Maakt Liverpool het nog spannend?

Maakt Liverpool het nog spannend?

15-05-2023

En of het weer eens feest was in Rotterdam. Feyenoord kroonde zich gisteren tot kampioen van Nederland, waardoor de meeste beslissingen in Nederland zijn gevallen. Alleen de strijd om de 16e plek is nog een zeer interessante. Ook in het buitenland is de spanning in veel competities nog flink aanwezig. Om over de aanstaande Europese wedstrijden nog maar te zwijgen. Voordat we doorgaan met de returns in de Champions League van morgen, zien we vanavond een wedstrijd in de Premier League, La Liga en de Serie A. Wij bereiden je voor op de 3 wedstrijden en geven je 3 wedtips.

Leicester City - Liverpool

Waar de ene ploeg verwikkeld is in de strijd tegen degradatie, ziet de ander nog volop kansen voor het behalen van Champions League voetbal. We hoeven je niet te vertellen wie voor wat strijdt, aangezien Leicester City maar 1 van de laatste 14 duels wist te winnen. Liverpool daarentegen won de laatste 6 duels, waardoor The Reds zowaar dichtbij Manchester United en Newcastle United zijn gekomen. Hierdoor lonkt de Champions League alsnog. En dat in een seizoen dat desastreus is verlopen. Leicester staat op de 18e plek en moet absoluut punten gaan pakken. Lukt dit tegen de ploeg van Cody Gakpo?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Trent Alexander-Arnold

Al sinds jaar en dag is de Engelsman Trent Alexander-Arnold de vaste rechtsback van Liverpool. De laatste weken laat de aanvallende ingestelde verdediger regelmatig zien dat hij in staat is om voor doelgevaar te zorgen. Zo schoot hij de laatste 2 wedstrijden steeds op doel, waardoor wij vandaag opnieuw een poging van de gepolijste back verwachten. Zeker omdat we denken dat Liverpool veruit de overhand heeft. Meer dan 0,5 schoten op doel van Trent Alexander-Arnold levert je bij Circus een quotering van 4,00 op.

Sampdoria - Empoli

In de Serie A zien we de wedstrijd tussen het al gedegradeerde Sampdoria en het al veilige Empoli. Het betreft een niet al te veelzeggende wedstrijd, waarbij het vanzelfsprekend lastig is een goede voorspelling te maken. Wel is duidelijk dat Sampdoria volgend jaar in de Serie B speelt. De gevallen grootmacht wisselt hiermee stuivertje met stadsgenoot en grote rivaal Genoa. Zij promoveerde dit seizoen juist vanuit de Serie B naar de Serie A. Empoli staat 14e en is verzekerd van nog een seizoen op het hoogste niveau van Italië. De laatste 2 duels werden knap gewonnen van Bologna en Salernitana, waardoor er geen vuiltje aan de lucht is.

Minder dan 2,5 doelpunten

Wij gaan voor een wedstrijd met niet al te veel goals. Eerder dit seizoen won Empoli zeer moeizaam met 1-0 van Sampdoria, terwijl laatstgenoemde maar 2 keer scoorde in de laatste 5 Serie A duels. Als we kijken naar de uitduels van Empoli, dan valt op dat ze in de laatste 8 duels op vreemde bodem maar 5 keer scoorde. Reden genoeg om voor minder dan 3 goals te gaan in het Stadio Comunale Luigi Ferraris. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij bet365 een quotering van 1,91 op.

Check de actuele Serie A odds in onze Oddsvergelijker.

Real Betis Sevilla - Rayo Vallecano

We sluiten deze Maandag Preview af in La Liga. Vanavond speelt Real Betis Sevilla, de nummer 6 van de Spaanse competitie, in eigen huis tegen het sterk presterende Rayo Vallecano. Laatstgenoemde won onlangs knap met 2-1 van FC Barcelona, waardoor de ploeg knap in het linkerrijtje staat. Veel mensen hadden verwacht dat Real Betis Sevilla een gooi naar Champions League voetbal zou gaan doen. Toch zijn de prestaties in de tweede seizoenshelft niet direct om over naar huis te schrijven, waardoor plaatsing voor de Europa League waarschijnlijk het hoogst haalbare lijkt. Wel krijgen ze er in het geval van een nederlaag tegen Rayo een geduchte rivaal bij.

Winst Real Betis

Wij gaan voor een overwinning van thuisclub Real Betis. Dit komt niet direct door de bizar goede prestaties in eigen huis, maar vooral door de zeer matige resultaten in uitwedstrijden van tegenstander Rayo Vallecano. Ze pakten namelijk maar 1 punt uit de laatste 5 duels. Zo verloren ze twee weken geleden zeer dramatisch met 4-0 van het al gedegradeerde Elche. Eigenlijk een belachelijke uitslag, waardoor de aspiraties voor Europees voetbal even in de kast kunnen. Betis won 3 van de laatste 6 duels in het Estadio Benito Villamarin, waardoor wij het wel aandurven met een overwinning voor de Andalusiërs. Zeker omdat 2 van de laatste 3 edities werden gewonnen door de ploeg van Manuel Pellegrini. Winst voor Real Betis levert je bij Holland Casino Online een quotering van 1,95 op.

Check de actuele La Liga odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën