PSV en Ajax in de achtervolging

PSV en Ajax in de achtervolging

05-03-2023

Ben jij klaar voor opnieuw een zondag vol aantrekkelijk voetbal? Begeef je dan vanaf een uurtje of 14.30 uur op de bank en laat je verrassen door een aantal geweldige binnen-en buitenlandse wedstrijden. Zo staat er naast de wedstrijden van Ajax en PSV, de op papier grootste wedstrijd van Engeland op het programma. Het goed presterende Manchester United gaat namelijk op bezoek bij Liverpool. Verder staan er de gehele zondag met Real Betis - Real Madrid, AS Roma - Juventus en Barcelona - Valencia een aantal geweldige affiches op het schema. Wij bereiden je voor op de wedstrijden van Ajax en PSV en uiteraard de topper van het weekend in Engeland. Uiteraard voorzien van 3 wedtips.

RKC Waalwijk - PSV

We trappen af met RKC Waalwijk tegen PSV. PSV kwalificeerde zich afgelopen week voor de halve finale van het bekertoernooi. Dit betekende de 3e zege op rij voor de Eindhovenaren. De vorm lijkt hiermee enigszins teruggevonden, al moet er wel aan worden toegevoegd dat dit allemaal om thuiswedstrijden ging. En dat is precies waar het probleem van PSV niet ligt. Dit probleem zit hem namelijk in de wedstrijden op vreemde bodem. Dan is een bezoekje aan het Mandemakers Stadion in Waalwijk een lastige. RKC kent een waanzinnig seizoen en staat op een verdienstelijke 8e positie. De Waalwijkers pakten maar liefst 13 punten uit de laatste 5 thuisduels. De mannen van Ruud van Nistelrooij kunnen hun borst dus nat maken!

Asian Handicap +0,5 - RKC Waalwijk

We draaien er vandaag niet omheen en zien PSV niet winnen. Zoals gezegd is RKC al 5 thuiswedstrijden op rij ongeslagen, terwijl PSV al 4 uitwedstrijden op rij niet weet te winnen. Daarnaast kregen ze in de laatste 6 uitwedstrijden gemiddeld 2 tegendoelpunten per wedstrijd. Combineer dit met de geweldige vorm van RKC, dat vorige week met 1-4 in Heerenveen won, en wij concluderen dat RKC minimaal 1 puntje gaat pakken. Dit leidt tot een Asian Handicap +0,5 voor RKC en levert je bij LiveScore Bet een quotering van 2,90 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Ajax - NEC

Om 16.45 uur trapt Ajax af en zetten zij opnieuw de achtervolging op Feyenoord in. Net als PSV plaatste ook Ajax zich afgelopen donderdag voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Dit betekent dat de Amsterdammers nog op 2 fronten strijden. Ondanks dat het spel absoluut nog niet geweldig is, lijkt Ajax onder John Heitinga in ieder geval weer te weten wat winnen is. De onervaren trainer leidde tot nu toe 5 Eredivisie wedstrijden en won ze allemaal. NEC kent ook een prima seizoen en hoeft zich eigenlijk nu al geen zorgen meer te maken om degradatie. De Nijmegenaren staan op een knappe 9e positie en wonnen de laatste 2 wedstrijden. Zowel Excelsior als FC Volendam werd met 3-0 verslagen. Weet Ajax de 6e zege op rij te boeken? Of kan NEC stunten in de Johan Cruijff Arena?

Meer dan 3,5 doelpunten

De wedstrijden van Ajax zijn onder John Heitinga redelijk doelpuntrijk. De laatste 2 competitiewedstrijden in Amsterdam werden met 3-1 en 4-0 gewonnen, terwijl de laatste twee ontmoetingen in eigen huis tegen NEC met 5-0 werden gewonnen door Ajax. Om die reden verwachten wij dat er vandaag ook weer genoeg doelpunten gaan vallen. Ajax wil namelijk nog weleens iets weggeven, terwijl de aanvallende vorm van Ajax een flinke boost heeft gekregen sinds het vertrek van Alfred Schreuder. Wij gaan voor meer dan 3,5 doelpunten. Dit levert je bij Unibet een quotering van 2,10 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Liverpool - Manchester United

Op dit moment is heel Nederland stiekem een klein beetje fan van Manchester United. De ploeg van trainer Erik ten Hag won afgelopen week de Engelse League Cup en behaalde hiermee de eerste prijs in 6 jaar. De manier waarop de Twentse oefenmeester zich daarnaast presenteert oogst lof, aangezien hij nog exact dezelfde gozer als altijd lijkt te zijn. Vandaag staat er echter weer een enorme krachtmeting op het programma. Want ondanks dat Liverpool op een 6e positie staat, gaat het de laatste weken beter met The Reds in de Premier League. Zij vechten nog voor een plek in de Champions League, terwijl United geen punten kan mislopen met het oog op de landstitel. Wij kijken uit naar deze derby tussen misschien wel de twee meest rivaliserende ploegen van Engeland.

Doelpunt Mohamed Salah

Wij tippen je deze week om in te zetten op een doelpunt van Mohamed Salah. De Egyptische superster kent in tegenstelling tot heel Liverpool op zich een redelijk seizoen en scoort er alsnog flink op los. Zo maakte hij onder andere 3 doelpunten in zijn laatste 5 potjes Dit is niet eens een heel bijzondere statistiek en daarmee ook geen aanleiding om te verwachten dat hij vandaag weer scoort. Wat wel aanleiding geeft tot een doelpunt van de rechtsbuiten is het feit dat hij 9(!) keer scoorde in de laatste 5 Premier League ontmoetingen met Manchester United. Wat dat betreft lijkt Salah in Manchester United zijn favoriete tegenstander te hebben gevonden. Een doelpunt van Mohamed Salah levert je bij bet365 een quotering van 2,62 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën