EFL Cup wedopties

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op de EFL Cup

Ben jij dit seizoen ook weer aan het genieten van het Engelse voetbal? Tussen het geweld in de Premier League en de FA Cup wordt er jaarlijks gestreden om de League Cup oftewel de EFL Cup oftewel de Carabao Cup. In het seizoen 2022-2023 ging de titel naar het Manchester United van Erik ten Hag, waardoor The Mancunians voor het eerst in zes jaar weer eens een prijs in de lucht mochten houden. In de finale op Wembley waren The Red Devils met 2-0 te sterk voor Newcastle United.


De Engelse League Cup is typisch zo’n toernooi waar de gekste dingen gebeuren. Er doen 92 ploegen mee aan dit geweldige toernooi, waarna uiteindelijk één winnaar komt. Dit betekent dat het geregeld voorkomt dat ploegen uit de League 2 het opnemen tegen een team uit de Premier League. Dit zorgt vaak voor zeer interessante quoteringen, aangezien niet alle grote ploegen het toernooi serieus nemen. Dit maakt wedden op de League Cup uiterst interessant voor iedereen.


Tijdens het gokken op de League Cup heb jij de mogelijkheid om in te zetten op de eindwinnaar, de winnaars van alle wedstrijden of bijvoorbeeld op spelersmarkten. De keuze is reuze en zeer interessant, omdat er jaarlijks bijzonder grote verrassingen plaatsvinden. Wat dat betreft heb jij kansen genoeg de portemonnee rijkelijk te vullen. En uiteraard maak je hierbij gebruik van de Oddsvergelijker van OddsBeater.

Gokken op Teams/spelers

Zoals gezegd doen er jaarlijks 92 ploegen mee aan de Engelse League Cup. Dit gaat om alle teams uit de Premier League, Championship, League One en League Two. Het toernooi begint in augustus, waarbij er wordt gespeeld over 7 rondes. De teams die hierin vaak de finale bereiken zijn vaak de teams van grotere namen. Denk hierbij aan ploegen als Manchester United, Manchester City, Liverpool of bijvoorbeeld Chelsea. Toch kan het gek lopen, aangezien het seizoen 2012-2013 een verrassende winnaar in de vorm van Swansea City kende.


Natuurlijk kan jij voorafgaand en tijdens de Engelse League Cup weddenschappen plaatsen. Te beginnen met het voorspellen van de uiteindelijke winnaar. Door middel van een outright weddenschap kun jij voorspellen wie er in februari met de beker omhoog staat. Daarnaast kan je tijdens elke wedstrijd voorspellen of de thuis- of uitploeg wint of dat er gelijk wordt gespeeld.


Naast het wedden op de teams of de uiteindelijke winnaar, kan jij inzetten op de prestaties van spelers. Denk hierbij aan het voorspellen van doelpuntenmakers, spelers die assists leveren en het aantal schoten op doel. Het is slim om op de hoogte te zijn van alle data van spelers en goed in de gaten te houden of spelers die doorgaans een basisplek hebben, ook tijdens de League Cup in actie komen. Het wil namelijk nog weleens voorkomen dat grote spelers gespaard worden voor de competitie of de Champions League.

Wedden op de winnaar van de League Cup

De grootste vraag die elk jaar weer naar voren komt is wie de League Cup uiteindelijk gaat winnen. Jij kan dit voorafgaand of tijdens het toernooi voorspellen door het plaatsen van een outright weddenschap. De grote mate van onvoorspelbaarheid tijdens de League Cup, biedt jou de mogelijkheid te profiteren van zeer grote odds voor kleine ploegen die grote teams uit weten te schakelen. Zo zagen we onder andere dat hekkensluiter Southampton het grote Manchester City wist uit te schakelen.

Wie zijn de favorieten?

De grote favorieten voor het winnen van de Engelse League Cup zijn uiteraard de ploegen van grote naam. Niet voor niets was het Manchester United dat het toernooi dit jaar op zijn naam schreef. Naast de rode ploeg uit Manchester zijn er een aantal grote teams die elk jaar opnieuw kans maken op het winnen van het toernooi. Het team dat het toernooi, dat in 1960 voor het eerst werd gespeeld, het meeste heeft gewonnen is Liverpool. The Reds waren tot nu toe 9 keer de sterkste.


Naast Liverpool hebben ook Manchester City, Chelsea en Manchester United het toernooi vele keren gewonnen. Zo heeft Manchester United de finale inmiddels 10 keer bereikt, waarin het uiteindelijk zes keer als winnaar uit de strijd kwam. Een zeer interessante ploeg in het lijstje met all-time winnaars van de League Cup is Aston Villa. De ploeg uit Birmingham is momenteel een middenmoter in de Premier League, maar wist het toernooi maar liefst vijf keer te winnen. Een kleine kanttekening is wel dat dit voor het laatst gebeurde in het seizoen 1995-1996.


Opvallend is wel dat de winnaar van de League Cup de laatste 10 jaar altijd bestaat uit een grote ploeg. De laatste kleine ploeg die het toernooi wist te winnen was het eerder genoemde Swansea City in 2012-2013. Wat ons betreft zet je daarom altijd in op een grote ploeg als eindwinnaar.

Meer wedopties uitgelegd

Zoals gezegd, er zijn zoveel verschillende weddenschappen te vinden bij de bookmakers, maar we hebben ze nog lang niet allemaal benoemd. De meest populaire weddenschappen zijn:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Outright kampioen League Cup
  3. European en Asian Handicap
  4. Doelpuntenmaker
  5. Draw no bet


De vijf genoemde wedmarkten zijn wellicht de meest populaire wedmarkten voor het wedden op de Engelse League Cup. Er zijn echter nog veel meer andere wedmarkten die net zo aantrekkelijk zijn. Wat te denken van een dubbele kans? Hierin geef je een ploeg twee opties wat betreft het eindresultaat. Dit kan vooral interessant zijn wanneer een kleinere ploeg tegen een grote club speelt, waarbij deze grote ploeg vaak moeite heeft met uitwedstrijden.


Naast de dubbele kans is het ook interessant om in te zetten op het aantal schoten van spelers. Tegenwoordig wordt er zoveel data bijgehouden, waardoor je door goed onderzoek altijd op de hoogte bent van de statistieken van spelers. Dit geeft je de kans een goede inschatting te maken van het aantal schoten dat spelers per wedstrijd gaan lossen. Bovendien ontvang je hier vaak zeer interessante quoteringen voor. Wedden op voetbal was nog nooit zo leuk!

Beste League Cup bookmakers

Als jij besluit te gaan gokken op de League Cup, dan wil je dit uiteraard doen met hulp van de hoogste quoteringen. Helaas voor jou is er niet één overduidelijke bookmaker die er op dat vlak bovenuit springt. Het is daarom zeer verstandig om gebruik te maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Dit helpt zorgt ervoor dat jouw winsten nog net wat hoger kunnen zijn.


Met behulp van de Oddsvergelijker zoek je jouw weddenschap op en zie je snel bij welke bookmaker de odds het hoogst liggen. Op die manier speel jij altijd tegen de hoogste odds. Het zou natuurlijk doodzonde zijn als je een weddenschap bij bookmaker A wint, terwijl deze winst bij bookmaker B veel hoger zou zijn.

Veelgestelde vragen

Kan ik inzetten op de winnaar van de League Cup?

Is wedden op de League Cup veilig?

Kan ik quoteringen tussen bookmakers vergelijken?

Wat zijn Free Bets?

Kan ik een account bij meerdere bookmakers hebben?