Willem II en NAC zijn de favorieten

Willem II en NAC zijn de favorieten

23-05-2023

Vandaag staat voor een groot deel in het teken van de play-offs voor een felbegeerde plek in de Eredivisie voor het seizoen 2023-2024. Het is de beurt aan VVV-Venlo dat het in De Koel opneemt tegen Willem II, terwijl de toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion reikhalzend zullen uitkijken naar NAC Breda - MVV Maastricht. Deze ploegen kijken alweer jaren uit naar de terugkeer in de Eredivisie, waardoor alle ploegen tot op het bot gemotiveerd zullen zijn. Naast deze twee interessante potjes pakken we een wedstrijdje uit La Liga: Real Valladolid - FC Barcelona. Ben jij klaar voor 3 nieuwe wedtips?

VVV-Venlo - Willem II

We trappen af met VVV-Venlo en Willem II. De nummer 7 en 4 van het reguliere Keuken Kampioen Divisie seizoen beginnen vandaag aan de nacompetitie campagne in een van de meest bijzondere stadions van Nederland. De route van de kleedkamers naar het veld mag inmiddels legendarisch worden genoemd. VVV-Venlo kende een wisselvallig seizoen en wist zich ternauwernood te plaatsen voor de play-offs. Willem II kende daarentegen een fantastische 2e seizoenshelft, waardoor de Tilburgers direct tot favoriet zijn gebombardeerd. Niet gek als je al 10 wedstrijden op rij ongeslagen bent. Lukt het de Limburgers om de Brabanders te verslaan in deze spannende heenwedstrijd?

Beide teams scoren - JA

Wij verwachten dat beide ploegen vandaag op het scorebord komen te staan. In eerste instantie ligt dit aan de prestaties van VVV-Venlo. Trainer Rick Kruijs van VVV zag in 4 van zijn laatste 5 thuisduels dat beide ploegen minimaal 1 keer op het scorebord verschenen. Wij hebben daarnaast het idee dat beide ploegen vanavond zeer aan elkaar gewaagd zijn en dat er niet direct een duidelijke favoriet is. Zo was ook de laatste ontmoeting zeer spannend te noemen, gezien de 2-1 overwinning voor Willem II. Bovendien eindigde de laatste 5 ontmoetingen 4 keer in een resultaat met goals van beide teams. Beide teams scoren - JA levert je bij Holland Casino een quotering van 1,73 op.

Check de actuele Eredivisie Play-offs odds nu in onze Oddsvergelijker.

NAC Breda - MVV Maastricht

De tweede wedstrijd van vanavond gaat tussen NAC Breda en MVV Maastricht. Opnieuw een treffen tussen een Brabantse en Limburgse club. NAC Breda kende een geweldige opmars onder leiding van de Duitse trainer Peter Hyballa, waardoor de Bredanaars op een knappe 6e positie eindigden. Deze plek op de ranglijst hadden maar weinig mensen voorspeld, aangezien de eerste seizoenshelft lange tijd dramatisch verliep. MVV Maastricht startte het seizoen overtuigend, maar kon Heracles Almelo en PEC Zwolle helaas voor hen niet bijbenen. Hierdoor eindigde de ploeg uit Maastricht op de 5e plek met evenveel punten als de tegenstander van vanavond. Frappant genoeg behaalde beide teams ook hetzelfde doelsaldo.

Meer dan 3,5 doelpunten

ij hebben zin in deze wedstrijd en hebben besloten er eens goed voor te gaan zitten. We zien namelijk dat wedstrijden van NAC Breda vaak zeer doelpuntrijk zijn. Om over de meest recente uitslagen van de onderlinge ontmoetingen nog maar te zwijgen. In de laatste 6 wedstrijden werd namelijk 22 keer gescoord. Dit is een gemiddelde van 3,67. Wij denken dat beide ploegen er vanavond opnieuw een feestje van gaan maken. Net als in de 4-1 overwinning van NAC op MVV van afgelopen maart. Meer dan 3,5 doelpunten tijdens NAC Breda - MVV Maastricht levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,30 op.

Check de actuele Eredivisie Play-off odds in onze Oddsvergelijker.

Real Valladolid - FC Barcelona

FC Barcelona vierde vorige week het kampioenschap door met 2-4 van Espanyol te winnen. De mannen van Xavi konden niet meer stuk, nadat ze dit jaar tegen ieders verrassing zoveel sterker waren dan de rest. Waarschijnlijk is er veel gefeest in Catalonië, aangezien Real Sociedad afgelopen zaterdag met 1-2 te sterk was in het Spotify Camp Nou. Ondanks het feit dat er weinig meer op het spel stond voor Barça, blijft een nederlaag in eigen huis pijnlijk. Voor Real Valladolid is dit laatste niets nieuws. De laatste 5 wedstrijden werden allemaal verloren, waardoor de ploeg op een zeer gevaarlijke 18e positie staat. Er moeten vandaag punten worden gepakt tegen de landskampioen, aangezien degradatie naar de Segunda Division op de loer ligt.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Robert Lewandowski

Als we kijken naar de huidige topscorerslijst in Spanje, dan zien we dat deze titel hoogstwaarschijnlijk naar de Pool Robert Lewandowski gaat. Na jarenlang dé scherpschutter in de Bundesliga te zijn geweest, flikt de vedette het nu dus ook in Spanje. Aangezien hij niets aan het toeval wil overlaten en Karim Benzema voor wil blijven, verwachten wij dat hij ook vanavond gaat vlammen. De laatste weken is de aanvaller aardig op dreef en maakt hij het ene na het andere doelpunt. Wij kiezen deze week niet voor een doelpunt van Lewandowski, maar voor minimaal 2 schoten op doel. Meer dan 1,5 schoten op doel van Robert Lewandowski levert je bij Unibet een quotering van 1,96 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën