AZ moet winnen van West Ham

AZ moet winnen van West Ham

18-05-2023

Vandaag strijdt AZ voor de laatste kans in de UEFA Conference League. In eigen stadion gaan de Noord-Hollanders proberen de 2-1 nederlaag van vorige week tegen West Ham United goed te maken. Geen onmogelijke klus, aangezien we vorige week al hebben gezien dat er absoluut kansen liggen. In de Europa League is de meest interessante wedstrijd van de dag waarschijnlijk die tussen Sevilla en Juventus. We sluiten deze Preview vervolgens af met een wedstrijd in de Premier League. Hier spelen Newcastle United en Brighton Hove & Albion een inhaalwedstrijd met grote belangen. Wij bereiden je voor op de 3 wedstrijden en geven je 3 wedtips.

AZ Alkmaar - West Ham United

In de halve finale van de Conference League speelt AZ vanavond in het eigen AFAS Stadion tegen West Ham United, de nummer 15 van de Premier League. Vorige week in Engeland kwamen de Nederlanders op voorsprong door een doelpunt van Tijjani Reijnders. Door doelpunten van Benrahma en Antonio wisten The Hammers alsnog te winnen, waarbij we de fluitconcerten van de Engelse fans tijdens de wedstrijd absoluut niet moeten negeren. Dit laat zien dat AZ absoluut kansen heeft. Zeker gezien de eerdere resultaten in thuiswedstrijden in Europa van dit seizoen. Alle 8 (!) wedstrijden in eigen stadion werden gewonnen.

Meer dan 2,5 doelpunten

Wij verwachten vanavond een mooie wedstrijd met een flink aantal doelpunten. Dit is een lijn die in de laatste 4 duels van West Ham United 3 keer werd behaald. Als we kijken naar de laatste 7 thuisduels van AZ Alkmaar in de Conference League, dan zien we dat er in 6 van de laatste 7 duels meer dan 2 keer werd gescoord. Omdat we een verlenging tevens niet uitsluiten, gaan wij voor een wedstrijd met meer dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,95 op.

Check de actuele Conference League odds in onze Oddsvergelijker.

Sevilla - Juventus

Europa League gigant Sevilla lijkt op het juiste moment in vorm te zijn. De ploeg die het toernooi al vele malen won leek een rampzalig seizoen tegemoet te gaan. Echter gaat het de laatste weken erg voor de wind in Europa en in La Liga. Van de laatste 11 duels werd er maar eentje verloren, waardoor het alsnog een redelijk seizoen kan worden voor de Andalusiërs. Juventus kent een vreemd seizoen gezien het gesjoemel met de punten, maar staat toch in de halve finale van de Europa League en op een 2e plek in de Serie A. Vorige week kwam Juventus in de allerlaatste minuut op gelijke hoogte, waardoor men met een 1-1 gelijkspel richting Spanje afreist. Doet Sevilla het opnieuw en bereiken ze de finale?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Lucas Ocampos

Vorige week tipte we meer dan 0,5 schoten op doel van Lucas Ocampos. Gelukkig voor de portemonnee was dit binnen 20 minuten al lang en breed bewerkstelligd. De bedrijvige aanvaller met rugnummer 55 verkeert in bloedvorm en laat wekelijks zien dat hij wel degelijk een goede voetballer is. Wij denken dat Sevilla ook in het eigen Sanchez Pizjuan met de nodige aanvallende intenties gaat beginnen. Met opnieuw een gevaarlijke Lucas Ocampos op de flanken. Met minimaal 1 schot op doel als gevolg. Meer dan 0,5 schoten op doel levert je bij Circus een quotering van 1,70 op.

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker.

Newcastle United - Brighton Hove & Albion

In de Premier League speelt nummer 3 Newcastle United vandaag een thuiswedstrijd tegen nummer 6 Brighton Hove & Albion. Het betreft een inhaalwedstrijd, waardoor we na afloop van deze wedstrijd een beter beeld hebben van de positie van beide teams. Voor thuisploeg Newcastle geldt dat er een overwinning nodig is om Champions League voetbal te halen. Liverpool is de laatste weken bijzonder dichtbij gekomen, waardoor The Magpies plots moeten vrezen. Zeker als er punten worden verspeeld tegen laagvliegers als Leeds United. Brighton kent een ongelooflijk seizoen en kan met recht een reuzendoder worden genoemd. Zo versloegen The Seagulls nummer 2 Arsenal afgelopen weekend met 0-3 in het Emirates Stadium. Maakt Newcastle het nog spannend? Of winnen ze zoals zo vaak in eigen stadion?

Doelpunt Callum Wilson

Een van de sterkhouders van Newcastle is aanvaller Callum Wilson. De oud-aanvaller van AFC Bournemouth zit er de laatste weken lekker in en wist 7 keer te scoren in zijn laatste 5 Premier League duels. Een zeer knappe prestatie die zijn totaal inmiddels op 17 treffers zet. Hierdoor lijkt de Engelsman zijn belofte eindelijk in te lossen, waardoor de grotere clubs ongetwijfeld met interesse toekijken. Wij denken dat we vanavond meerdere doelpunten gaan zien, waaronder een treffer van Wilson. Een doelpunt van Callum Wilson levert je bij bet365 een quotering van 2,30 op.

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën