FC Barcelona tegen Betis Sevilla

FC Barcelona tegen Betis Sevilla

28-04-2023

We zitten een dag voor de Nederlandse bekerfinale, de wedstrijd waar Nederland deze week het meest naar uitkijkt. Voordat de laatste wedstrijd van het TOTO KNVB Beker toernooi wordt gespeeld, worden er vandaag in het buitenland gelukkig nog een paar mooie potten afgewerkt. We beginnen in deKeuken Kampioen Divisie waar we NAC Breda tegen Roda JC op het programma zien staan. Daarna gaan we snel door naar het FC Barcelona van Frenkie de Jong. Samen met zijn ploegmakkers neemt hij het in eigen huis op tegen Real Betis Sevilla. In Engeland zien we het sterke Brighton Hove & Albion de strijd om Europees voetbal voortzetten tegen Wolverhampton Wanderers. We bereiden je voor op de wedstrijden en voorzien jou van 3 uitgebreid onderzochte wedtips!

NAC Breda - Roda JC Kerkrade 

Er zijn talloze jaren geweest waarin NAC Breda tegen Roda JC een wedstrijd in de Eredivisie omvatte. Inmiddels spelen beide ploegen alweer een tijdje in de Keuken Kampioen Divisie, waarin Roda JC lange tijd een goed seizoen kende. Inmiddels zijn de Kerkraders afgezakt naar een teleurstellende 13e plek. Op zich niet gek als je maar 2 van de laatste 13 wedstrijden hebt gewonnen. NAC Breda begon de competitie juist zwak, maar kende een flinke opleving na de aanstelling van Peter Hyballa. De Duitse trainer, wiens contract inmiddels verlengd is, lijkt met zijn club mee te gaan doen in de play-offs, waardoor de Brabanders volgend seizoen zomaar in de Eredivisie kunnen spelen.  

Doelpunt Elias Mar Omarsson 

Wij gaan vanavond voor een goal van Elias Mar Omarsson, de IJslandse spits van de Bredanaren. De goaltjesdief scoorde de laatste weken volop, een prestatie die leidde tot 7 goals in zijn laatste 7 duels. Hierin valt ook op dat hij trefzeker was in 3 van de laatste 4 duels in eigen huis. Aangezien wij denken dat NAC Breda gaat winnen omdat er voor tegenstander Roda JC niets meer op het spel staat, gaan wij voor minimaal 1 doelpunt van Omarsson. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,28 op. 

FC Barcelona - Real Betis Sevilla 

Velen onder ons hadden niet verwacht dat FC Barcelona er momenteel zo goed voor zou staan als nu. De Spaanse landstitel is binnen handbereik, waardoor er na jaren weer eens goede prestaties worden geleverd in het Spotify Camp Nou. De volgende stap richting het kampioenschap wordt genomen tegen Real Betis Sevilla, de nummer 5 van La Liga. Los Verdiblancos vechten voor Champions League voetbal, waarin het een taaie opponent kent in Real Sociedad. Afgelopen dinsdag speelden beide ploegen tegen elkaar, waarin de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. Een gemiste kans voor de Andalusiërs. Zet FC Barcelona de volgende reuzenstap richting de titel? Of zorgt Betis voor een stuntje? 

Minder dan 2,5 doelpunten 

Wedstrijden van FC Barcelona zijn, in tegenstelling tot de jaren van het tiki-taka, weinig spectaculair. De meeste wedstrijden worden minimaal gewonnen, waarin vooral het aantal tegendoelpunten in positieve zin opvalt. Real Betis speelde dit seizoen ook talloze wedstrijden waarin het aantal van 2 goals niet eens werd gehaald. Wij denken dat FC Barcelona de boel ook vanavond achterin aardig dicht gaat houden, terwijl het zelf wellicht een doelpunt meepikt. Dit leidt tot minder dan 2,5 doelpunten, een lijn die in 7 van de laatste 10 thuiswedstrijden winnend was. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Unibet een quotering van 2,23 op.  

Check de actuele La Liga quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Brighton Hove & Albion - Wolverhampton Wanderers

Voor het absolute spektakel in de Premier League moeten we nog een nachtje wachten. Daarom zien we vandaag voornamelijk een paar subtoppers in actie. De term subtopper kan de laatste jaren goed worden gebruikt voor Brighton Hove & Albion. De ploeg van de momenteel geblesseerde Joël Veltman staat keurig in het linkerrijtje en heeft plaatsing voor Europees voetbal helemaal in eigen handen. Tegenstander Wolverhampton Wanderers, dat vooral bestaat uit Portugese spelers, heeft zich na een zeer moeizame periode inmiddels veilig gespeeld. Hierdoor lijken The Wolves veilig in de middenmoot te gaan eindigen. Voldoet Brighton aan de verwachtingen en verslaan zij Wolverhampton Wanderers? 

Beide teams scoren – JA 

Wij gaan vanavond voor een wedstrijd waarin beide ploegen scoren. Wolverhampton presteerde het om in 8 van de laatste 9 duels op vreemde bodem minimaal 1 keer te scoren. Ondanks dat deze wedstrijd zelden tot overwinning leidden, toont het dat The Wolves altijd strijdvaardig zijn. Een doelpunt voor Brighton lijkt ons logisch, waardoor wij kiezen voor een wedstrijd met beide teams die scoren. Zeker omdat de odds lekker hoog liggen. Brighton Hove & Albion en Wolverhampton Wanderers die beiden scoren levert je bij Jack’s een quotering van 1,95 op.  

Check de actuele Premier League quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën