AZ tegen West Ham United

AZ tegen West Ham United

11-05-2023

Zet AZ vandaag een goed resultaat neer in de halve finale van de Conference League? Dan dienen ze af te moeten rekenen met West Ham United. Nederlands enige overgebleven ploeg speelt een lastige wedstrijd in Londen, waarbij zomaar een eerste stap richting de finale kan worden gezet. In de Europa League spelen Juventus en Sevilla tegen elkaar, terwijl AS Roma in het eigen Stadio Olimpico gaat proberen om afstand te nemen van Bayer Leverkusen. Wij bereiden je voor op de 3 genoemde wedstrijden en geven je drie mooie wedtips.

West Ham United - AZ Alkmaar

De nummer 4 van de Eredivisie op bezoek bij de nummer 15 van de Premier League. Op het eerste oog een wedstrijd tussen die ploegen die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Zeker omdat Nederlandse ploegen het doorgaans goed doen tegen ploegen uit het land aan de andere kant van de Noordzee. Beide ploegen kennen een zeer succesvol Europees seizoen, waarbij er ongetwijfeld wordt gerealiseerd dat een halve finale niets zegt zodra de finale niet wordt behaald. Lukt het AZ om een goed resultaat te boeken net zoals tijdens de heenwedstrijd tegen Lazio Roma in de achtste finale?

Beide teams scoren - JA

Wij gaan vanavond voor beide teams die op het scorebord komen te staan. West Ham United kreeg in de 6 Europese thuiswedstrijden van dit seizoen 4 keer minimaal 1 tegendoelpunt te verwerken. AZ liet onder andere tegen Lazio Roma zien ook doelpunten tegen de grotere teams te kunnen maken. Daarnaast scoorden de Noord-Hollanders dit seizoen ook op bezoek bij Tuzla City, Dundee United, Dnipro -1, Vaduz. Geen hoogvliegers, maar toch is het een bijzonder fenomeen wanneer Nederlandse ploegen Engelse teams treffen. Beide teams scoren levert je bij Circus een quotering van 2,03 op.

Check de actuele Conference League odds in onze Oddsvergelijker.

Juventus - Sevilla

Zoals je de afgelopen weken ongetwijfeld al eens hebt gehoord, zit het Italiaanse voetbal er lekker in. Met maar liefst 5 ploegen in de halve finales van de grootste Europese clubtoernooien valt dit simpelweg niet te ontkennen. Juventus is een van die 5 ploegen en neemt het vanavond in eigen huis op tegen Sevilla, recordhouder als het gaat om eindwinnaar in de Europa League. Na een zeer matige reeks weet Juventus de laatste weken weer wat winnen is. Zo werd Atalanta Bergamo afgelopen weekend met 0-2 afgedroogd. Ook Sevilla zit er lekker in. In La Liga is de stijgende lijn al een tijdje bezig, terwijl Sevilla in de Europa League telkens en opnieuw een klasse apart is. Weten ze ook Juventus te verslaan?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Lucas Ocampos

Opvallend genoeg is het de oud-Ajax speler Lucas Ocampos die bijzonder goed in vorm is bij Sevilla. De temperamentvolle buitenspeler scoorde 2 keer in zijn laatste 3 duels. Tevens loste hij in elk van deze laatste 3 duels minimaal 1 schot op doel. Reden genoeg voor ons om vol te gaan voor een nieuw schot op doel van de Argentijn. Meer dan 0,5 schoten op doel van Lucas Ocampos levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,35 op.

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker.

AS Roma - Bayer Leverkusen

Het had een paar minuten gescheeld of Feyenoord stond vanavond in de halve finale van de Europa League. Het was echter het AS Roma van José Mourinho dat aan het langste eind trok. Hierdoor zitten de Italianen bij de laatste 4, waarin ze het opnemen tegen het Duitse Bayer Leverkusen. Leverkusen rekende in de vorige ronde af met het Belgische Union-St Gillis en staat momenteel 6e in de Bundesliga. Alle inwoners van Leverkusen zijn het erover eens dat dit niet voldoende is. Toch kan een finaleplek in de Europa League voor talloze Duitsers met een glimlach zorgen. Maar dan kennen ze die Portugese draak van een Mourinho nog niet.

Meer dan 2,5 doelpunten

Normaal gesproken verwacht je bij een wedstrijd van een Italiaanse ploeg niet al te veel goals. Toch 4 van de 6 thuisduels van AS Roma in de Europa League minimaal 3 goals. Wedstrijden van Bayer Leverkusen bevatten echter nog meer goals. In de laatste 4 uitduels van de Duitsers in de Europa League vielen telkens meer dan 2 doelpunten. Sterker nog, het gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd ligt de laatste 4 duels op 4,25. Daarom gaan wij vol overtuiging voor een wedstrijd met opnieuw minimaal 3 treffers. Meer dan 2,5 doelpunten levert je bij bet365 een quotering van 2,30 op.

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën