Een volle speelronde in de Eredivisie

Een volle speelronde in de Eredivisie

19-05-2023

​​We gaan ons opmaken voor een volledige speelronde in de Eredivisie. Voor veel mensen is dit het hoogtepunt van het seizoen, aangezien 18 ploegen tegelijkertijd aftappen om 14.30 uur. De meest in het oog springende wedstrijd is Ajax - FC Utrecht. Naast deze strijd tussen twee rivalen zien we in Engeland een mooi affiche tussen Manchester City en Chelsea. We sluiten de Preview af met de wedstrijd tussen FC Augsburg en Borussia Dortmund. Flikt Donyell Malen het weer?

Ajax - FC Utrecht

Voor Ajax dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De Amsterdammers staan nog op een 3e plek, waardoor Champions League voetbal in het seizoen 2023-2024 bijna 100% zeker uit zicht is. Tegenstander FC Utrecht maakt zich op voor de play-offs en blijkt al jarenlang een lastige tegenstander te zijn. Maar liefst 4 van de laatste 5 duels werden gewonnen door FC Utrecht. Hierdoor zit het wel goed met het vertrouwen van de Domstedelingen en zullen ze net als vorig jaar bijzonder blij zijn met een minimale overwinning. 

Minder dan 3,5 doelpunten

Als we kijken naar de meest recente wedstrijden in de Eredivisie tussen Ajax en FC Utrecht, dan zien we dat er maar weinig gescoord wordt. Zo vielen er in de laatste 5 onderlinge duels in de competitie geen enkele keer meer dan 3 doelpunten. Voor ons reden genoeg om dit resultaat te volgen en in te zetten op minder dan 3,5 doelpunten. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,92 op. 

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker. 

Manchester City - Chelsea

In Engeland staat er opnieuw een geweldige topper op het programma. Althans, de wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea gaat dit jaar om het duel tussen de trotse koploper en de nummer 11 van de competitie. Chelsea, de ploeg van Hakim Ziyech kent een dramatisch jaar. En dat ondanks de honderden miljoenen die er in de selectie zijn gestopt. Europees voetbal is allang en breed uit zicht, waardoor volgend seizoen ongetwijfeld een jaar van heropbouw wordt. City staat op de drempel van een nieuw kampioenschap en plaatste zich afgelopen woensdag op zeer overtuigende wijze voor de finale van de Champions League. Zetten The Citizens de eerste stap richting de ‘treble’?

Meer dan 2,5 doelpunten - Manchester City

Het is al vaker gezegd, Manchester City piekt op het juiste moment en speelt momenteel elke tegenstander aan gort. Niet voor niets maakt de ploeg van Pep Guardiola nog kans op 3 prijzen. Wij gaan vandaag voor een Manchester City dat opnieuw meer dan 2,5 doelpunten maakt. Dit lukten de blauwen uit Manchester in 8 van de laatste 9 duels in het Etihad Stadium. Dat moet tegen Chelsea ook wel lukken, toch? Meer dan 2,5 doelpunten voor Manchester City levert je bij Jacks.nl een quotering van 1,98 op.

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

FC Augsburg - Borussia Dortmund

In Duitsland vecht Borussia Dortmund voor de eerste landstitel in talloze jaren. Tot ieders verbazing doet Dortmund nog mee om het kampioenschap, een titelstrijd die hoogstwaarschijnlijk pas op de laatste speeldag wordt beslist. Om dit te bereiken dient er vandaag te worden gewonnen van FC Augsburg, de ploeg van Jeffrey Gouweleeuw. Haalt Dortmund het onderste uit de kan en gaan we volgende week genieten van een waanzinnige ontknoping in de Bundesliga?

Doelpunt Donyell Malen

De tweede seizoenshelft van de Bundesliga gaat inmiddels de boeken in als het seizoen van Donyell Malen. De oud-speler van Arsenal en PSV is flink op dreef en lijkt zijn plek in het Nederlands Elftal te hebben veiliggesteld. De aanvaller uit Wieringen scoorde 8 keer in zijn laatste 8 duels, waardoor wij ook vandaag denken dat hij het gaat flikken. Een doelpunt van Donyell Malen tegen FC Augsburg levert je bij bet365 een quotering van 2,50 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën