Wedden op de FA Cup

Je hebt bekertoernooien en je hebt bekertoernooien. Er is echter maar één bekertoernooi dat er qua aanzien ver bovenuit steekt. We hebben het natuurlijk over de Engelse FA Cup. Het grootste bekertoernooi ter wereld zit jaarlijks weer vol met verrassingen, waarbij sommige ploegen zelfs liever de FA Cup winnen dan de Premier League.


Natuurlijk heb jij meer dan genoeg mogelijkheden voor wedden op de FA Cup. Hierin kan jij inzetten op winsten of nederlagen voor ploegen, terwijl er ook meer dan genoeg mogelijkheden zijn voor het wedden op spelersmarkten. Denk hierbij aan het wedden op doelpuntenmakers of het aantal schoten van spelers.


Een interessant onderdeel van de FA Cup is dat er vaak veel onvoorspelbare wedstrijden worden gespeeld. Het kan namelijk zomaar zijn dat Liverpool het opneemt tegen een ploeg uit de League 2. Opvallend is dat er elk jaar grote teams worden uitgeschakeld door de kleinste ploegen, waardoor er jaar in jaar uit voetbalsprookjes worden geschreven. Dit maakt de FA Cup zo interessant. Zeker omdat de finale op het heilige gras van Wembley wordt gespeeld.

Gokken op teams/spelers

Tijdens het gokken op de FA Cup heb jij de mogelijkheid talloze weddenschappen te plaatsen. Het in 1871 opgerichte toernooi kent inmiddels 750 deelnemers, waardoor de meest onbekende ploegen zowaar hoge ogen kunnen gooien. Het is en blijft het meest interessant om in te zetten op de grootste ploegen van het land. Denk hierbij aan teams als Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool en bijvoorbeeld Tottenham Hotspur.


Jij hebt de mogelijkheid om op alle wedstrijden in de FA Cup in te zetten. Dit kan aan het begin van elke ronde tot aan de finale. Het is hierin ook interessant om weddenschappen te plaatsen op de potentiële winnaar. Dit laatste noemt men een outright weddenschap, waarbij jij voorafgaand of tijdens het toernooi geld inzet op de ploeg die volgens jou de beker omhoog gaat houden op Wembley.


Naast het inzetten op teams, kan jij ook weddenschappen plaatsen op spelers. Zo kan jij zowel tijdens als voorafgaand aan het toernooi inzetten op de speler die volgens jou de topscorer gaat worden. Deze titel gaat veelal naar topspitsen als Harry Kane, Erling Braut Haaland of Mohamed Salah. Het is daarin slim de laatste statistieken en data in de gaten te houden, zodat jij een beter beeld hebt van de mogelijkheden.

Wedden op de winnaar van FA Cup

Het is zeer interessant om in te zetten op de winnaar van de Engelse FA Cup. Uiteindelijk is dit waar het om draait. Aangezien de grootste ploegen beschikken over de grootste kwaliteiten, zijn zij de grootste kanshebbers op de titel. Echter zijn er met grote regelmaat verrassingen te zien, waardoor de FA Cup bijzonder interessant is voor bookmakers.

Wie zijn de favorieten?

De FA Cup is het veruit het oudste voetbaltoernooi ter wereld. In 1872 was het namelijk Wanderers FC dat de FA Cup voor de eerste keer won. In de ruim 130 jaar die hierna volgden, kende dit bekertoernooi talloze verschillende winnaars. De recordkampioen in de FA Cup is Arsenal. The Gunners wonnen het toernooi in totaal 14x en kunnen zichzelf jaarlijks met recht een van de grootste kanshebbers noemen.


In het seizoen 2021-2022 ging de FA Cup naar Liverpool. De ploeg van Jürgen Klopp was na penalty’s te sterk voor Chelsea. Hierdoor was het aanvoerder Jordan Henderson die de beker voor een rood getint Wembley omhoog mocht houden. Ondanks dat er jaarlijks honderden teams meedoen aan de FA Cup, kent het toernooi toch vaak een winnaar van grote naam. Zo ging de titel in de laatste 16 jaar maar liefst 13 keer naar een van de grotere ploegen van Engeland.


Toch laat dit zien dat er altijd verrassingen plaats kunnen vinden. Zo won Portsmouth de FA Cup in 2008 en ging Wigan Athletic er in 2013 met de winst vandoor. De laatste verrassing komt uit het seizoen 2020-2021. Tijdens dit seizoen won Leicester City het meest legendarische voetbaltoernooi ter wereld.

Meer wedopties uitgelegd

Zoals gezegd, er zijn zoveel verschillende weddenschappen te vinden bij de bookmakers, maar we hebben ze nog lang niet allemaal benoemd. Vergelijkbaar met het wedden op de Premier League, zijn de meest populaire weddenschappen:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Winnaar FA Cup
  3.  Doelpuntenmaker
  4. Dubbele kans
  5.  European en Asian Handicap


Ondanks het bijzonder grote aanbod in wedmarkten, zijn de bovenstaande wedmarkten wellicht het meest interessant als we het hebben over wedden op de FA Cup. Met name de eerste markt is en blijft populair, aangezien het wedden op de winnaar of verliezer uiteindelijk is waar een voetbalwedstrijd om draait.


Echter zijn het ook de spelersmarkten die alsmaar interessanter worden. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten op het aantal schoten dat een speler lost op het doel van de tegenstander. Deze statistieken zijn tegenwoordig zeer eenvoudig te achterhalen op verschillende voetbalsites. Hierdoor kan jij binnen afzienbare tijd achterhalen of een speler juist wel of niet betrokken is bij schoten op doel.


OddsBeater biedt momenteel alle quoteringen aan voor 10 verschillende wedmarkten. In onze Oddsvergelijker kun je bovenin het menu aanvinken welke wedmarkt jij wilt zien, waarna je binnen een oogopslag ziet bij welke bookmaker jij de hoogste quoteringen vindt. Handig, he?

Beste FA Cup bookmakers

Het is niet te zeggen welke bookmaker het beste is als we het hebben over gokken op de FA Cup. Dit is simpelweg afhankelijk van de voorkeuren die jij als speler hebt. Zo heeft de ene speler zijn trouw belooft aan de opvallende kleuren van bet365, terwijl de andere speler juist kiest voor de nadruk op verantwoordelijkheid. Hierin zijn keuzes voor TOTO en Holland Casino Online juist weer logisch.


Toch gaat het er wat ons betreft voornamelijk om dat je bij de bookmaker speelt die de hoogste quoteringen aanbiedt. Want waarom zou je een weddenschap plaatsen bij bookmaker A, terwijl je bij bookmaker B meer geld kunt winnen? Het is daarom bijzonder slim om altijd gebruik te maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Met deze tool heb jij de mogelijkheid snel te achterhalen bij welke bookmaker jouw favoriete weddenschap het meeste oplevert.


Het is daarom verstandig om een account bij meerdere bookmakers aan te maken. Zo kan jij direct schakelen als de quotering bij een bookmakers als Circus het hoogste ligt. Naast het feit dat je hierdoor altijd tegen de hoogste quoteringen speelt, profiteer je ook bij elke bookmaker van een zeer aangename welkomstbonus. Een win-winsituatie dus.

Veelgestelde vragen

Kan ik live wedden op de FA Cup?

Welke bookmaker heeft de hoogste quoteringen?

Wat zijn welkomstbonussen?

Hoe oud moet ik zijn om te wedden op voetbal?

Hoe wed ik op een verantwoordelijke manier?