KNVB Beker en El Clásico

KNVB Beker en El Clásico

02-03-2023

Vandaag worden de laatste twee achtste finales in de TOTO KNVB Beker gespeeld. Dit betekent dat we waarschijnlijk worden getrakteerd op zeer interessant voetbal. We hebben namelijk allemaal gezien wat Spakenburg tegen FC Utrecht flikte. Vandaag is het de taak aan ADO Den Haag en De Graafschap om dit te herhalen tegen PSV en Ajax. Naast de bekerwedstrijd van deze twee Nederlandse topploegen, staat er ook een bekerwedstrijd in Spanje op het programma. En aangezien dit om El Clásico gaat, zullen er wereldwijd weer miljoenen mensen zijn die zichzelf aan de buis hebben gekluisterd. Wij bereiden je voor op de 3 mooiste potten van vandaag en geven je 3 wedtips.

PSV - ADO Den Haag

Vandaag keert Dick Advocaat terug in het stadion waar hij in het verleden zo succesvol was. De oud-trainer van PSV is inmiddels de grote held van Den Haag, aangezien ‘zijn’ ADO eindelijk weer eens positief in het nieuws komt. De Hagenaars staan momenteel eerste in de 3e periode en maken daardoor nog steeds kans op promotie naar de Eredivisie. Vandaag gaan zij op bezoek bij PSV en proberen ze een plekje bij de laatste vier te bemachtigen. Op papier mag je verwachten dat PSV dit klusje zeer eenvoudig gaat klaren. Echter weten we allemaal dat Dick Advocaat wel gekkere streken heeft uitgevoerd. Plaatst PSV zich voor de halve finale?

PSV wint zonder tegendoelpunt

Na een zeer matige fase won PSV de afgelopen twee wedstrijden weer eens. Sevilla werd met 2-0 aan de kant gezet, terwijl ook FC Twente het onderspit moest delven in Eindhoven. Wij zien vanavond geen verrassing tot stand komen en verwachten dat PSV uiteindelijk eenvoudig een rondje verder gaat. Sterker nog, wij denken dat ADO er niet aan te pas gaat komen en niet tot scoren gaat komen. Net zoals dat Sevilla, FC Groningen en Go Ahead Eagles onlangs niet lukte. PSV dat wint zonder tegendoelpunt levert je bij Unibet een quotering van 1,89 op.

Check de actuele KNVB Beker quoteringen in onze Oddsvergelijker.

De Graafschap - Ajax

We gaan snel door naar de wedstrijd van Ajax. Zij gaan zich opmaken voor een bezoekje aan de Vijverberg, een stadion waar het in het verleden eens gruwelijk mis ging door een uiterst kostbare treffer van toenmalig De Graafschap middenvelder Bryan Smeets. Inmiddels is De Graafschap flink afgezakt en staan ze op een 13e plek in de Keuken Kampioen Divisie. Wel gaat het de ploeg uit Doetinchem de laatste weken voor de wind, aangezien zij met 2-0 en 4-0 wisten te winnen van Roda JC en FC Eindhoven. Ajax wist onder John Heitinga alle Eredivisiewedstrijden te winnen, maar werd wel dramatisch uitgeschakeld in de Europa League door Union Berlin. Dit betekent dat het bekertoernooi opeens veel meer waarde heeft voor de Amsterdammers. Doet Ajax haar plicht en kegelen zij de Superboeren uit het toernooi?

Ajax wint zonder tegendoelpunt

Wij denken dat Ajax, net als PSV, flink is gewaarschuwd door Spakenburg. Zij lieten zien dat de kleintjes het de topploegen uit de Eredivisie zeer lastig kunnen maken. Daarnaast hamert Ajax er al weken op dat de restverdediging op orde moet zijn. Wij verwachten hierin een basisplek voor Calvin Bassey, waardoor het achterin in ieder geval wat beter staat. Om die reden verwachten wij dat Ajax net als in de vorige bekerronde tegen FC Twente geen tegendoelpunt hoeft te incasseren. Sterker nog, ze zouden zich in die zin moeten schamen als ze überhaupt al een tegendoelpunt krijgen tegen de nummer 13 van de KKD. Ajax dat wint zonder tegendoelpunt levert je bij Jack's een quotering van 2,00 op en dat is een leuke verdubbelaar!

Check de actuele KNVB Beker quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Real Madrid - FC Barcelona

Liefhebbers van Spaans topvoetbal komen de komende weken flink aan hun trekken. In relatief korte tijd nemen FC Barcelona en Real Madrid, de twee grootste clubs van Spanje, het maar liefst 3 keer tegen elkaar op. Te beginnen met deze eerste ontmoeting in de Copa del Rey. Vanavond wordt de heenwedstrijd in het Santiago Bernabeu gespeeld. Dit is het stadion waar FC Barcelona Real Madrid eerder dit seizoen op een 1-3 nederlaag trakteerde. Waar Real Madrid de laatste weken grossierde in wisselvallige resultaten, verloor Barça afgelopen weekend na een bizar goede reeks in Spanje zowaar met 1-0 van nummer 19 Almeria. Dit zal ongetwijfeld een wake-up call zijn voor de ploeg van Xavi, de trainer die Real Madrid maar wat graag zou uitschakelen.

Asian Handicap +0,5 - FC Barcelona

Wij zien eigenlijk al het gehele seizoen dat FC Barcelona het beter voor elkaar heeft dan aartsrivaal Real Madrid. Niet voor niets waren de Catalanen de Madrilenen dit seizoen flink de baas. Omdat wij FC Barcelona deze wedstrijd gewoon niet zien verliezen, gaan wij voor een Asian Handicap +0,5 voor FC Barcelona. Zeker omdat FC Barcelona maar liefst 3 van de laatste 4 edities in Madrid wist te winnen. Een Asian Handicap +0,5 voor FC Barcelona, waarin de ploeg van Frenkie de Jong dus wint of gelijkspeelt, levert je bij bet365 een quotering van 1,93 op.

Check de actuele Copa del Rey quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën