Feyenoord en Ajax in actie in Europa

Feyenoord en Ajax in actie in Europa

15-02-2024

Na twee avondjes genieten van de Champions League, is het nu tijd voor de Nederlandse clubs in de Europa League en de Conference League. Feyenoord speelt voor de zoveelste keer in korte tijd tegen AS Roma, terwijl Ajax het in de eigen Johan Cruijff Arena opneemt tegen het Noorse Bodø/Glimt. Een lastige loting voor beide ploegen, waarbij we direct moeten zeggen dat het bereiken van de volgende ronde ook geen utopie is. Wij bereiden je vandaag voor op de wedstrijden van de Nederlandse clubs en geven je in totaal 3 wedtips. Succes!

Feyenoord - AS Roma

Na de finale van de Conference League tussen Feyenoord en AS Roma van een aantal jaar geleden, lijkt er wel een vloek te rusten op de Rotterdammers. De finale van het derde toernooi van Europa ging zoals bekend verloren, terwijl men vorig jaar in de Europa League ook werd uitgeschakeld door de Italianen. In al deze wedstrijden was José Mourinho een ware plaaggeest voor de ploeg van Arne Slot. Dit is echter verleden tijd, aangezien de Portugese oefenmeester onlangs werd ontslagen. Na zijn ontslag presteert Roma alleraardigst, al ging het afgelopen weekend wel hard onderuit tegen titelfavoriet Inter Milan. Weet Feyenoord vanavond een goed resultaat te boeken in een kolkende Kuip?

Minder dan 0,5 doelpunten - AS Roma

We zien dit jaar een Feyenoord dat niet zo oppermachtig is als vorig jaar. Dit resulteert veelal in moeizame overwinningen of onnodig puntverlies. Aan de andere kant zien we wel dat Feyenoord al 5 wedstrijden op rij geen enkel tegendoelpunt te verwerken krijgt. Toch knap met ploegen als PSV, FC Twente en AZ Alkmaar als tegenstander. Natuurlijk is AS Roma van een iets ander kaliber, maar wij denken dat het ook de Romeinen niet gaat lukken om te scoren. Ook omdat zij ongetwijfeld genoegen nemen met een brilstand op het scorebord. Minder dan 0,5 doelpunten voor AS Roma levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,88 op. 

Meer dan 0,5 schoten op doel - Ayase Ueda

Afgelopen weekend miste Feyenoord als sterkhouder en topscorer Gimenez. Vanavond is het allerminst zeker of hij aan de aftrap zal verschijnen. Reden genoeg voor bet365 om de odds op zijn mogelijke vervanger Ayase Ueda te boosten. Schiet hij meer dan 0,5 keer op doel dan verhoogt bet365 de quotering van 1,50 naar maar liefst 2,00! Afgelopen weekend was deze weddenschap raak tegen Sparta, dus waarom niet in eigen huis tegen AS Roma?!

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 

Ajax - Bodø/Glimt

Vanuit Rotterdam pakken we de A4 in noordelijke richting en belanden we al snel in de hoofdstad van Nederland. Hier speelt Ajax vandaag de tussenronde in de UEFA Europa Conference League tegen het Noorse Bodø/Glimt. De Noren kwamen de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws met onder andere een klinkende 6-1 overwinning op het hierboven genoemde AS Roma. Ajax staat na afgelopen weekend weer even met beide beentjes op de grond. Na een uitstekende fase, stonden de Amsterdammers zowaar met 3-0 achter tegen het niet al te best presterende SC Heerenveen. Weer bleek maar eens dat het aan organisatie nog altijd schort. Weet Ajax zich vanavond te herpakken?

Asian Handicap +0,5 - Bodø/Glimt

De 3-2 nederlaag tegen SC Heerenveen moet toch iets met het vertrouwen van het keurkorps van John van ’t Schip hebben gedaan. Achterin stond men ronduit te schutteren, terwijl spelers als Forbs en Berghuis ook niet thuis gaven. Daarnaast staan de Noren bekend om hun bijzondere speelstijl waarmee ze het tegenstanders zowel binnen als buiten de Noorse landsgrenzen moeilijk maken. Om die reden verwachten wij een tegenvaller voor de Amsterdammers, waarbij zij niet winnen. Een Asian Handicap +0,5 voor Bodø/Glimt levert je bij LeoVegas een quotering van 2,65 op. 

Check de actuele Conference League odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën