Wie gaan er naar de kwartfinales?

Wie gaan er naar de kwartfinales?

07-03-2023

Deze woensdag staat puur en alleen in het teken van Champions League voetbal. We zien de terugwedstrijden tussen Bayern München en Paris-SG en die tussen Tottenham Hotspur en AC Milan. Vooral de eerste wedstrijd van deze avond is er eentje om de vingers bij af te likken. In februari lieten de Duitsers namelijk zien dat zij nog net even een maatje te groot waren voor de Franse kampioen. Echter beschikken zij met Messi en Mbappe over de beste spelers van de wereld, waardoor je ze absoluut niet uit kunt sluiten. In Londen gaat Tottenham proberen de 1-0 verloren wedstrijd in San Siro ongedaan te maken. Dit zorgt ervoor dat we twee wedstrijden hebben, waarin nog meer dan genoeg kan gebeuren. Wij hebben er zin in!

Bayern München - PSG 

We beginnen deze CL Preview uiteraard met de wedstrijd tussen Bayern München en Paris-SG. Dit gaat om de nummer 1 van Duitsland en Frankrijk, waarbij we je niet hoeven te vertellen dat het gaat om twee absolute kanshebbers voor de uitzege. Toch vielen de Fransen een paar weken geleden erg tegen. Daarnaast laten ze in Frankrijk ook met grote regelmaat punten liggen, waardoor trainer Gaultier alweer een tijdje onder druk staat. Bayern lijkt zich na een dip weer te hebben hervonden en won afgelopen weekend, mede door een doelpunt van Matthijs de Ligt, met 2-1 van VFB Stuttgart. Kan Paris-SG de 1-0 nederlaag van Parijs ongedaan maken in München? 

Minder dan 3,5 doelpunten 

Wij verwachten vanavond een mooie wedstrijd, waarin Bayern München vanzelfsprekend gaat proberen zo weinig mogelijk weg te geven. De Duitsers verdedigen een 1-0 voorsprong en zullen er alles aan doen om Mbappe en co van scoren af te houden. Om die reden gaan wij opnieuw voor een wedstrijd die niet bol staat van de doelpunten. Hierin is volgens ons minder dan 3,5 doelpunten een geschikte lijn. Paris-SG kwam in de 5 CL wedstrijden niet verder dan 3 goals per wedstrijd, terwijl dit voor Bayern ook alweer 4 potjes geleden is. Minder dan 3,5 doelpunten levert je bij bet365 een quotering van 1,73 op. 

Check de actuele Champions League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Kingsley Coman

In de heenwedstrijd tipten wij meer dan 0,5 schoten op doel van Kingsley Coman. De rappe Fransman van Bayern München kent een geweldig seizoen en heeft steevast een basisplaats onder Nagelsmann. Hij scoorde tegen de Parijzenaren en liet zich in de wedstrijd voor en na de heenwedstrijd bijna elke keer zien met minimaal 1 schot op doel. Om die reden geven wij deze tip vandaag opnieuw. Want waarom zou je geen gebruik maken van tips die in het verleden een glimlach op ons gezicht toverden? Meer dan 0,5 schoten op doel van Kingsley Coman levert je bij Jack’s een quotering van 1,72 op.

Tottenham Hotspur - AC Milan 

De tweede wedstrijd van vandaag gaat tussen het Tottenham Hotspur van de Italiaan Antonio Conte en AC Milan, de ploeg die momenteel op de 5e positie in de Serie A staat. Afgelopen weekend werd met 2-1 verloren van Fiorentina, waardoor zelfs de Champions League plekken enigszins uit beeld raken. Tottenham, de thuisploeg van vanavond, verloor afgelopen weekend met 1-0 van Wolverhampton Wanderers, waardoor ook zij moeten uitkijken niet buiten de top-4 te belanden. Met de vorm is het sowieso niet best, aangezien ze een week eerder met 1-0 verloren van Sheffield United (Championship) en hierdoor zijn uitgeschakeld in de FA Cup. Kunnen de Engelsen de 1-0 nederlaag van een paar weken terug goedmaken? 

Minder dan 2,5 doelpunten 

Wij gaan vandaag voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit is een resultaat dat voorkwam in 5 van de laatste 5 wedstrijden van de Spurs. Voor AC Milan geldt dezelfde lijn voor 5 van de laatste 6 wedstrijden. Wat dat betreft lijkt het erop dat beide ploegen het achterin prima op orde hebben. Echter wil het voorin maar mondjesmaat lukken en wordt er simpelweg te weinig gescoord. Daarom is de lijn minder dan 2,5 doelpunten voor ons het meest geschikt. Net als in de heenwedstrijd. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,86 op.  

Check de actuele Champions League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

​Minder dan 0,5 doelpunten 1e helft - Tottenham Hotspur

Wij gaan vandaag voor een wedmarkt die we niet al te gek vaak behandelen. We hebben de statistieken van Tottenham Hotspur er eens even bij gepakt en zien dat Tottenham opvallend vaak niet tot scoren weet te komen in de eerste helft. De laatste 5 wedstrijden wist Tottenham Hotspur namelijk niet 1 x voor rust te scoren. Wat betreft de Champions League kwam Tottenham dit seizoen pas in 1 van de 7 gespeelde potjes al tot scoren in de eerste helft. Toeval of niet, AC Milan behield in de eerste helft van de laatste 5 wedstrijden de ‘0’. Minder dan 0,5 doelpunten in de 1e helft voor Tottenham Hotspur levert je bij Jack’s een quotering van 1,95 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën