Feyenoord tegen Shakhtar in Polen

Feyenoord tegen Shakhtar in Polen

09-03-2023

We gaan ons opmaken voor een avondje Europa League. Hierin zijn voor de Nederlanders de meeste ogen gericht op de wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk en Feyenoord. De Rotterdammers beginnen aan een wedstrijd tegen de Oekraïners, terwijl de wedstrijd vanwege de oorlog in Polen wordt gespeeld. Kan Feyenoord net als AZ een goede uitgangspositie creëren? Naast de wedstrijd van Feyenoord staan er gelukkig nog meer interessante potjes op het schema. Wij hebben de twee meest interessante potjes gekozen: Manchester United - Real Betis Sevilla en Sporting Lissabon - Arsenal. Uiteraard zijn alle 3 de wedstrijden voorzien van een wedtip.

Pak €250 cash met een inzet van €3

Feyenoord moet flink aan de bak vanavond, maar de Nederlandse bookmakers maken het nog iets spannender voor je. Bij Jack's krijg je namelijk 100x je inzet als Feyenoord minimaal één doelpunt maakt! Niet gek toch?! Circus heeft ook een promotie op de wedstrijd van Feyenoord, namelijk als beide teams vanavond scoren krijg je 50x je inzet. Let wel, deze promoties zijn alleen beschikbaar voor nieuwe spelers. 

Check het volledige overzicht en alle aanbiedingen in dit artikel en profiteer mee!

Shakhtar Donetsk - Feyenoord

Na een zeer knappe en spannende groepsfase zit het Feyenoord van Arne Slot nog steeds in de Europa League. Hierin zijn ze gekoppeld aan het Oekraïense Shakhtar Donetsk, de ploeg die momenteel tweede in Oekraïne staat. Zij schakelden onlangs het sterk geachte Stade Rennes uit, waardoor zij de tussenronde knap overleefden. Feyenoord gaat zoals bekend aan kop in de Eredivisie en wist dit jaar onder andere ploegen als Lazio Roma en Sturm Graz te verslaan. Kan Feyenoord vanavond winnen in Polen en een zeer goed resultaat meenemen naar Rotterdam? Wij hopen van wel!

Meer dan 2,5 doelpunten

Als we de Europese wedstrijden van beide ploegen eens onder de loep nemen, dan zien we dat er vaak meer dan genoeg doelpunten vallen bij beide ploegen. Zo vielen er in 80% van de laatste 10 Europese wedstrijden van Shakhtar meer dan 2 doelpunten. Voor Feyenoord geldt dat voor 67% van de laatste zes Europese duels. Daarom verwachten wij dat er vandaag minimaal 3 goals gaan vallen. Meer dan 2,5 doelpunten levert je bij Jack's een quotering van 1,90 op.

Check de actuele Europa League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Manchester United - Real Betis Sevilla

We gaan door naar een andere prachtige pot in de achtste finale van de Europa League. Hierin neemt het Manchester United van Erik ten Hag het op tegen Real Betis Sevilla, de huidige nummer 5 van La Liga. Manchester United kreeg een bizar harde klap te verwerken tijdens de 7-0 nederlaag tegen Liverpool. Dit was de grootste nederlaag ooit, waarbij The Red Devils Anfield met het schaamrood op de kaken verlieten. De kritiek was hevig en de Engelsen stonden direct weer met beide benen op de grond na een zeer succesvolle periode. Real Betis presteert keurig in Spanje en speelde afgelopen zondag nog knap 0-0 tegen Real Madrid. Mede hierdoor pakten de Andalusiërs 10 punten uit de laatste 4 duels in de Spaanse competitie.

Beide teams scoren - JA

De nederlaag tegen Liverpool was een grote verrassing. De resultaten waren meer dan prima, de League Cup werd gewonnen en FC Barcelona werd uitgeschakeld in de Europa League. De doelpunten vlogen er in als warme broodjes. Dit laatste geldt overigens ook voor de Spaanse tegenstander van vanavond. Zij wonnen hun laatste 2 duels met 3-2 van Almeria en Elche, iets wat volgens ons laat zien dat het aanvallend goed zit. Echter valt ook op dat ze ook tegen laagvliegers nog weleens tegendoelpunten krijgen. Om deze reden verwachten wij dat Manchester United en Real Betis allebei tot scoren gaan komen in het Theatre of Dreams. Beide teams scoren - JA levert je bij Unibet een quotering van 2,02 op.

Check de actuele Europa League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Sporting - Arsenal

We sluiten deze Europa League Preview af met de wedstrijd tussen het Portugese Sporting en Arsenal, de koploper van de Premier League. Sporting Lissabon kent een zeer matig seizoen. Ze werden uitgeschakeld in de minst goede poule in de Champions League en staan momenteel op een zeer teleurstellende 4e positie in de Primeira Liga. Gelukkig voor hen zijn de meest recente uitslagen weer goed. De 4-1 overwinning op FC Midtjylland over twee wedstrijden is hier een goed voorbeeld van. Wij zijn zeer benieuwd naar de intenties van Arsenal vandaag, aangezien The Gunners waarschijnlijk alle krachten voor de Premier League willen sparen. Ze staan hierin nog 5 punten los op Manchester City, waardoor een ongelooflijk kampioenschap van de Londenaren nog steeds goed mogelijk is.

Minder dan 2,5 doelpunten

Wij gaan vandaag voor minder dan 2,5 doelpunten. Dit zeggen wij omdat Arsenal het bijzonder rustig aan doet in de Europa League. Zo vielen er maar 5 doelpunten in de laatste 4 duels van The Gunners in de Europa League. Ook in de meest recente thuiswedstrijden van Sporting Lissabon vielen er nu niet bepaald veel doelpunten. Om die reden verwachten wij dat er vanavond maximaal 2 goals gaan vallen. Ook omdat het om de eerste wedstrijd van het tweeluik gaat, waarin beide ploegen wellicht enigszins terughoudend zullen spelen. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Holland Casino een quotering van 1,77 op.

Check de actuele Europa League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën