Een degradatie kraker in Engeland

Een degradatie kraker in Engeland

01-05-2023

Hebben we genoten van een mooie bekerfinale tussen Ajax en PSV? Ja en nee. Bij vlagen werd er leuk gevoetbald en de spanning in de penaltyserie was om te snijden. Toch vielen veel spelers door de mand wat betreft de kwaliteiten op het veld, maar zeker door het vertoonde gedrag. In het buitenland kwam Bayern München weer aan kop door een dubieuze niet gegeven strafschop aan Borussia Dortmund tegen VfL Bochum. In Engeland kwam Manchester City nu echt langs Arsenal, waardoor de weg naar een nieuwe titel binnen handbereik is.

Premier League en La Liga

Ondanks de vele doelpunten van afgelopen weekend, kunnen we niet anders dan vooruitkijken. Vandaag staat er één affiche in de Premier League op het programma, terwijl La Liga twee wedstrijden kent. Vandaag, op de eerste dag van mei, bereiden we je voor op Leicester City - Everton, Real Mallorca - Athletic de Bilbao en Sevilla - Girona. Met natuurlijk drie interessante wedtips!

Leicester City - Everton

We beginnen deze Maandag Preview met een heuse degradatiekraker op de Engelse velden. Vanavond ontvangt nummer 18 Leicester City namelijk nummer 19 Everton. De spanning onder in de Premier League is intens te noemen, aangezien er nog steeds 5 ploegen in de penarie zitten door de mogelijk aanstaande degradatie. Voor Everton en Leicester City zou dit een regelrecht drama zijn, aangezien we simpelweg kunnen spreken van 2 grote clubs met een geweldige aanhang. Welke ploeg weet zich enigszins uit de nesten te werken en klimt naar een veilige 16e stek?

Asian Handicap +0,5 - Everton

Over de vorm van beide ploegen kunnen we kort zijn. Allebei wisten ze maar 1 van de laatste 10 duels te winnen, waardoor het geen verrassing is dat de teams op de rand van de afgrond staan. Als we dan iets moeten kiezen dat opvalt, dan zijn dat de gelijke spelen van Everton op vreemde bodem en de laatste onderlinge duels in het King Power Stadium. De laatste 2 edities werden namelijk gewonnen door Everton. Daarnaast pakte Everton de laatste weken minimaal 1 punt op bezoek bij Nottingham Forest, Chelsea en Crystal Palace. Wij gaan daarom voor een Asian Handicap +0,5 voor Everton, waarin The Toffees niet verliezen. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,93 op.

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

Real Mallorca - Athletic de Bilbao

Athletic de Bilbao, een zeer traditionele club uit Baskenland, staat momenteel 7e in de Spaanse La Liga. De ploeg van onder andere oud-Manchester United middenvelder Ander Herrera bivakkeert zoals wel vaker op de rand van Europees voetbal. Om dit te bereiken dient er vanavond te worden gewonnen op het eiland Mallorca. De eilandbewoners van Real Mallorca staan momenteel op een knappe 12e positie, aangezien op voorhand werd verwacht dat de ploeg tegen degradatie zou moeten strijden. Lukt het Bilbao ook om deze wedstrijd te winnen?

Meer dan 2,5 doelpunten

Opvallend genoeg pakt Athletic de Bilbao de laatste tijd meer punten buitenshuis dan in het eigen San Mames. De laatste 3 uitwedstrijden werden respectievelijk gewonnen van Real Valladolid, Espanyol en UD Almeria. Opvallend is dat er lekker veel gescoord wordt in de uitwedstrijd van Bilbao. Mede daardoor gaan we voor meer dan 2,5 doelpunten. Een lijn die Mallorca ook ruimschoots behaalde in de laatste 2 gespeelde wedstrijden. Wij gaan daarom voor minimaal 3 doelpunten, een resultaat dat vorig jaar ook eenvoudig werd behaald tijdens deze wedstrijd (3-2). Meer dan 2,5 doelpunten tijdens Real Mallorca - Athletic de Bilbao levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,85 op.

Check de actuele La Liga odds in onze Oddsvergelijker.

Sevilla - Girona

Girona verraste afgelopen week vriend en vijand door Real Madrid in eigen huis met 4-2 te verslaan. De grote man aan de kant van de ploeg uit Catalonië was aanvaller Valentin Castellanos. De spits scoorde 4x (!), waarmee hij zijn ploeg naar een zeer verdienstelijke 10e positie leidde. Vandaag speelt Girona in Sevilla tegen Sevilla. De halve finalist van de Europa League weet de laatste weken weer wat winnen is en lijkt toch nog een acceptabel seizoen te gaan draaien. Niet voor niets werden er 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden behaald.

Beide teams scoren - JA

Wij denken dat beide ploegen vandaag op het scorebord komen te staan. Sevilla is in bloedvorm en Girona moet het nodige vertrouwen hebben getankt in de overwinning tegen Real Madrid. Opvallend aan de laatste 4 thuisduels van Sevilla is dat er al deze wedstrijden werd gescoord door allebei de teams. Een resultaat dat ook in de heenwedstrijd in Girona werd behaald (2-1 voor Girona). Wij gaan voor beide teams scoren - JA. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,81 op.

Check de actuele La Liga odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën