Twee Eredivisie wedstrijden op vrijdag

Twee Eredivisie wedstrijden op vrijdag

03-03-2023

Het weekend staat weer op het punt van beginnen en we gaan ons opmaken voor een vrijdagavond met een aantal boeiende nationale en internationale wedstrijden. Voor het eerst dit seizoen staan er op vrijdag twee wedstrijden op het programma in onze eigen Eredivisie. Hierin gaat Fortuna Sittard op bezoek bij FC Utrecht en neemt Vitesse het in eigen huis op tegen AZ Alkmaar. In de Duitse Bundesliga zien we de topper tussen Borussia Dortmund en RB Leipzig. Reden genoeg om hier weer een mooie preview aan te wijden. En uiteraard is ook deze voorbeschouwing voorzien van de nodige wedtips. Een fijn weekend alvast!

Vitesse - AZ Alkmaar

Aangezien AZ komende week een belangrijke wedstrijd in de Europa League tegen Lazio Roma speelt, is de wedstrijd tegen Vitesse enigszins vervroegd. AZ, de nummer 3 van de competitie, zal er vanavond alles aan moeten doen om in het spoor te blijven van Feyenoord en Ajax als het nog enigszins kans wil maken op een plek in de Champions League. Hiervoor moeten ze vandaag wel afrekenen met nummer 13 Vitesse. Ondanks de zeer matige rangschikking van de Arnhemmers kunnen we niet zeggen dat ze het heel slecht doen. Vorige week bood de ploeg van Phillip Cocu Ajax meer dan goed partij, terwijl er onlangs ook van FC Utrecht en SC Heerenveen werd gewonnen. Kan Vitesse uit de buurt van de degradatiezone komen? Of gaan de punten gewoon mee terug naar Alkmaar Zaanstreek?

Asian Handicap +0,5 - Vitesse

Normaal gesproken zou je zeggen dat AZ Alkmaar deze wedstrijd absoluut gaat winnen. Ware het niet dat de laatste overwinning van AZ in de GelreDome dateert uit het seizoen 2017-2018. Sindsdien boekte Vitesse constant goede resultaten tegen de Alkmaarders. Daarnaast lijkt het vizier van AZ al enigszins gericht op het treffen met de Italiaanse grootmacht in Europa. Om die reden verwachten wij dat Vitesse er deze wedstrijd minimaal een puntje uit sleept. Een Asian Handicap +0,5 voor Vitesse levert je bij Circus een quotering van 1,75 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen in onze Oddsvergelijker.

FC Utrecht - Fortuna Sittard

We gaan snel door naar wedstrijd twee in de Eredivisie op deze vrijdagavond. Hierin neemt FC Utrecht het in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. Degene die op voorhand denkt dat FC Utrecht deze wedstrijd wel even wint, komt waarschijnlijk enigszins bedrogen uit. Dit hebben we namelijk ook met z’n allen gedacht toen Spakenburg afgelopen dinsdag de Galgenwaard betrad. De amateurs gingen er echter vandoor met een 1-4 overwinning, waardoor de Domstedelingen het eigen stadion met het schaamrood op de kaken verlieten. Wij zijn zeer benieuwd hoe FC Utrecht zich gaat herpakken? De 5e positie ligt namelijk op de loer.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Victor Jensen

FC Utrecht heeft zoals je mag verwachten iets goed te maken. Vorige week speelde de ploeg van Silberbauer juist nog zo goed toen zij Sparta op het Kasteel met 0-3 versloegen. De grote man tijdens die wedstrijd was de oud-Ajacied Victor Jensen. De Deen scoorde en liet zien dat hij een absolute aanwinst voor FC Utrecht is. Het is namelijk toch knap om jezelf in 20 minuten te laten gelden met 3 doelpogingen. Ook tegen Spakenburg schoot hij veel richting doel, waarvan drie ballen tussen de palen. Wij denken dat hij tegen Fortuna Sittard ook minimaal 1 keer op doel gaat schieten. Meer dan 0,5 schoten op doel van Victor Jensen levert je bij Jack's een quotering van 2,35 op.

Borussia Dortmund - RB Leipzig

We sluiten deze Preview af met de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en RB Leipzig. Het betreft de gedeelde nummer 1 tegen de nummer 4 van de Duitse Bundesliga, waardoor we op voorhand mogen spreken van een zeer interessant affiche. Dortmund ondergaat een geweldige fase en wist de laatste 9 officiële wedstrijden te winnen. RB Leipzig kende een klein dipje, maar weet de laatste 2 wedstrijden weer wat winnen is. Bovendien speelden zij vorige week knap met 1-1 gelijk tegen Manchester City in de Champions League. Gaat Borussia Dortmund na vanavond weer alleen aan kop? Of geven ze Bayern München de kans om uit te lopen?

Meer dan 3,5 doelpunten

Als er één ding is dat opvalt aan de wedstrijden van Borussia Dortmund, dan is het wel dat ze veel scoren. Zeker in eigen stadion. Zo vielen er in de laatste 6 wedstrijden maar liefst 28 doelpunten. Dit leidt tot een gemiddelde van 4,67 doelpunten per wedstrijd. In de laatste 6 onderlinge duels tussen beide teams vielen er in totaal 25 doelpunten. Dit leidt tot een gemiddelde van 4,17. Om die reden gaan wij vandaag opnieuw voor een doelpuntrijke wedstrijd met meer dan 3,5 doelpunten. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,63 op.

Check de actuele Bundesliga quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën