Kan Arsenal het nog spannend maken?

Kan Arsenal het nog spannend maken?

02-05-2023

We zitten nog een week voor de halve finales van de Europese voetbaltoernooien. Hierdoor staan er momenteel nog wat midweekse wedstrijden in de buitenlandse topcompetities op het programma. Vanavond zien we opnieuw een Londense derby, ditmaal tussen Arsenal en Chelsea. Net als gisteren lichten we ook 2 wedstrijden uit La Liga uit. FC Barcelona ontvangt Osasuna in eigen huis, terwijl Real Madrid de lastige uitwedstrijd tegen Real Sociedad speelt. Wij geven je 3 wedtips en hopen op een zeer lucratief avondje!

Arsenal - Chelsea

Arsenal zal zich de afgelopen weken waarschijnlijk meermaals voor de kop hebben geslagen. Een ruim gat van 7 punten werd in amper 2 weken tenietgedaan. Natuurlijk speelde hier de nederlaag tegen City een grote rol in. Echter verloren The Gunners hiervoor zeer onnodig 2 punten tegen West Ham United en Southampton. Vandaag ontvangt Arsenal het geplaagde Chelsea, de ploeg die al weken niet meer weet wat winnen is. The Blues van Frank Lampard staan op een schandalige 12e plek en wisten al 8 wedstrijden op rij niet te winnen. Wint Chelsea de op papier zeer lastige uitwedstrijden tegen Arsenal, de ploeg waar het de laatste 3 onderlinge ontmoetingen van verloor?

Meer dan 3,5 doelpunten

Arsenal mag de titel dan enigszins hebben vergooid, aan de amusementswaarde ligt het niet. In de laatste 6 gespeelde duels werd namelijk constant 4 keer of meer gescoord. Hierin valt op dat Arsenal elke wedstrijd wel voldoet aan de aanvallende eisen, maar dat ze mannen achterin het momenteel flink laten afweten. Elf tegendoelpunten in de laatste 4 duels is gewoon te veel. Wij denken dat dit probleem niet direct is opgelost en dat we een aantrekkelijke derby krijgen. Vallen er voor de 7e keer op rij meer dan 3,5 doelpunten in het Emirates Stadium? Wij denken van wel. Dit levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,90 op.

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

FC Barcelona - Osasuna

Na een ietwat mindere reeks liet FC Barcelona afgelopen weekend tegen Real Betis Sevilla zien dat zij de terechte kampioen gaan worden. De Andalusiërs werden in het eigen Spotify Camp Nou van het veld geveegd, met een 4-0 zege als gevolg. Hoogtepunt van de avond was echter het debuut van Lamine Yamal. De 15-jarige kreeg een staande ovatie en werd de jongste debutant ooit bij Barça. Vandaag spelen de Catalanen tegen Osasuna, de ploeg die knap achtste staat in La Liga. Europees voetbal zou een waanzinnige prestatie zijn van de ploeg uit Pamplona. Wel moet er hiervoor een goed resultaat mee naar huis worden genomen.

FC Barcelona wint zonder tegendoelpunt

Het begint een repeterend verhaal te worden. Echter bieden in het verleden behaalde resultaten nu eenmaal een klein beetje garantie voor succes. We hebben het natuurlijk over het winnen van wedstrijden door Barcelona zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Marc André ter Stegen hield afgelopen week andermaal zijn doel schoon tegen Betis, waardoor Barcelona nu al 14 keer de ‘0’ hield in de 16 gespeelde thuiswedstrijden. Wij denken dat ze dit vanavond weer gaan doen. Barcelona dat wint zonder tegendoelpunt levert je bij bet365 een quotering van 1,72 op.

Check de actuele La Liga odds in onze Oddsvergelijker.

Real Sociedad - Real Madrid

We sluiten deze Dinsdag Preview af met een ware kraker. Nummer vier Real Sociedad krijgt namelijk koninklijk bezoek van de nummer twee van La Liga, Real Madrid. Voor Real Sociedad zou het een absolute wereldprestatie zijn als er Champions League voetbal wordt behaald. De voorsprong op nummer vijf Villarreal bedraagt momenteel 5 punten, waardoor de Basken het redelijk in eigen hand hebben. Tegenstander Real Madrid, de halve finalist in de Champions League, kent wat rommelige resultaten. Een 4-2 nederlaag en een 4-2 overwinning tegen respectievelijk Girona en UD Almeria mag toch opvallend worden genoemd. Weet Real Madrid het hete bezoekje aan de Reale Arena te overleven?

Meer dan 0,5 schoten op doel Takefusa Kubo

Een van de sterspelers van Real Sociedad is de Japanner Takefusa Kubo. De 21-jarige oud speler van Mallorca, Villarreal en Getafe kent een prima seizoen en scoort de laatste weken met enige regelmaat. Ten eerste scoorde hij afgelopen weekend de 2-0 tijdens de overwinning op Osasuna. Verder was hij trefzeker in 2 van de laatste 3 duel in eigen stadion. Tussendoor loste hij in de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen grote rivaal Athletic de Bilbao, een schot op doel. Wij verwachten dat een schot tussen de palen het minste is wat Kubo vanavond kan doen. Meer dan 0,5 schoten op doel van Takefusa Kubo levert je bij Unibet een quotering van 1,93 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën