Lazio tegen AZ in de Conference League

Lazio tegen AZ in de Conference League

07-03-2023

We hebben er even 2 weken op moeten wachten, maar vandaag wordt er weer gespeeld in Europa. De eerste returns van de achtste finale in de Champions League staan op het programma. Hierin zien we Benfica dat Club Brugge ontvangt, terwijl Borussia Dortmund een 1-0 voorsprong in Londen verdedigt tegen Chelsea. Het mag dan vreemd zijn op dinsdag, er wordt ook in de UEFA Conference League gevoetbald. Daarin is het namelijk AZ dat het vanavond opneemt tegen Lazio Roma. Wij bereiden je voor op deze 3 wedstrijden en geven je, zoals je van ons gewend bent, drie wedtips. Zo heb jij weer redenen genoeg om jouw wedstrookjes te vullen!

Chelsea - Borussia Dortmund

De wedstrijd met de grootste allure van deze avond is ongetwijfeld die tussen Chelsea en Borussia Dortmund. We hebben het over twee ploegen die in de afgelopen eeuw de finale van de Champions League behaalden. Vorige week deed Borussia Dortmund wat zij het hele jaar 2023 al doen, winnen. In Duitsland werd het geplaagde Chelsea met 1-0 verslagen, waardoor de medekoploper van de Bundesliga er bijzonder goed voor staat. Chelsea kent zoals bekend een dramatisch seizoen, maar wist afgelopen weekend eindelijk weer eens te winnen. In eigen huis werd Leeds United met 1-0 verslagen door een doelpunt van Fofana. Kan de nummer 10 van de Premier League een rondje verder stoten in het miljardenbal? Dan moeten ze af zien te rekenen met de ploeg die al 10 wedstrijden op rij weet te winnen.

Asian Handicap +0,5 - Borussia Dortmund

We hebben je in de inleiding al verteld hoe de verhoudingen er voor staan wat betreft beide ploegen. De Duitsers wonnen 10 wedstrijden op rij in de Champions League, Duitse beker en Bundesliga, terwijl Chelsea maar 2 van de laatste 12(!) wedstrijden wist te winnen. Wij zijn hierdoor het vertrouwen in The Blues aardig verloren, waardoor we Borussia Dortmund hoe dan ook verder zien bekeren. Het vertrouwen is gigantisch bij de Duitsers, terwijl de Engelsen ongetwijfeld met samengeknepen billen toeleven naar een mogelijk opnieuw zeer teleurstellende avond. Wij gaan daarom voor een wedstrijd waarin Chelsea niet wint. Dit leidt tot een Asian Handicap +0,5 voor Dortmund en levert je bij bet365 een quotering van 2,10 op.

Check de actuele Champions League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Benfica - Club Brugge

De andere achtste finale in de Champions League die vanavond wordt gespeeld is de wedstrijd tussen Benfica en Club Brugge. De Portugezen hebben de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen in België, waardoor zij eigenlijk al met één been in de kwartfinale staan. De ploeg van Roger Schmidt kent een ongelooflijk goed seizoen en gaat mede daardoor nog altijd ruim aan kop in de Primeira Liga. Club Brugge valt bijzonder tegen en lijkt uitgespeeld in Europa. Ook in de Belgische competitie gaat het zeer matig. De ploeg van Noa Lang staat op een teleurstellende 4e plek en won maar 2 van de laatste 16 gespeelde wedstrijden. Wat dat betreft moet er wel een heel groot wonder gebeuren, al willen de Belgen nog kans maken op de volgende ronde.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Joao Mario

Een van de smaakmakers van de Portugese koploper is Joao Mario. De middenvelder wist dit seizoen al 19 keer te scoren, een ongekend aantal. Zo scoorde hij bijvoorbeeld 8 x in de laatste 8 wedstrijden. Aangezien wij een Benfica verwachten dat geen spaan heel laat van Club Brugge, verwachten wij dat Joao Mario opnieuw veel in het vijandelijke doelgebied gaat komen. Daarom verwachten wij minimaal 1 schot op doel van de kale voetballer. Meer dan 0,5 schoten op doel van Joao Mario levert je bij Jack’s een quotering van 1,72 op.

Lazio Roma - AZ Alkmaar

We sluiten deze Preview af met de wedstrijd tussen Lazio Roma en AZ Alkmaar. De Alkmaarders zijn samen met Feyenoord de enige overgebleven Nederlandse ploegen in Europa, waardoor dit een wedstrijd van groot belang gaat zijn. Zeker met het oog op de UEFA Coëfficiëntenlijst. Ze kunnen hun borst echter zeiknat maken, aangezien Lazio een ploeg in vorm is. Zo wonnen zij afgelopen weekend bijvoorbeeld met 1-0 op bezoek bij het ongenaakbare Napoli. Daarbij zijn de Romeinen al 5 wedstrijden op rij ongeslagen. AZ wist de laatste 2 potjes weer te winnen. Zij zullen echter ook weten dat Lazio Roma een andere tegenstander is dan Vitesse en SC Cambuur. Ook hebben zij waarschijnlijk goed gekeken naar Feyenoord, dat eerder dit jaar flink klop kreeg in Rome. Kan AZ voor een goede uitgangspositie zorgen?

Minder dan 0,5 doelpunt - AZ Alkmaar

Wij gaan voor een wedstrijd, waarin AZ niet tot scoren gaat komen. Sowieso is het doelpuntenaantal van de ploeg van Pascal Jansen de laatste tijd niet om over naar huis te schrijven. Er werd bijvoorbeeld maar 4 keer gescoord in de laatste 3 Eredivisiewedstrijden. De grootste reden waarom wij voor deze tip gaan is echter een andere. Lazio Roma heeft namelijk al 5 wedstrijden op rij geen enkele tegengoal gekregen. Verdedigend staat het als een huis, waardoor wij verwachten dat AZ hier helaas voor hen niet aan te pas gaat komen. Minder dan 0,5 doelpunten voor AZ Alkmaar levert je bij Holland Casino een quotering van 2,10 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën